<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | neděle 28/07/2019, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 13 263 diváků (68 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slávisté kvůli koncertům v Edenu a následné rekonstrukci hrací plochy po dvou venkovních zápasech poprvé v sezoně nastoupili doma. Kvůli disciplinárnímu trestu ze závěru minulé sezony měli Pražané uzavřenou severní tribunu a "kotel" fanoušků se přesunul za opačnou z branek.

    "Červenobílí" vstoupili do utkání výborně a hned v šesté minutě otevřeli skóre. Po rychle vhozeném autu nacentroval z levé strany Van Buren, po míči se v akrobatické pozici na dlouhou nohu natáhl Coufal a k překvapení většiny na stadionu umístil balon k tyči. Slávistický pravý bek skóroval v lize poprvé od loňského října.

    Pražané pokračovali v náporu a Hušbauer, který dal gól v obou předchozích kolech, vystřelil těsně vedle. Ve 13. minutě pak Van Buren v dobré pozici hlavičkoval jen do středu branky.

    Hanáci se postupně dostali do hry a v polovině první půle byli kousek od vyrovnání. Na rohový kop si ve 22. minutě naskočil Plšek a domácí zachránilo břevno. Proti Pilařově střele v závěru poločasu zasáhl Kolář a na druhé straně Traoré mířil hlavou jen do gólmana Reichla.

    Po hodině hry vypálil domácí Kúdela, jeho střelu však zablokovala hostující obrana. V 64. minutě pár desítek sekund po příchodu na trávník mohl srovnat střídající Yunis, hlavičkou ale minul.

    Čtvrt hodiny před koncem naskočila do hry letní posila Pražanů Stanciu a krátce po jeho příchodu na trávník na Zmrhalovu přihrávku těsně nedosáhl Ševčík.

    Deset minut před koncem chuligáni v domácím "kotli" zapálili pyrotechniku a způsobili tím přerušení zápasu, na což zbytek stadionu reagoval pokřikem "hovada". Favorit se v závěru bál o výhru a málem o ni přišel. Bořil ve vápně fauloval Yunise a sudí Proske po zhlédnutí videa nařídil penaltu. Houska ale neudržel chladnou hlavu a v páté minutě nastavení trefil tyč. Sigma prohrála se Slavií v lize počtvrté za sebou.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Každý chvilku tahal pilku. Dobře jsme do zápasu vstoupili, dali jsme hezký gól a měli i pěkné náznaky akcí. Asi po 20 až 25 minutách jsme ale začali ztrácet strašně moc laciných míčů v přechodové fázi. Sigma se tím dostala do hry, začala hrát velice dobře. Velice dobrým pohybem se dostala do mírného tlaku ke konci poločasu a z rohu trefili břevno. Druhý poločas jsme do toho vstoupili ještě líp než první poločas, nějakých 20 minut to byla od nás asi nejkvalitnější pasáž. Ale postupem času jsme se nechali Sigmou zatlačit a zápas pak sklouznul do toho, jestli přidáme druhý gól, nebo Sigmu pustíme do šance. Což se nakonec stalo. Byla z toho v poslední minutě penalta, kterou naštěstí Koli (Kolář) velice dobře vystihl. Donutil Housku dát to až takhle na tyč. Sigma si výkonem gól zasloužila, ale my jsme si měli počínat s větším přehledem v šancích a dali bychom více branek. Samozřejmě jsme spokojeni s tím, že máme devět bodů po třech kolech. V součtu všech věcí, které ta tři kola provázely. První dva zápasy venku, zavřená tribuna, dva dny položené hřiště, spousta změn. Ale na druhou stranu vady tam jsou, ve Zlíně i dnes jsme soupeře někdy pustili do několika zakončení."

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): Do zápasu jsme vstoupili špatně, prvních 15 minut jsme měli problémy. Slavia nás přehrávala a dala gól. Po 20 minutách jsme se dostali do hry, začali jsme hrozit brejky a měli jsme jedno nastřelené břevno. V druhém poločase jsme trošku přeskupili řady, nastoupili jsme s třemi obránci a dvěma útočníky. Začali jsme lépe bránit, bohužel jsme se do šancí dostali až na konci. Z nakopávaných míčů jsme se dostali do centru a byla z toho penalta. Bohužel jsme ji nedali. David Houska byl na penaltu určený, cítil se na to. Je to samozřejmě zklamaní po tom konci, kdy jsme neproměnili penaltu. Mrzí mě to, neodevzdali jsme špatný výkon. Klukům jsem řekl, ať dají hlavy nahoru, jdeme dál. Musíme podávat takové výkony jako tady."

    SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

    Branka: 6. Coufal.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Novák - Franěk (video).
    ŽK: Škoda, Bořil, Trpišovský (trenér), Houštecký (asistent trenéra) - Greššák, Jemelka.
    Diváci: 13.263.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Ševčík, Traoré (46. Král), Hušbauer (81. Škoda), Zmrhal - Van Buren (76. Stanciu). Trenér: Trpišovský.

    Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek (75. Zmrzlý) - Pilař (64. Yunis), Houska, Greššák, Plšek (82. Texl), Falta - Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.