<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | sobota 13/04/2019, 15:30 | Městský stadion Opava | O2 TV Fotbal

    Góly


    Návštěva: 2 983 diváků (40 % z kapacity 7 550)
    Video
    Reportáž

    Zápas řídila rozhodčí Jana Adámková, která jako hlavní sudí pískala první ligu podruhé v životě a poprvé od utkání 16. kola, v němž Olomouc doma podlehla Mladé Boleslavi 0:4. Před ní rozhodovala zápas v lize z žen jako hlavní pouze Dagmar Damková.

    Po opatrném úvodu mohla jít do vedení Sigma. Svozil zhruba na polovině hřiště zkazil přihrávku na Žídka a Hanáci se vydali do rychlého brejku. Zahradníček pláchl kolem Jursy, ale s jeho střelou z ostrého úhlu si poradil Šrom. Krátce nato z dálky pálil Plšek, ale opavský gólman byl znovu připraven.

    Poté udeřilo na opačné straně. Smola ve vápně sklepl míč pro Stáňu, jehož dělovku zblokovali hosté přímo k Jursovi, který placírkou poslal balon do levého horního růžku a Opava v 16. minutě vedla.

    Pak domácí přežili kritický moment. Faltovu ránu vyrazil gólman Šrom před sebe, kde číhal Dvořák, ale ten pohotovou střelou napálil jen opavského brankáře.

    V závěru první půle se Olomouc dočkala vyrovnání. Po Zahradníčkově rohu zůstal ve 44. minutě u pravé tyče úplně volný Plšek a zblízka placírkou bez problémů poslal míč do sítě.

    V úvodu druhé půle se Slezané dožadovali penalty poté, co míč po střele od Jursy možná brnknul do Štěrbovy ruky. Sudí Adámková ale zůstala v klidu a Smolovi za protesty ukázala žlutou kartu.

    Následně Schaffartzikův centr hlavou tečoval Smola, jenže těsně minul bránu. Pak Janetzký zpětnou přihrávkou oslovil Stáňu, který se hnal sám na Buchtu, jenže míč se mu zamotal a domácí záložník ani nezakončil. Vzápětí si na centr Zapalače naskočil domácí Janetzký a hlavičkoval do tyče.

    Pak začali tlačit Hanáci. Z dálky to zkusil Falta, ale mířil nad. V 83. minutě se na opačné straně radovali Slezané. Zavadilovu technickou střelu z přímého kopu vyrazil Buchta do míst, kde byl připravený Smola, jenž protlačil balon do sítě. Nejlepší opavský střelec dal svůj devátý gól v ligové sezoně. V závěru už domácí Sigmu k ničemu nepustili.

    Ohlasy

    Ivan Kopecký (trenér Opavy): Nenacházeli jsme se v nejlepší situaci. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát a Sigma je těžký soupeř. Na jaře patří k lepším týmům, ne-li úplně k nejlepším. Do utkání jsme měli dobrý vstup, dali jsme branku. Věděli jsme, že si musíme dát pozor na rychlý přechod Olomouce do útoku, ale nepřesnostmi nebo hrubými chybami v rozehrávce jsme jim darovali tuto možnost. Bohužel jsme znovu inkasovali po standardce. Na to si musíme dát pozor, protože v šestnáctkách se hraje důrazně. Ve druhé půli moc šancí nebylo. Po standardce se nám podařilo dát druhou branku. Jsem moc rád, že máme tři body. Doufám, že nás to nakopne do dalších kol.

    Václav Jílek (trenér Olomouce): Bylo to bojovné utkání v dobré atmosféře se šťastným koncem pro Opavu. Rozhodla efektivita. Myslím, že domácí měli dvě střely na bránu a dali z nich dva góly. Opava nás nepřehrála. Hrála svou jednoduchou hru na Smolu. Kdybychom byli lepší v přechodové fázi, vyhráli bychom tady. Měla nám pomoci standardka na konci první půle. Vstup do druhého poločasu jsme měli dobrý, v té fázi jsme byli jednoznačně lepší. Ale nedali jsme vedoucí gól a pak se to otočilo. Obecně utkání s Opavou jsou zvláštní. Každý kontakt na jejich hráče se píská. Smola je chlap jak hora a padá. To se nebavím o Zavadilovi. Střetli jsme se tam. Respektuji jeho minulost, ale vůči trenérovi si to žádný hráč nemůže dovolit. Podle mě jsou tyto divadelní vložky zbytečné.

    SFC Opava - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

    Branky: 16. Jursa, 83. Smola - 44. Plšek.
    Rozhodčí: Adámková - Podaný, Paták.
    ŽK: Jursa, Smola, Žídek - Jemelka.
    Diváci: 2983.

    Opava: Šrom - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Jursa, Zavadil - Stáňa (87. Rychlý), Janetzký (75. Juřena), Zapalač (80. Manzia) - Smola. Trenér: Kopecký.

    Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Chvátal (88. Chytil) - Zahradníček, Kalvach, Plšek, Falta (82. Lalkovič) - Dvořák - Yunis (68. Nešpor). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.