<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | sobota 20/07/2019, 17:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 908 diváků (31 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Olomouc byla od úvodu aktivnější a také přesnější v kombinaci. Hned v páté minutě zahrozil Plšek, jehož rána z voleje z 16 metrů proskákala kolem levé tyče. Domácí v prvních 15 minutách několikrát svírali Zlín kolem vápna, brankáře Dostála však ohrozit nedokázali.

    Po čtvrthodině se hra vyrovnala a do zápasu se dostal také Zlín. První šanci si ale vypracoval až v 38. minutě, kdy po standardní situaci a vrácení míče do vápna hlavičkoval Buchta těsně vedle. Stejně dopadla i Fantišova hlavička o dvě minuty později. V nastaveném čase první půle ještě musel domácí gólman Reichl zasahovat proti střele Jiráčka z 25 metrů.

    V úvodních pěti minutách druhého poločasu se ocitli za zlínskou obranou nejdříve Greššák a vzápětí Plšek. Oběma však scházel krok k tomu, aby se dostali do brankové příležitosti. Podařilo se to až v 55. minutě Pilařovi, jehož střelu z pravé strany dobře vyrazil gólman Dostál.

    V 61. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Falta si na pravém křídle pohrál s bránícím hráčem a nadýchaným centrem našel na přední tyči Nešpora. Olomoucký útočník z bezprostřední blízkosti neměl problém překonat Dostála a otevřel skóre.

    Druhou branku mohl Nešpor přidat v 75. minutě po rychlém olomouckém brejku, tentokrát ale Dostála pokusem na zadní tyč neprostřelil. V obrovské šanci se na druhé straně hřiště ocitl 10 minut před koncem Poznar. Reichl mu ale rychlým vyběhnutím zmenšil úhel a dobrým zákrokem zachránil domácí od vyrovnání. Hanáci soupeři částečně oplatili vyřazení ze semifinále nadstavbové skupiny o Evropu ze závěru minulé sezony.

    Ohlasy

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Víme, že nás čekají dvě utkání venku, jsou to pro nás hrozně důležité body. Nechtěl jsem na kluky tlačit a dávat jim to do hlavy, sami znali důležitost dnešního utkání. Do utkání jsme vstoupili dobře, chtěli jsme vysoko presovat a brzo vstřelit branku. První půlhodinu se nám to dařilo, poté nás soupeř začal strašit z rychlých brejků. Můžeme děkovat Reichlovi, že tu poslední šanci zneškodnil. Vsadili jsme u něj na zkušenost. Buchta má zranění na šest až osm týdnů. Poprvé před domácími fanoušky jsem byl nervózní, to musím přiznat. Protože kdyby se nám dnes nepodařilo bodovat, bylo by to těžké. Snažíme se o křídelní hru, hrát nátlakový fotbal a presink. Několikrát jsme se tam dostali, ale potřebujeme zlepšit centry a rozehrávku standardních situací."

    Josef Csaplár (trenér Zlína): "Dnes to bylo pod větším tlakem než se Slavií a já nyní docházím k určitým závěrům. Chceme hrát fotbal, chceme hrát nahoru, ale nedokážeme to pak trefit. Olomouc měla na začátku drtivou převahu, která vznikala z toho, že jsme kazili lehké balony. Pomohla nám pauza na pití, ve které jsem na tohle hráče upozornil. Poté se hra otočila a vytvořili jsme si řadu možností. V druhém poločase to bylo zase stejné. Olomouc dala gól po hezké akci, ta se jim opravdu podařila. Pak se hra ale znovu otočila. Dnes jsem od nás chtěl ještě více fotbalu. Olomouc je nyní více bojovnější, za trenéra Jílka byla fotbalovější. Dnes si z utkání odnáším pozitivní i negativní dojmy. Někteří se mnou od tohoto týdne asi začnou mít problémy."

    SK Sigma Olomouc – FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

    Branka: 61. Nešpor.
    Rozhodčí: Julínek – Mokrusch, Podaný.
    ŽK: Fantiš, Jiráček, Poznar (všichni Zlín).
    Diváci: 3908.

    Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař (87. Radek Látal), Houska, Greššák, Plšek (82. Zmrzlý), Falta – Nešpor (76. Tandir). Trenér: Radoslav Látal.

    Zlín: Dostál – Matejov (80. Nečas), Buchta, Hlinka, Bartošák (64. Azackij) – Džafič (71. Mašek), Podio, Jiráček, Čanturišvili – Fantiš – Poznar. Trenér: Csaplár.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.