<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Základní část | sobota 03/08/2019, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 742 diváků (72 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    První velkou šanci si ve čtvrté vypracovali hosté, když Hlinkovu ránu brankář Trmal s problémy vytáhnul nad břevno. Pak přvzali iniciativu hráči Slovácka. Nejprve Zajíc hlavou minul, pak Navrátil z dálky protáhnul Dostála a zlínský gólman ještě lepší zákrok předvedl proti Reinberkově ráně.

    Minutu před pauzou už se domácí dočkali. Petržela před pokutovým územím našel Reinberka, jehož nepovedena střela se dostala před Zajíce a útočník Slovácka míč zblízka napálil pod břevno. Tým z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži skóroval poprvé po 283 minutách.

    Po přestávce Slovácko začalo podobným stylem jako v první půli. Dostál další Navrátilovu střelu vytěsnil na roh, domácí pak zahodili slibný brejk a Šašinka nastřelil jen vyběhnutého Dostála. Hostujícího brankáře v 52. minutě sice obstřelil Petržela, ale druhý gól neplatil pro ofsajd letní posily z Plzně.

    Domácí ovládali hru a nepouštěli Zlín ani na svou polovinu a Navrátilova střela se odrazila od tyče. Branková konstrukce se však ozvala i na druhé straně, když Poznar obloučkem trefil břevno špatně postaveného Trmala. Jeho protějšek Dostál poté ve velké šanci vychytal Zajíce, který nezužitkoval dobrou přihrávku od Kalabišky.

    Domácí se v závěru zatáhli, přenechali aktivitu a územní převahu Zlínu a v nastavení málem o nejtěsnější vedení přišli, jenže Poznar zblízka odmítl vyrovnání a netrefil branku. "Ševci" tak venku prohráli osmý ligový zápas po sobě a na hřišti Slovácka nebodovali poprvé po pěti utkáních.

    Ohlasy

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Dneska jsme navázali dobou organizací, kompaktností a presinkem na zápas na Spartě. Kluci si uvědomili, že tímhle to musí začínat. Teď už je to jen otázka, aby to takhle bylo každý zápas. Utkání bylo vyrovnané, od 20. minuty jsme byli aktivnější, měli jsme šance a vygradovalo to brankou Zajíce. Pokračovalo to i ve druhé půli, měli jsme tam dvě akce, kde jsme měli skórovat a odskočit na 2:0, ať už to byl Šašinka v brejku nebo po centru Zajíc. Nemuseli jsme se pak klepat u těch Poznarových šancí. Zápas rozhodlo to, že jsme dobře sbírali odražené míče, dokázali jsme využívat volné křídelní prostory a dostávali se do koncovky a střelám. Byli jsme důraznější a měli zisky ve středu hřiště a využívali toho."

    Josef Csaplár (trenér Zlína): "Nevím, jak hodnotit zápas. Říkal jsem si, že asi budu mít premiéru - 26 let nekomentuju rozhodčí, ale nejprve se podívám na záznam. Každopádně můj názor je, že rozhodčí umožnil domácím větší tlak. Myslím, že hráči Zlína taky chtěli hrát, ale nebylo jim to umožněno. Dostali jsme podobně jako v Olomouci domácí do tlaku, nejvyloženější šance nejsme schopní dát, třeba Poznarem nebo Hlinkou. Viděl jsem řadu dobrých věcí, řadu velmi hezkých věcí, řada hodně špatných. Vyzdvihl bych nevynucené ztráty, předfinální, finální přihrávky, při věkovém průměru 29 let je to těžko přijatelné. Byly dvě až tři hloupé ztráty, měli jsme míč kolem rohového praporku a my z toho dostaneme gól ve 44. minutě, to mi vzhledem k věku týmu připadne hloupé. Dokonce na dnešním předzápasovém tréninku jsme si několik autů hodili."

    1. FC Slovácko - FC Fastav Zlín (1:0)

    Branka: 44. Zajíc.
    Rozhodčí: Dubravský - Vlasjuk, Kříž.
    ŽK: Navrátil, Reinberk, Šimko - Hlinka, Azackij, Fantiš, Janetzký, Jiráček.
    Diváci: 5742.

    Slovácko: Trmal - Reinberk (68. Šimko), Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (74. Kalabiška), Šašinka, Navrátil - Zajíc (90. Krejčí). Trenér: Svědík.

    Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Matejov (52. Cedidla), Hnaníček (46. Janetzký), Bartošák (74. Nečas) - Mašek, Jiráček - Fantiš, Poznar. Trenér: Csaplár.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.