<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 10/08/2019, 19:30 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Disciplinární komise potrestala Slavii za výtržnosti v úvodním domácím duelu s Olomoucí, při němž chuligáni naházeli pyrotechniku do sektoru hostů. Červenobílí už hráli bez fanoušků v roce 2011, kdy měli uzavřené hlediště na tři zápasy. Před dnešním utkáním se liga naposledy hrála před prázdným stadionem před sedmi lety, kdy za výtržnosti pykala Sparta.

    Liberec měl v Edenu téměř domácí prostředí, které mu vytvářelo asi 150 diváků. Ti mohli podle řádů do hlediště coby hostující držitelé vstupenek první kategorie, vedle nich smělo na stadion ještě do 30 zástupců obou klubů s VIP lístky, pořadatelé, bezpečnostní složky a novináři.

    V první půli se nehrál příliš strhující zápas. Domácí kouč Trpišovský nasadil poprvé v sezoně do základní sestavy Holeše a nejdražší letní posilu Stanciua a bývalý hráč Sparty měl první větší šanci. Jeho střelu v desáté minutě vytáhl Nguyen na roh. O devět minut později neměl daleko ke gólu ani Holeš, jehož ránu opět vyrazil liberecký brankář.

    Hosté nastoupili bez Oscara, který by podle spekulací mohl přestoupit do Slavie, a liberijský záložník jim ve středu pole citelně chyběl. Jedinou vážnější možnost si Severočeši v první půli připsali po půlhodině, kdy po Potočného centru hlavičkoval Nešický v těžké pozici mimo.

    V 39. minutě otevřela skóre Slavia. Souček u postranní čáry na hranici faulu obral o míč Nešického, nacentroval a nabíhající Masopust dal hlavou svůj první gól v sezoně.

    Liberec po změně stran přidal, ale do šancí se prakticky nedostával. Naopak v 57. minutě se mohl podruhé trefit Masopust, jehož technickou střelu zpoza vápna vytáhl Nguyen. Hostující brankář se blýskl i v 71. minutě, kdy reflexivně vyrazil Součkovu hlavičku zblízka.

    Severočeši byli směrem do ofenzivy naprosto neškodní a vůbec se nedostali k závěrečnému tlaku. Naopak mohli být rádi, že podruhé neinkasovali poté, co Hušbauer v 87. minutě ve velké šanci mířil nad. Slavia vyhrála i druhý domácí zápas v sezoně 1:0, Liberec porazila v lize teprve podruhé z posledních sedmi duelů.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Byl to hodně náročný zápas na všechno, takový atletický závod. Liberec nám to hlavně v prvním poločase hodně znepříjemňoval vysokým presinkem. Nebylo moc místa na hřišti. Naštěstí jsme dali v první půli gól. Předtím tam měl Nguyen dva skvělé zákroky. Pak se nám povedlo dát skvělý centr Tomášem Součkem a Masopust na první tyči dal gól. Druhý poločas hrál Liberec ještě aktivněji, my jsme bohužel nedali takové brejkové nájezdy a šance, nebo nás vychytal Nguyen. Bylo to podobné jako v minulé sezoně, kdy jsme vedli 1:0 a pak nám Liberec z rohu z jedné střely vyrovnal na 1:1. Bylo to nervózní až do konce. Bohužel jsme museli nuceně střídat jinak, než jsme potřebovali. I proto jsme tam nemohli dostat čerstvého útočníka a některé situace vyřešili do druhého gólu. Pro nás je to důležité vítězství, protože to byl nezvyklý zápas bez těch diváků a se soupeřem, který hraje velmi náročně. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce, i když bych si představoval, že budeme v koncovce efektivnější. Bylo to stejné jako přípravné utkání někde na soustředění v Rakousku, takový fotbalový pohřeb."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Snažili jsme se velmi dobře napadat rozehrávku Slavie, což je velmi složité, protože mají vynikající fotbalisty. Naši hráči to ale uběhali až do konce zápasu. Měli jsme tutovku Nešického hlavičku, bohužel se to ještě otřelo o domácího hráče. Slavia měla taky dvě tři možnosti, které Filip Nguyen parádně vychytal. Ale chvíli před poločasem nás po ztrátě našeho hráče bohužel Slavia potrestala krásným gólem na přední tyč. Druhý poločas jsme se snažili přidat na tempu a dostat Slavii do úzkých. Měli jsme několik dobrých brejkových situací, ale i třeba vzhledem k tomu, že nám chyběli dva útočníci Musa a Kuchta, kteří jsou hráči Slavie, a zároveň Oscar, tak už jsme nic nedokázali vyprodukovat. Každopádně odmakali jsme to, kluci se snažili dát branku, ale nedali."

    SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

    Branka: 39. Masopust.
    Rozhodčí: Marek – Melichar, Vitner – Adam (video).
    ŽK: Hušbauer, Coufal – Potočný, Hybš, Kačaraba.
    Bez diváků.

    Slavia: Kolář – Coufal, Hovorka, Frydrych, Bořil – Souček – Holeš (80. Traoré), Hušbauer, Stanciu (65. Král), Masopust (73. Olayinka) – Van Buren. Trenér: Trpišovský.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite, Mara – Malinský (65. Koscelník), Nešický (72. Pázler), Pešek – Potočný (81. Dordič). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.