<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | neděle 14/07/2019, 19:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 14 155 diváků (77 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Jílek nasadil do základní sestavy dvě letní posily Trávníka a Kozáka, který dokonce navlékl kapitánskou pásku. Právě reprezentační útočník měl v 18. minutě první velkou šanci, ale po centru zleva hlavou minul.

    Vzápětí nečekaně udeřilo Slovácko. Kanga přišel ve středu pole o míč a hosté se rychle dostali do brejku. Dvořák přiťukl Kalabiškovi, který zasekávačkou poslal na zem skluzující Kayu a prostřelil Nitu.

    V 25. minutě mohl vyrovnat Kozák, ale ani v druhé šanci netrefil branku. To hosté byli produktivnější. Navrátil obral na hranici faulu Sáčka, posunul na nabíhajícího Daníčka a ten s přehledem poslal balon nad Nitu. Kapitán Slovácka gólově oslavil pondělní 28. narozeniny

    Jílek už v 36. minutě stáhl záložníka Karlssona a poslal na trávník druhého útočníka Tetteha. Sparta byla naprosto zaskočená a mohla inkasovat potřetí. Havlíkovu hlavičku vyškrábl domácí gólman a Navrátil vzápětí pálil těsně nad. Na druhé straně vyrazil Trmal Sáčkovu ránu.

    Po přestávce nahradil sparťanského obránce Zahustela Plavšič a v 63. minutě mohl snížit, kdyby jeho povedenou ránu nevytáhl na roh Trmal. Hostující gólman si pak poradil i s následnou Tettehovou hlavičkou.

    Ghanský útočník o chvíli později táhl brejk dvou na jednoho, ale špatně přihrál a z šance nebylo nic. V 68. minutě pak Sáčkovu střelu zpoza vápna zastavila tyč.

    Sparťané dohrávali v křeči a mohli inkasovat ještě potřetí, ale Sadílek v obrovské šanci mířil vedle. Letenští prohráli první zápas nové ligové sezony poprvé od roku 2010 a po závěrečném hvizdu se na ně snesl ohlušující pískot od nespokojených fanoušků.

    Slovácko porazilo Spartu podruhé za sebou, v předchozím vzájemném souboji v minulé sezoně zvítězilo doma 2:1. Na Letné se ale z výhry v lize radovalo poprvé, z předchozích 17 utkání tam získalo jen bod.

    Ohlasy

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Prvních 30 minut jsme strašně špatně vstoupili do utkání, pro mě nevysvětlitelně. Pak to jde ruku v ruce s kvalitou. Fotbal je v tomhle neúprosný, pokud tomu nedáte od začátku vše, pak to těžko doháníte. Neříkám, že kluci nechtěli, ale nebyla viditelná taková ta pracovitost, větší zarputilost některých hráčů mi tam scházela. Hlavně u prvního gólu v případě Kangy je ta ztráta pro mě naprosto nemyslitelná, je to taktické selhání hráče, který si myslí, že to zvládne. Ta situace pak dává celkový ráz průběhu utkání. Velká taktická nedisciplinovanost, jsou to věci, které se opakují. Kanga pak je schopen mít výše velmi dobré řešení, ale pokud se tohohle nevyvaruje, nemůžeme být úspěšní, protože soupeři na to budou připraveni. Přesně to byla věc, na kterou jsme se před Slováckem připravovali. Jsem naprosto přesvědčen o tom, že jedna porážka s mužstvem nezamává. My jsme si taky představovali úplně jiný začátek. Dostali jsme pořádnou facku z obou stran hned na úvod a myslím, že hodně lidem to možná svým způsobem nahraje. Ale nemyslím si, že bychom byli slabí, abychom nevěřili té cestě. Víme, že nebude jednoduchá, bude tam hodně překážek. Pevně věřím, že se kvalita hry zlepší."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Je dobré, že jsme Spartu chytili v začátku. Jestliže přišel nový trenér a Vaška Jílka znám velice dobře, potřebuje čas. Na hráčích Sparty byla vidět i nervozita. Opravdu velice dobře nám vyšel první poločas. Nejen že jsme vstřelili dvě branky, ale Spartu jsme kromě asi jedné situace do ničeho nepustili. Udeřili jsme přesně z toho, kde jsme si řekli, že je Sparta zranitelná a v kterých prostorech jsme chtěli získávat balony. Musím říct, že dnes byl efekt zisku a rychlého přechodu opravdu výborný a dostali jsme se rychle do vedení 2:0. Druhý poločas byla chyba, že jsme se nechali zatlačit. I tak ale obrana pracovala velmi dobře až na jednu tyčku a pár věcí a v závěru jsme ještě mohli udeřit z brejků. Myslím, že z pohledu prvního poločasu bylo to vítězství zasloužené. Je to povzbuzení do další práce, nic víc. Kluci ví, že jsem náročný trenér na detaily a nemají to se mnou jednoduché. Viděli ale, že když to budou plnit, práce přinese své ovoce."

    AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 0:2 (0:2)

    Branky: 19. Kalabiška, 30. Daníček.
    Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský - Hrubeš (video).
    ŽK: Plavšič - Daníček, Dvořák, Kalabiška, Navrátil.
    Diváci: 14.155.

    Sparta: Nita - Zahustel (46. Plavšič), Štetina, Kaya, Hanousek - Sáček - Karlsson (36. Tetteh), Trávník (78. Graiciar), Kanga, Hložek - Kozák. Trenér: Jílek.

    Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Daníček - Petržela (66. Sadílek), Navrátil (75. Vasiljev), Havlík, Kalabiška - Dvořák (90. J. Krejčí). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.