<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | sobota 27/04/2019, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Fotbal

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 264 diváků (53 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Oba celky potřebovaly k naději na postup do skupiny o Evropskou ligu vyhrát a ofenzivní snaha na nich byla patrná od prvních minut. Ve čtvrté minutě pálil po standardní situaci Franič jen do gólmana hostí, o dvě minuty později se za záda slovácké defenzívy dostal Záviška, ale i Trmal prokázal svoje kvality.

    Bohemians sice nastoupili bez zraněného Reitera, ale jejich hru směrem dopředu to nijak zásadně nepoznamenalo. Klokani hýřili aktivitou, pohybem a důrazem a brzy za to byli odměněni.

    Nejprve Jindřišek zblízka hlavičkoval těsně vedle, aby pak do střelecké listiny zapsal Bartek. Záviška využil na hraně ofsajdového postavení skuliny na levé straně domácí obrany, prodral se do šestnáctky, ve druhé vlně našel hostujícího záložníka, který otevřel skóre.

    Slovácko inkasovaná branka nastartovala do tlaku, který přerušila až poločasová přestávka. Jenže domácím chyběla přesnost finální fáze a zakončení. Ve 30. minutě si uvnitř pokutového území dávali přednost Havlík s Reinberkem, ale míč nakonec netrefil ani jeden. Ve 40, minutě zase pálil Kalabiška jen do připraveného Fryštáka.

    Domácí vrhli po změně stran všechny síly do útoku. V 50. minutě po Juroškově centru ze standardní situace hlavičkoval Reinberk, ale Fryšták jeho pokus chytil. O pět minut později Havlík nahrál jen na paty unikajícímu Zajícovi.

    Bohemians vycházeli ze zabezpečené obrany a ze snahy o rychlé protiútoky. Jejich jednoduchá kombinace a přímočarost pro ně generovala střelecké příležitosti Na sklonku šedesáté minuty se v nich dvakrát ocitl Puškáč, ale ani jednou neuspěl.

    Slovácko se přesto dočkalo vyrovnání. Havlík v 68. minutě vysunul Hološka, který poslal míč na lépe postaveného Zajíce, jehož střela za pomoci tyče skončila v síti.

    Zápas tak dostal nový náboj, každý další gól na obou stranách mohl znamenat posun do skupiny o Evropskou ligu a definitivní zahnání sestupových starostí. Krátce po vedoucím gólu trefil domácí Reinberk tyč a odražený míč skončil v náručí Fryštáka.

    Honba za možným "zlatým" gólem pokračovala. Velmi blízko k němu měl v 83. minutě Hůlka, ale hlavičkou trefil jen břevno. Další velké šance měli rovněž hostující Hilál a Bartek, ale v hektickém závěru už se skóre nezměnilo.

    Hlasy po utkání:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "V přípravě jsem zdůrazňoval, že nesmíme dostat branku. Trestuhodně jsme si mysleli, že máme aut a z toho jsme dostali gól. Pak jsme museli Bohemku dobývat, měli jsme tlak po změně stran, vyrovnali jsme, nemohu klukům nic vytknout, bojovali jsme, nakonec utkání skončilo remízou, my jsme ale chtěli vyhrát. Hosté měli brejkové situace, byl to zajímavý závěr. Počítá se každý bod, pokračuje se dál, v nadstavbě to budou nervy, nervy a zase nervy. Škoda, že jsme nepostoupili výš do hry o Evropskou ligu, ale to se rozhodlo v předchozích zápasech doma."

    Martin Hašek (trenér Bohemians 1905): "Mám smíšené pocity. Z jedné strany zklamání z toho, že jsme byli 23 minut od skupiny o Evropskou ligu, což by bylo po průběhu celé sezony vynikající. Na druhou stranu se hráči vydali ze všech sil a ještě v závěru jsme mohli strhnout výhru na naši stranu, já už měl ruce několikrát nahoře. Oba týmy hrály s obrovským nasazením, diváci viděli dobrý zápas, podobně těžké duely nás teď čekají ve skupině o záchranu. Jsem ale potěšen výkonem nejen dnes, ale i během celého jara. Musíme prostě tento stav akceptovat a připravovat se na další mikrocykly."

    1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)

    Branky: 68. Zajíc - 22. Bartek.
    Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Hájek.
    ŽK: Hofmann - Bartek, Pokorný.
    Diváci: 4264.

    Sestavy:

    Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Franič, Reinberk (87. Harba) - Daníček (23. Kalabiška), Havlík - Diviš (63. Hološko), Janošek, Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.

    Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek, Vacek (90. Šmíd), Bartek - Záviška, Puškáč (67. Hilál), Vaníček (74. F. Hašek). Trenér: M. Hašek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.