<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | neděle 21/04/2019, 17:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 10 425 diváků (57 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    V základní sestavě Sparty chyběl potrestaný Kanga, kvůli zdravotním problémům z obvyklé sestavy vypadli i Tetteh s Plavšičem a na lavičce zůstali Štetina se Zahustelem.

    Podle jarních výsledků to měla být pro Pražany snadná záležitost, ale už od první minuty se ukazovalo, že Letenští bez tvůrce hry nemají převahu ve středové řadě a Karviná toho umně hned od úvodu využívala. Už ve čtvrté minutě zazmatkovala domácí defenziva v čele s Radakovičem a zkušený Wágner toho využil hlavou k vedoucímu gólu.

    Ani inkasovaná branka nepostavila sparťany na nohy. Naopak se začali bát každé přihrávky, záložní řada nefungovala a obvyklí náhradníci nedokázali dát hře jasný směr. Statistické údaje sice byly vyrovnané, ale herně se mnohem lépe ukazovali hosté. Ve 25. minutě se po centru dostal ke střele Guba a předposlední tým ligy vedl na Letné o dva góly.

    Krátce po přestávce byla Sparta blízko snížení. Drchalova střela z těžkého úhlu se odrazila od tyče k osamocenému Hložkovi, jenže ten tlačil míč přes val bránících hráčů nahoru a nastřelil pouze břevno.

    Domácí dál předváděli špatný výkon a na jejich hlavy se snášel hromový pískot fanoušků. Vzápětí přišel i třetí inkasovaný gól: Lingr měl v 54. minutě dostatek času vystřelit z hranice šestnáctky a míč vyražený Nitou uklidil do sítě Wágner.

    Domácí se trápili a hosté měli i další šance. Až v posledních 20 minutách přišly i možnosti Pražanů, ale v těch největších Hložek s Drchalem opět selhali. Zápas končil hromovým skandováním "Ščasný ven" a také ironickým děkováním letenskému trenérovi. Výsledek pak už pouze v 89. minutě korigoval krásnou trefou z 20 metrů střídající Hašek.

    Ohlasy

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Bylo to asi nejhorší utkání, které jsme ve Spartě zažil. Musím se omluvit za ten náš dnešní výkon a nemá smysl ani diskutovat o dnešních absencích. Na zápas jsme byli připraveni, možná jsme ani nevstoupili špatně, ale pak přijdou dvě strašidelné chyby a je po všem. Nemůžeme se vymlouvat na absence, měli jsme vyhrát bez ohledu na ně, takový výkon si nedokážu vysvětlit. A nechci to svádět ani na hráče, kteří dnes zaskočili po delší době. Nebylo to jednotlivými špatnými výkony, na střídání bylo devět až deset hráčů. Kdo bude z dnes chybějících hráčů chybět ve středu v poháru na Slavii, dnes nelze odhadnout. Samozřejmě jistě bude k dispozici Kanga."

    František Straka (trenér Karviné): "Přijeli jsme sem s pokorou, známe sílu Sparty. Chtěli se jsme prezentovat účelnou hrou, zahustili jsme střed hřiště, hráli jsme na rychlé brejky a Sparta z nás byla poměrně bezradná. Možná nám pomohlo předzápasové soustředění, které jsme strávili v Českém Šternberku ve skvělém prostředí. Výborně jsme se na dnešní den naladili. Zda jsem si vzpomněl na 13 let starou výhru 3:1 zde s Plzní? Vždy se tady cítím dobře, vždy na mě dýchne zdejší atmosféra. Přece jen jsem zde strávil skvělé roky a se Spartou budu navždy spjatý. Děkuji také domácím divákům, že vůči mně dnes už neměli žádné pokřiky. Chápu je a vím, že je to (rozhodnutí trénovat Slavii) ještě některé bolí, ale snad už mi odpustili."

    AC Sparta Praha – MFK Karviná 1:3 (0:2)

    Branky: 89. Hašek – 4. a 54. Wágner, 25. Guba.
    Rozhodčí: Marek – Vlček, Poživil – Adam (video).
    ŽK: Sáček (Sparta).
    Diváci: 10425.

    Sparta: Nita – Chipciu, Radakovič, Costa, Hanousek – Karlsson, Hložek, Sáček, Frýdek (58. Hašek), Čivič (63. Zahustel) – Drchal. Trenér: Ščasný.

    Karviná: Pastornický – Krivák, Čolič, Rundič, Záhumenský – Smrž, Budínský – Ba Loua (90. Moravec), Lingr (86. Bukata), Guba (65. Letič) – Wágner. Trenér: Straka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.