<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | neděle 07/04/2019, 15:30 | Andrův stadión | O2 TV Fotbal

    Góly


    Karty


    Návštěva: 4 145 diváků (33 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Sigma vstoupila do utkání nejlépe jak mohla. Hned v druhé minutě hry se po Faltově rohovém kopu dostal míč k Jemelkovi, který jej z bezprostřední blízkosti poslal za bezmocného Berkovce. Odpověď Karviné však přišla jen o chvíli později. Domácí nechali na středu hřiště až příliš volného prostoru Budínskému, jehož přízemní střela z 20 metrů zamířila přesně k levé tyči.

    Hosté se po vyrovnání stáhli do pevného bloku a míč na svých kopačkách drželi častěji hráči Olomouce. Karvinská obrana je však do žádné vážnější šance nepustila a pro Berkovce se tak nejvíce nebezpečný stal nepovedený Texlův centr, který se nepříjemně stáčel k zadní tyči. Hostující brankář si se situací poradil a vytěsnil míč mimo.

    Oba týmy ještě v prvním poločase dostaly příležitost v podobě přímého volného kopu ze zajímavé pozice. Budínského střela sice přeletěla zeď, ale postrádala razanci a Buchta na ní dosáhl. Naopak Falta zakroutil míč přímo do šibenice a poslal Sigmu opět do vedení.

    Karviná začala druhý poločas aktivně a brzy se dočkala vyrovnání. V 52. byl ještě v minisouboji Lingra s Buchtou úspěšnější olomoucký brankář, o tři minuty později se ale Lingr dostal ke střele z hranice velkého vápna a poslal míč nechytatelně do sítě.

    Ofenzivně vedené utkání pokračovalo i nadále. Olomouci se po jednom z rohových kopů povedlo vrátit míč zpět do vápna a povedený centr Sladkého si našel Yunis a nechytatelnou hlavičkou poslal domácí Sigmu potřetí v zápase do vedení.

    Karviná se v závěru zápasu dostala do několika nebezpečných závarů před brankou domácích a konkrétně Suchan s Wágnerem měli míč dvakrát zajímavě na hlavě. Za Buchtova záda se jim ho ale dostat nepodařilo a hosté tak už potřetí v zápase nesrovnali.

    Hlasy po utkání:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Pro diváky to muselo být atraktivní utkání, pro trenéry však vůbec ne. Jsou to obrovské nervy s tím, co předvádíme nebo co soupeři nabídneme. Bylo to celkem vyrovnané bojovné utkání s dobrou kulisou. Po dlouhé době nám vyšly standardní situace. Za kámen úrazu považuji hrozně laciné inkasované branky a to, že jsme nedokázali déle udržet vedení. Jednou jsme byli potrestáni za úplně naivní aut a podruhé jsme se špatně srovnali ve středu hřiště. Nechali jsme Lingra navádět snad patnáct, dvacet metrů. V tomto trenéři hrozně trpí. Máte pocit, že to hráči umí a vnímají to a pak přijdou nervy v zápase a vidíte, jak to vypadá. Chyběli nám tři hráči, kteří patřili na jaře k oporám, takže to byl zásah do sestavy. Ale zvládli jsme to a v dalších zápasech určitě nebudeme spekulovat, jestli je lepší šesté, nebo sedmé místo. Budeme chtít získat co nejvíce bodů. Pro mě je v současné chvíli absolutně zásadní to, abychom zůstali v desítce. Z mého pohledu současné postavení v tabulce odpovídá tomu, na co kvalitou máme. S výkonem Šimona Falty jsem byl nespokojený ve Zlíně, kde to nebylo poctivé, náběhové a aktivní. Proto hrál na Bohemce jen patnáct minut a měli jsme spolu řeč. Snažil jsem se mu vysvětlit, že takto se hrát nedá. Dneska podal výborný výkon. Yunis ukázal v posledních třech zápasech kvalitu a udělal velký pokrok. Branka už je pak přidaná hodnota a je důsledkem práce a výkonu."

    František Straka (trenér Karviné): "Sám si neumím vysvětlit, proč jsme dostali tři branky ze standardních situací. Připravovali jsme se na to velice pečlivě a dnes nás to neskutečným způsobem zradilo. O první brance vůbec nemusím diskutovat, ta jde na vrub brankáře. Pak Falta trefil krásně přímý kop, to zase poklona, to byl super gól. Ostatní góly se prostě nesmí stát, to nás hrozně brzdí a posílá nás to zpět tam, kam jsme nechtěli. Myslím, že jsme tu ale ukázali morál, protože jsme to nezabalili a dvakrát se nám povedlo vyrovnat. Když dostanete na začátku takový gól, tak se můžete snažit probouzet co chcete. Podobné góly nás stály body i na Dukle. Proti Baníku jsme hráli s nulou, což bylo důležité. Hráčům jsem jasně říkal, že to všechno začíná od nuly. Je to otázka mentality, psychiky a zodpovědnosti. Kdyby nás Olomouc přejela, tak neřeknu ani slovo. Ale viděli jste, že toho na konci měli plné zuby. Bohužel jsme ale nebyli efektivní a nedokázali jsme ty situace dohrát."

    SK Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:2 (2:1)

    Branky: 2. Jemelka, 42. Falta, 61. Yunis - 9. Budínský, 55. Lingr. 
    Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Vaňkát.
    ŽK: 48. Yunis - 41. Záhumenský.
    Diváci: 4 145.

    Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Texl (62. Lalkovič), Kalvach, Plšek, Falta - Dvořák (88. Polom), Yunis (70. Nešpor). Trenér: Jílek.

    Karviná: Berkovec - Čolič, Dreksa (67. Bukata), Rundič, Záhumenský - Smrž, Budínský - Guba (74. Letič), Lingr (88. Suchan), Ba Loua - Wágner. Trenér: Straka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.