<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 13/07/2019, 17:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 7 542 diváků (50 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Zatímco na ostravské straně se do základní sestavy probojovaly dvě letní posily Smola a Reiter, nový liberecký trenér Pavel Hoftych zvolil jedenáctku bez nováčků. Baník ze zdravotních důvodů postrádal brankářskou jedničku Laštůvku.

    Domácí nátlakovou hrou zcela ovládli první čtvrthodinu. Holzer v páté minutě vybojoval balon na Kačarabovi a Smolovi na malém vápně chyběl kousek, aby centr usměrnil do sítě.

    Záhy už ale Ostrava udeřila. Fillo potáhl kontr po pravé straně, na hranici vápna poslal balon Kuzmanovičovi, který bez přípravy přízemní střelou překonal Nguyena.

    Liberec se z převahy Baníku dokázal vymanit až zhruba po 20 minutách. Hra se srovnala a v 33. minutě měl Slovan i výbornou možnost k vyrovnání. Procházkův odkop zachytil Hybš, vpadl do vápna a jeho nadýchaný centr napálil z voleje Mara. Baník ale od pohromy zachránil stoper Stronati, který ránu gólových parametrů vlastním tělem zablokoval.

    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji opět ostravský celek. Po Kuzmanovičově přistrčení se dral do koncovky Smola, zasekl si ve vápně obránce, ale zakončit už nestihl.

    Jako blesk z čistého nebe přišlo v 53. minutě vyrovnání. Po útočné standardní situaci Ostravy a libereckém odkopu vracel z hloubi hřiště Fleišman nepříliš razantně míč vlastnímu gólmanovi, jenže situaci vystihl Pešek, který byl u míče dřív než Budinský a do prázdné branky srovnal.

    Baník se svým silovým pojetím snažil znovu vynutit tlak, ale k ničemu výraznému se dlouho nedokázal dopracovat. Po zmatcích ve vlastním vápně měl v 71. minutě naopak štěstí, že Mara po nepovedené střele Koscelníka zblízka špatně nastavil nohu.

    Klíčový moment mohla přinést 76. minuta. Rozhodčí Berka k velké nelibosti hostů nařídil po zákroku na Smolu penaltu, ale domácí Hrubý z pokutového kopu trefil jen břevno.

    Domácí si sice až do konce udržovali platonický tlak, který však už v žádnou brankovou možnost nevyústil. Naopak po standardní situaci v 94. minutě lízl hlavou přesně balon Potočný a zajistil Liberci tři body. Slovan tak navázal na výhru 1:0 z Ostravy v nadstavbě minulé sezony a Baník už osm ligových utkání čeká na vítězství.

    Ohlasy

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Hráli jsme špatný fotbal, gól nám ublížil. Začali jsme se bát, nechali jsme soupeře hrát. Přes to všechno jsme za stavu 1:1 mohli vstřelit druhý gól, ale nedali jsme penaltu a vyžrali jsme si to až do konce. Musíme se nad tím zamyslet, příště dostanou šanci zase jiní hráči. Kdo tu šanci chytí, bude mít možnost hrát."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Dostali jsme rychlou branku, po které jsme se celkem rychle dostali do hry. Dobře jsme kombinovali, ale nebyli jsme nebezpeční. Soupeř byl důrazný v soubojích, hodně to bolelo, to jsme očekávali. Druhý poločas začal tak, jak skončil první - každé mužstvo mělo chvilku balon, bez silných momentů. Potom přišla penalta, podle mě tam takových soubojů bylo hodně. Domácí penaltu nedali a v nastavení jsme rozhodli. Tohle mužstvo je hladové, dobře pracuje i na tréninku. Dnešní vítězství je důležité pro psychickou pohodu."

    FC Baník Ostrava – FC Slovan Liberec 1:2 (1:0)

    Branky: 9. Kuzmanovič – 53. Pešek, 90+4. Potočný.
    Rozhodčí: Berka – Kubr, Vaňkát.
    ŽK: Smola, Fleišman, Jánoš – Oscar, Breite, Potočný, Musa, Hoftych (trenér), Čech (trenér brankářů).
    Diváci: 7542.

    Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman – Reiter, Jánoš, Hrubý (81. Baroš), Holzer (68. Granečný) – Kuzmanovič (58. Diop), Smola. Trenér: Páník.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite, Oscar – Koscelník, Mara (87. Nešický), Pešek (65. Musa) – Potočný. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.