<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | pátek 12/07/2019, 18:00 | Stadion Střelnice | ČT 2

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 612 diváků (46 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Bohemians v uplynulé sezoně získali více bodů na hřištích soupeřů a aktivně začali venku i tentokrát. Na trávníku, který byl po dešti velmi promáčený, měli v první čtvrthodině mírně navrch, skóre však otevřeli domácí.

    Jovovič ještě v 17. minutě trefil boční síť, ale o dvě minuty později už brankář Valeš inkasoval. Domácí gólman Hrubý dlouhým výhozem až k půlící čáře nastartoval Matouška, jenž se dostal do svého typického úniku, obhodil si jednu z letních posil Bohemians Köstla a uklidil míč k tyči. Jablonecká nová tvář skórovala hned v prvním soutěžním duelu za Severočechy.

    Hosté mohli do přestávky srovnat. Hrubý v 41. minutě střílený Bartkův centr pouze vyrazil před sebe, ale Vodháněl nedokázal balon dorazit do sítě. V poslední minutě první půle se pak Pražané marně dožadovali penalty za údajnou Hübschmanovu ruku.

    Osm minut po pauze mohl zvýšit Jovovič, ale po brejku přestřelil. Na druhé straně o čtyři minuty později ve velké šanci přízemní střelou těsně minul aktivní Vodháněl.

    Jovovič pak z další střely opět minul a Matouškova tečovaná rána skončila jen rohovým kopem. Domácí v druhé půli kontrolovali hru a v závěru přidali pojistku. V 83. minutě ještě Doležal Valeše z otočky nezaskočil, ale za minutu nacentroval do vápna Jovovič a nekrytý Matoušek netradičně hlavou zamířil přesně k tyči.

    Jednadvacetiletý útočný talent dal Bohemians dva góly i v úvodu minulé ligové sezony, kdy ještě v dresu Příbrami pomohl k výhře 4:2. Dvakrát v jednom utkání nejvyšší soutěže se trefil ještě na závěr uplynulého ročníku proti Dukle.

    Jablonec, který prohrál poslední tři přípravné zápasy, v prvním kole sezony zvítězil po třech letech. "Klokani" se nedočkali ani čestného gólu, Bartka totiž vychytal Hrubý. V závěru po zbytečném zákroku u lajny dostal druhou žlutou kartu Köstl a podtrhl nevydařenou premiéru za Bohemians.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Začátek byl z naší strany trochu kostrbatý. Bohemka měla asi čtyři dlouhé auty, což vypadá, že je to tlak, ale nic z toho nevytěžili. Šancí nebylo tolik, protože týmy doznaly určitých změn. Šli jsme do toho s Plechatým, přišel na poslední chvíli, ale obstál. Při gólu to Matoušek protihráči vypíchl, šel sám na bránu a proměnil to. Tohle je Matouškova velká výhoda, že pokud se dostane do šance, umí to proměnit. V prvním poločase jsme ve středu hřiště nebyli tolik s míčem, ale v druhém to bylo lepší. Bohemka měla jednu velkou šanci, kterou jsme přečkali, pak jsme hráli směrem dopředu. Měli jsme některé šance a pak dal Matoušek z dobrého balonu krásný druhý gól. Jsem rád, že jsme v prvním kole uhráli vítězství, vloni jsme odstartovali prohrou. Bohemka je pro nás těžký soupeř, naposledy jsme s ní prohráli. Určitě to zatím nejede úplně podle představ, ale pro nás je důležité, že jsme v tom pozměněném složení uhráli tři body. Noví hráči ukázali, že na to mají."

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Po krátké přípravě nastoupila dvě mužstva, která přesně nevěděla, co mohou čekat od sebe ani od soupeře. Vstoupili jsme do utkání o poznání lépe než domácí, byli jsme vcelku jasně lepším týmem. To ovšem trvalo do té doby, než jsme dostali gól po individuální chybě. To byl od nás dárek pro Jablonec, aby se uklidnil, aby navýšil své sebevědomí. My naopak šli po inkasovaném gólu trochu dolů. První poločas byla Bohemka lepší, ale prohrávala. Věřili jsme, že když budeme pokračovat v podobném duchu, je v našich silách bodovat nebo to otočit. Ale bohužel v druhém poločase jsme výkonem nenavázali. Byl tam důležitý moment a to byla šance Vodháněla, která by za normálních okolností měla skončit gólem. Odvíjel by se jiný příběh. Ale bohužel gól jsme nedali. Pak jsme prostřídávali s úmyslem to oživit, ale naše hra měla klesající tendenci a nebezpečnější byl spíš Jablonec. Nakonec nám vstřelil i druhý gól. Dan Köstl pak neudržel nervy a orazítkoval pro nás zápas. Prohráli jsme 0:2, máme červenou kartu. Nejedeme s dobrým pocitem, i když tak, jak byly karty na stole, jsme tu dnes mohli získat tři body. Ale to bychom museli dát první gól a nesměli bychom jim dát ten dárek."

    FK Jablonec – Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)

    Branky: 19. a 84. Matoušek.
    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Kříž – Lerch (video).
    ŽK: Považanec – Köstl, Hůlka.
    ČK: 90+2. Köstl (Bohemians).
    Diváci: 2612.

    Jablonec: Hrubý – Holík, Plechatý, Břečka, Sýkora – Hübschman, Považanec – Kratochvíl (81. Pleštil), Matoušek (90. Krob), Jovovič (87. Pilík) – Doležal. Trenér: Rada.

    Bohemians: Valeš – Hůlka, Köstl, Šmíd (79. Vaníček) – Bartek, Jindřišek, Vacek, Podaný – Hronek, Keita (57. Koubek), Vodháněl (71. Nečas). Trenér: Hašek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.