<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Skupina o titul | středa 15/05/2019, 17:30 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 8 842 diváků (76 % z kapacity 11 597)
    Rozhodčí: E. Marek - P. Blažej, M. Vlček (O. Berka) | VAR: J. Adam | AVAR: O. Pechanec
    Video
    Reportáž

    Svěřenci Pavla Vrby si také definitivně zajistili konečné druhé místo, na třetí Spartu si vypracovali jedenáctibodový náskok. Už v prvním poločase skórovali Tomáš Hořava a Jan Kovařík, jenž se prosadil i po změně stran. Čtvrtou branku vstřelil Jan Kopic. Letenští po sérii tří výher pod koučem Michalem Horňákem poprvé zaváhali.

    Plzeňský obránce Brabec poprvé hrál proti mateřskému klubu. Krajní záložník Kayamba netradičně figuroval na pozici podhrotového hráče. Uzdravený středopolař Kolář se poprvé od října objevil na lavičce Viktorie.

    Hostující záložník Kanga, který byl pro minulý zápas s Libercem suspendován kvůli porušení týmového kodexu, začal mezi náhradníky. Poprvé od března dostal v obraně Sparty šanci dvacetiletý stoper Plechatý, jeho šestnáctiletý spoluhráč Hložek nastoupil na hrotu útoku.

    Do první velké šance se dostali v desáté minutě domácí. Kovařík dlouhým nákopem vyslal do úniku Kayambu, který však tváří v tváří Hečovi neuspěl a trefil jen sparťanského brankáře.

    Plzeňští stupňovali tlak a ve 23. minutě otevřeli skóre z rohového kopu. Kovaříkův centr Beauguel prodloužil před branku, kde se nadvakrát prosadil nepokrytý Hořava. Sparta inkasovala poprvé od nástupu kouče Horňáka, její série neprůstřelnosti trvala 328 minut.

    Pražané se téměř k ničemu nedostali a dvě minuty před pauzou znovu inkasovali po dalším zaváhání obrany. Kopic z pravé strany poslal míč přes celé pokutové území a volný Kovařík snadno překonal Heču.

    Sparta do druhé půle nasadila Kangu i Čiviče a vytvořila si první větší příležitost, když Karlssonovu povedenou ranou protáhnul gólmana Hrušku.

    Pak ale opět převzali iniciativu domácí. V 59. minutě Hrošovský vyslal po křídle Kovaříka a ten po zemi obstřelil hodně vyběhnutého Heču. Za další dvě minuty si Kopic vyměnil míč s Beauguelem a zblízka přidal čtvrtý gól.

    Pátému zamezil Heča, který Kopice v další velké příležitosti vychytal. Sparťanský brankář ještě před koncem zneškodnil pokus Hrošovského po individuální akci. Plzeňský tým doma se Spartou v nejvyšší soutěži neprohrál poosmé za sebou a rivalovi vrátil březnový debakl 0:4 z Letné.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Byl to zajímavý fotbal. Z naší strany byla spousta šancí. Dali jsme čtyři góly, což je samozřejmě super. Ale myslím, že ten fotbal měl tempo a my jsme ten zápas zvládli velice dobře. Momentálně víme, že můžeme skončit minimálně druzí, což si myslím, že pro Plzeň není úplně špatné umístění. Na druhou stranu ještě furt koukáme výš a uvidíme, jak dopadne dnešní zápas Slavia - Jablonec. My jsme měli Spartě co vracet a dneska se nám to podařilo. Jsem rád, že novináři po dnešku nebudou psát, že nemáme kondici."

    Michal Horňák (trenér Sparty): "Nehráli jsme dobře. Dá se říct, že už od prvního gólu se jsme měli hlavu dole. Bohužel jsme tam měli jednu vynucenou změnu, což bylo zranění Drchala. Druhá změna v sestavě byla, že jsme zase chtěli vidět v zápasové praxi mladého Plechatého. Možná to mělo i velký vliv na výkon. V žádném případě to ale nebylo tak, že by nám Plechatý zařídil porážku. My jsme se tři dny připravovali na to, že tady chceme vyhrát a uspět za každou cenu. Někteří hráči tady hrají o angažmá. V žádném případě jsme sem nejeli s tím, že máme třetí místo v kapse, což sice byla pravda, ale asi šlo vidět, že soupeř měl tu motivaci větší a výsledkově nás přejel."

    FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 4:0 (2:0)

    Branky: 43. a 59. Kovařík, 23. Hořava, 61. Kopic.
    Rozhodčí: Marek - Blažej, Vlček - Adam (video).
    ŽK: Hejda (Plzeň).
    Diváci: 8842.

    Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (89. Havel), Kayamba, Kovařík (87. Pačinda) – Beauguel (78. Chorý). Trenér: Vrba.

    Sparta: Heča – Zahustel (46. Kanga), Plechatý, Costa, Hanousek – Karlsson (65. Tetteh), Sáček, Hašek (46. Čivič), Frýdek, Chipciu – Hložek. Trenér: Horňák.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.