<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o titul | neděle 19/05/2019, 15:00 | Generali Arena | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 7 125 diváků (39 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Utkání, které nemohlo nic změnit na konečném ligovém pořadí obou klubů, diváků příliš nepřitáhlo a provázely ho navíc protesty proti klubovému vedení. Transparent "15 let s Křetínským = 15 let tichého smutku" vystřídal po dvaceti minutách další žádající demisi klubových šéfů s doprovodnými fotografiemi manažerů s výjimkou sportovního ředitele Tomáše Rosického.

    Domácí přes nevlídnou atmosféru v hledišti začali aktivněji a v šesté minutě pálil Frýdek mimo. Ve 12. minutě už po rohu vedli. Hlavičku Štetiny zblokoval Hübschman pouze zpět ke sparťanskému stoperovi, který míč už nohou vrátil zpět do sítě.

    Hosté v poklidně vedeném duelu také měli možnost několikrát projít až k brance především kvůli nedůsledné letenské obraně, ale do vyložené šance se nedostali a mezi tyče se vůbec netrefili.

    Větší vzrušení přinesl až závěr poločasu kdy Kanga vyslal kolmou přihrávkou do průniku Tetteha, který byl faulován deset metrů před šestnáctkou od Hovorky, přesto souboj v rychlosti ustál, ale střílel už v pádu mimo. Rozhodčí Houdek se ale k situaci vrátil a Hovorku vyloučil.

    Brzy po přestávce přidala Sparta druhý uklidňující gól, u kterého byl na začátku jen minutu po příchodu na hřiště střídající Čivič. Jeho centr Hložek ještě přes brankáře Hanuše do sítě neprotlačil, a tak vrátil míč před branku a Zahustel ho v 57. minutě usměrnil do opuštěné sítě.

    Dosud tichý protest poté vyměnili fanoušci v domácím kotli za házení dýmovnic a bylo po klidné atmosféře. Zápas musel být dokonce na chvíli přerušen, poté navíc otřásla stadiónem ohlušující petarda.

    Závěr utkání se již pak pouze dohrával a duel bez náboje dokázala Spartou dotáhnout bez problémů do vítězného konce.

    Ohlasy

    Michal Horňák (trenér Sparty): "V prvním poločase náš výkon nepostrádal kvalitu, nebylo to tak zlé. Jenže zápasu chybělo fandění a atmosféra, i hráči jako by tomu podlehli. Zvláště po vyloučení soupeřova hráče už naše hra nebyla dobrá. Vsadili jsme dnes na zkušenější obranu, po Plzni jsme potřebovali vyhrát a také zrychlit hru, k čemuž nám měly pomáhat průnikové přihrávky Kangy. Proč máme doma s týmy ze špičky ligy lepší úspěšnost? Podle mého to je dáno i tím, že jsme letos měli mladý, křehčí tým, který dokáže doma vnutit soupeři svůj styl hry, ale venku už se tolik nedokážeme prosadit."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Od začátku bylo vidět, že dnes nejsme ve své kůži. Nezopakovali jsme výkon z předchozích zápasů, vstoupili jsme do utkání laxně, bez pohybu. Pak jsme navíc obdrželi gól po rohu, který ani neměl být odpískán, a definitivně naši hru ovlivnilo vyloučení Hovorky. Pak už nám nezbývalo, než se pokoušet o brejky, ale žádné šance nepřišly, navíc jsme inkasovali podruhé. Nadstavba také dnes ukázala, že příliš neláká, zápas neměl atmosféru. Jsem stará škola, mistr má být znám po třicátém kole. Fotbal by neměl přinášet velké změny."

    AC Sparta Praha – FK Jablonec 2:0 (1:0)

    Branky: 12. Štetina. 57. Zahustel.
    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Pečenka – Královec (video).
    ŽK: Kanga (Sparta).
    ČK: 40. Hovorka (Jablonec).
    Diváci: 7215.

    Sparta: Heča – Zahustel (77. Chipciu), Radakovič (87. Plechatý), Štetina, Hanousek – Karlsson, Hašek, Kanga, Frýdek, Hložek – Tetteh (56. Čivič). Trenér: Horňák.

    Jablonec: Hanuš – Holeš, Hovorka, Kubista, Sobol – Hübschman (65. Pilík) – Kratochvíl, Trávník (87. Peřina), Považanec, Jovovič (78. Pleštil) – Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.