<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | neděle 11/08/2019, 16:30 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 8 790 diváků (76 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Domácí nastoupili před čtvrteční odvetou třetího předkola s Antverpami bez několika opor a ve čtvrtém soutěžním duelu po sobě neskórovali. Na vedoucí celek tabulky Slavii ztrácí Viktoria tři body, soupeř je o bod zpět. Slovácko porazilo Plzeň v nejvyšší soutěži po 22 duelech a navázalo na výhru 2:0 z úvodního kola nad jiným uchazečem o titul ze Sparty.

    Plzeňský kouč Vrba udělal sedm změn v základní sestavě oproti čtvrtečnímu duelu v Belgii, který Viktoria prohrála 0:1. Hrošovský a Limberský nebyli ani na střídačce. Úvodní minuty v sezoně si naopak připsal uzdravený Procházka a poprvé v ročníku nastoupili od začátku i Hořava s Chorým.

    Plzni se v improvizované sestavě od úvodu nedařilo a hosté měli první vážnější možnost. Havlík však pálil v sedmé minutě mimo. O tři minuty později zahrozili i domácí, když Procházkova tečovaná střela skončila těsně vedle.

    Hosté byli na půdě favorita odvážní a měli v první půli více šancí. V 39. minutě protáhl Hruška bývalý hráč Viktorie Petržela, s nímž se před zápasem západočeský klub rozloučil, a z dorážky Šašinka minul. O tři minuty později si ale hostující útočník už počínal lépe. Po Zajícově střílený přihrávce na malé vápno doklepl míč zblízka do sítě a připsal si první gól v dresu Slovácka. Krátce nato v další šanci pálil Navrátil mimo.

    Kouč Vrba po pauze poslal na trávník dvojici opor Kopice s Krmenčíkem a přešel na hru s dvěma útočníky. Domácí na chvíli ožili, Krmenčíkův gól ale neplatil kvůli ofsajdu a Hlouškova střela šla těsně vedle.

    Po hodině hry zmrazili hosté Doosan Arenu podruhé. Petržela vyslal kolmicí do úniku Zajíce a ten zkušeně přehodil gólmana Hrušku. Navázal tak na vítěznou branku z minulého duelu se Zlínem a ideálně oslavil pondělní 23. narozeniny.

    Na opačné straně Chorý v dobré pozici vystřelil jen nedůrazně. Ve zbytku utkání se už domácí jen nevídaně trápili a dohrávali v naprosté křeči a beznaději. Mohli dokonce inkasovat potřetí, kdyby střídající Kalabiška hlavou neminul.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Hodnotí se mi to velice těžce, protože výsledek je naprosto zasloužený. Slovácko tady hrálo velice dobře, my jsme naopak v prvním poločase podle mého názoru předvedli jeden z nejhorších výkonů za dobu mého působení tady. Samozřejmě bylo to i soupeřem. Dobře nás napadal, chodil do brejkových situací a potrestal nás po situaci, ve které byl důraznější než my a zaslouženě vedl. V druhém poločase jsme trochu prostřídali, chtěli jsme to zjednodušit, ale k ničemu to nevedlo. Možná jsme opticky měli trochu víc ze hry než v první půli, ale soupeř si zase vyčkal na svou šanci, dal druhý gól a zápas rozhodl. Je pravda, že tam bylo více změn, než bývá obvyklé. Ale my víme, že nás čeká ve čtvrtek hodně důležité utkání, tak jsme ty změny udělali, abychom dali zátěž celému kádru. Na druhou stranu nám to ukázalo spoustu věcí. Chyběli nám ti zkušení hráči, kteří když se láme chleba, nám většinou pomůžou."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Myslím, že to, na co jsme se připravovali, jsme zejména první poločas velice dobře plnili. Dobrá organizace, vytáhli jsme výš presinkovou vlnu, chtěli jsme získávat balony, zavírat Plzeň, aby nemohla rozvinout kombinaci. Rozdíl třeba mezi utkáním na Spartě byl v tom, že jsme nebyli v úvodu tolik efektivní. Už Havlík to mohl dávat do prázdné branky. I přesto jsme se v závěru poločasu dostali do vedení, myslím, že zaslouženě. Plzeň jsme do ničeho nepouštěli. Čekali jsme, že Plzeň v druhém poločase vyvine nějaký tlak. Už jen tím, že přišel druhý útočník a Kopic. Jejich hra se trochu zkvalitnila, ale v obranné fázi jsme opět pracovali celkem slušně. Čekali jsme zase na svoji šanci, zisk balonu a rychlý přechod. To jsme potvrdili druhým gólem a pak už jsme to dohráli. Vyhráli jsme zaslouženě, pro nás ale tohle vítězství nebude důležité, když ho nepotvrdíme doma. Pro nás Plzeň, i když nastoupí s jinými hráči, je pořád velká kvalita, Pavel Vrba je nejlepší trenér u nás. Měli jsme i štěstí, že Plzeň není v takové pohodě, výsledky teď neměla takové. Je vidět, že nemá formu."

    FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

    Branky: 42. Šašinka, 61. Zajíc.
    Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Orel (video).
    ŽK: Procházka - Reinberk, Navrátil.
    Diváci: 8790.

    Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Pernica, Hloušek - Procházka, Kalvach (74. Janošek) - Kayamba, Hořava (46. Krmenčík), Mihálik (46. Kopic) - Chorý. Trenér: Vrba.

    Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (13. Šimko) - Havlík, Daníček - Petržela (79. Krejčí), Šašinka (73. Kalabiška), Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.