<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Skupina o titul | sobota 04/05/2019, 17:30 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 423 diváků (62 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Výkopu předcházela projekce na velkoplošné obrazovce k uctění památky bývalého kapitána Sparty Josefa Šurala, který v pondělí zahynul v Turecku při autonehodě. Na trávník přišly oba týmy ve speciálních dresech s Šuralovou jmenovkou a číslem 23 na zádech a vepředu s nápisem "Nezapomeneme". Následovala minuta ticha, kterou doprovodil potlesk hráčů a všech fanoušků. Šuralovo jméno skandovali i ostravští příznivci.

    V osmé minutě si domácí vypracovali první příležitost, Hašek ale slabou střelou na Laštůvku nevyzrál. Vzápětí zahrozil na druhé straně Kuzmanovič, který zamířil vedle. V 23. minutě to z dálky opět zkusil srbský útočník, ale znovu se trefil mimo tři tyče. Jakmile 23. minuta naskočila na tabuli, vytáhl sparťanský "kotel" transparent se Šuralovou podobiznou a celý stadion začal tleskat.

    A šest minut poté otevřeli Letenští skóre. Karlsson se vřítil do šestnáctky a naservíroval míč Drchalovi, jenž zakončil do prázdné branky.

    Baník mohl ihned po rozehrání vyrovnat, když Kuzmanovič využil volného prostoru mezi Hložkem a Costou a přihrál Diopovi, ten ale na Heču nevyzrál.

    Ve 34. minutě zajel Costa ostře pod nohy Fillovi podobně jako Královi v semifinálovém derby domácího poháru se Slavií. I přes protesty hostujících hráčů mu sudí Královec udělil pouze žlutou kartu. O pět minut později protáhl Jánoš lobem Heču, který jeho nápadité zakončení vytáhl konečky prstů na roh. V závěru poločasu našel Hašek ve vápně za obranou Baníku Drchala, jehož pokus zastavili společně obránce Procházka s gólmanem Laštůvkou.

    Necelé tři minuty po začátku druhé půle spadl sparťan Hložek ve vápně po souboji s Fleišmanem. Královec nechal hru plynout, ale po přerušení na základě záběrů od videorozhodčího Orla přehodnotil původní verdikt a nařídil penaltu, kterou Karlsson v 51. minutě bez potíží proměnil.

    Baník se dvakrát ocitl blízko snížení. V 64. minutě nepřekonal Diop z bezprostřední blízkosti Heču a za sedm minut napálil Jánoš z první z krkolomné pozice tyč. Poslední slovo měla ale opět Sparta. V páté minutě nastavení Hložek obešel Laštůvku a zakončil do odkryté branky.

    Sparta vyhrála pod dočasným trenérem Michalem Horňákem i druhý zápas a upevnila si třetí pozici ve skupině o titul. Ostrava venku prohrála šestý duel za sebou a je pátá o tři body před Libercem, který má k dobru utkání se Slavií.

    Ohlasy

    Michal Horňák (trenér Sparty): "Bohužel ta zpráva (o Šuralově smrti) nás natolik zasáhla, že první dva dny jsme nemohli ani pořádně trénovat. Ta deka padla na celý tým, nejen hráčský, ale i realizační. Postupně jsme se všichni zapojovali do tréninku a dneska to vyvrcholilo utkáním, kdy jsme ze začátku neplnili vůbec to, co jsme si předsevzali. Až teď po zápase si uvědomuju, že je to možná tím, že ti kluci z té události byli tak rozhozeni, že se jim ani pořádně nedivím. Myslel jsem si, že první gól nás uvolní a budeme hrát bez zábran, ale nebylo to tak. Viděl jsem na klucích celý zápas, že to není ono."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, ale my jsme ty brankové situace také měli. Bohužel naše efektivita nula. Ten zápas jsme neprohráli v defenzivě, prohráli jsme ho v ofenzivě. Kdybychom z těch situací v první půlce dali alespoň jeden gól, tak se to utkání vyvíjí jinak. Hlavně i hráči by uvěřili, že ten gól dají a soupeř může více znervóznět. Pro mě samozřejmě herní zlepšení, ale to, co dělá fotbal fotbalem, že se počítají góly, tak ty jsme dneska neměli, a proto to utkání dopadlo 3:0."

    AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:0 (1:0)

    Branky: 29. Drchal, 51. Karlsson (pen.), 90+5. Hložek.
    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek – Orel (video).
    ŽK: Costa, Sáček, Zahustel – Procházka.
    Diváci: 11423.

    Sparta: Heča – Zahustel, Radakovič, Costa, Hanousek – Karlsson (74. Čivič), Frýdek, Sáček, Hašek (83. Kanga), Hložek – Drchal (89. Chipciu). Trenér: Horňák.

    Ostrava: Laštůvka – Pazdera (76. Bolf), Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Jirásek, Jánoš, Holzer – Kuzmanovič (66. Hrubý), Diop (71. O. Šašinka). Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.