<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 27/07/2019, 17:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 4 286 diváků (47 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Příbram udeřila z první šance zápasu. Ve 12. minutě nacentroval Zeman od postranní čáry do vápna, kde našel přesně hlavičkujícího Kodra. Dvaadvacetiletý obránce v 35. ligovém utkání oslavil první branku.

    V 21. minutě poprvé zahrozili hosté, když se Vodháněl nikým neatakován dostal až do šestnáctky, odkud vystřelil. Brankář Boháč však jeho pokus vyrazil.

    Ve 33. minutě byli domácí blízko druhé brance po prakticky totožné situaci jako při první trefě. Zeman, který si připsal 150. ligový start, znovu poslal míč do vápna po standardní situaci a našel Treglera, jenž hlavičkoval vedle. Ve 42. minutě nastřelil Zeman ve vápně Šmídovu ruku, ale rozhodčí Marek penaltu neodpískal.

    Příbrami vyšel skvěle vstup i do druhého poločasu. Bohemians se nepovedlo dotáhnout útočnou akci do konce a domácí rychle přenesli hru na druhou stranu. Alvir si zprava potáhl míč do vápna a jeho střela se od Hůlkovy ruky odrazila ke Škodovi, který ve 47. minutě zvýšil.

    Za čtyři minuty mohl přidat další branku domácích Alvir, který ale zaváhání gólmana Valeše nevyužil a trefil jen spoluhráče Škodu. O tři minuty později mrzela Příbram promarněná šance ještě více. Podaný se zbavil na hranici šestnáctky Treglera a přihrál Vodhánělovi, který se sice neprosadil, ale Keita se rychle zorientoval a odražený míč uklidil do sítě.

    V 61. minutě přihrál domácí Škoda do vápna Alvirovi, který zamířil těsně nad. O šest minut později Podaného dělovku z přímého kopu na druhé straně zneškodnil Boháč. "Klokani" srovnali v 70. minutě. Záviška, jenž nastoupil k 50. utkání v lize, posunul v šestnáctce míč na zakončujícího Keitu a ten se nemýlil.

    Příbram si v závěru dokázala vzít vedení zpět. Střídající Voltr si naběhl na roh kapitána Rezka a hlavou překonal Valeše. V 90. minutě mohl Voltr přidat definitivní pojistku, ale jeho přízemní střelu hostující brankář zastavil.

    Příbram to už příliš mrzet nemuselo, po remíze 1:1 s Teplicemi a prohře 0:1 v Opavě si připsala první výhru v ročníku. Doma v lize v součtu s baráží neprohrála posedmé za sebou a Bohemians v posledních čtyřech ligových duelech nastřílela 13 gólů. "Klokani" nenavázali na výhru 3:0 nad Mladou Boleslaví z minulého kola a po porážce 0:2 v Jablonci v úvodním kole prohráli venku i podruhé.

    Ohlasy

    Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Dobře jsme vstoupili do zápasu. Prvních 30 minut bylo z naší strany velmi dobrých, Bohemku jsme k ničemu nepustili. Dali jsme gól a měli jsme dát ještě jeden. Posledních 10 minut první půle jsme malinko ustoupili od aktivního napadání a Bohemka se dostala více do hry. Po 20 minutách druhé půle měl být výsledek 4:0 a neměli jsme tady vůbec nic řešit. Místo toho jsme dostali dva góly a zbytečně zápas zdramatizovali. Přesto jsme měli další dvě tři gólové šance, které jsme měli proměnit. Vysvobodil nás po standardní situaci Voltr. Rezek to výborně kopnul a Voltr to nádherně trefil. Celý týden jsme se připravovali na to, že Bohemka je ve standardních situacích velice špatná, dělá hodně chyby a hodně jim tam propadávají balony. A povedlo se nám z toho dát dva góly. Jsme rádi, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce."

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Předpokládali jsme, že Příbram nám není schopná dát gól ze hry jinak než z nějakého brejku. A že je nebezpečná ze standardních situacích vzhledem k tomu, jak vysoké hráče má a má hráče, kteří to výrazně nadstandardně dokážou zahrát. Samozřejmě jak už to tak bývá, stupidní faul, standardní situace a inkasovaný gól. První poločas je pro mě poměrně jednoduché zhodnotit. Promarnili jsme ho a 45 minut bylo v tahu. Úsilí našich hráčů bylo nízké, abychom mohli pomýšlet na zisk bodů. V kabině jsme měli průvan. Druhý poločas jsme nejdříve inkasovali z brejku, ale pak bylo znát, že jsme začali plnit věci, které se o poločase zdůraznily. Začali jsme probíhat soupeřovou obranou, začali jsme se jim dostávat za záda po zemi. Z toho jsme dali dva góly, v tu chvíli jsme byli ve druhém poločase lepším týmem a měli jsme šanci i na třetí gól. Utkání směřovalo k remíze, až přišel rohový kop a nikým neatakovaný hráč nám dal gól. Zápas jsme ztratili špatným prvním poločasem, kdy jsme nedostatečně pracovali a soupeř nás sestřelil dvěma standardkami."

    1. FK Příbram – Bohemians Praha 1905 3:2 (1:0)

    Branky: 12. Kodr, 47. Škoda, 81. Voltr – 54. a 70. Keita.
    Rozhodčí: Marek – Dobrovolný, Váňa.
    ŽK: Tregler, Cmiljanovič – Šmíd, Vodháněl.
    Diváci: 4286.

    Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič – Alvir (88. Jablonský), Rezek, Soldát, Škoda (71. Voltr), Zeman (75. Hájek) – Polidar. Trenér: Nádvorník.

    Bohemians: Valeš – Hůlka, Jindřišek, Šmíd – Bartek, Hronek, Vacek (86. Rada), Podaný – Vodháněl (86. Nečas), Keita, Vaníček (54. Záviška). Trenér: Hašek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.