<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | sobota 30/03/2019, 15:00 | Městský stadion | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 5 000 diváků (100 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Sparta, která znovu nastoupila bez klíčového záložníka Bořka Dočkala, výrazně zahrozila už v šesté minutě. Kanga přihrál doprostřed vápna na Karlssona, který se ale musel na střelu natáhnout a trefil jen brankáře Šedu. V 17. minutě Kanga našel Sáčka, ten posunul na Tetteha, jenž však zamířil vedle mladoboleslavské branky.

    Hned poté Šeda zazmatkoval při rozehrávce a nahrál na hranici šestnáctky přímo na sparťana Haška, který ale nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Ve 34. minutě vybojoval Komličenko přímý volný kop, k němuž se následně sám postavil a míč poslal vysoko nad. V závěru poločasu měla Sparta standardní situaci z úhlu, odkud se Karlsson pokusil překvapit Šedu, svůj pokus ale neumístil přesně.

    Mladá Boleslav po přestávce udeřila z první vážnější akce. Fulnek našel ve vápně Komličenka a nejlepší ligový střelec první trefou po čtyřech zápasech otevřel skóre. Připsal si 21. zásah v sezoně a od rekordu Davida Lafaty v samostatné české soutěži z ročníku 2011/2012 ho dělí čtyři branky. Víc branek v jedné sezoně než Komličenko navíc dali už jen Radek Drulák (1995/1996) a Vratislav Lokvenc (1999/2000). Oba zaznamenali 22 gólů.

    Hosté po inkasované brance přidali v tempu a hnali se za vyrovnáním, jenže Frýdek pálil těsně vedle. V 69. minutě v hlavičkovém souboji sparťan Zahustel trefil ruku Fulneka a rozhodčí si po přerušení hry vyžádal konzultaci s videem. Sudí Nenadál shledal zákrok penaltovým a Kanga z pokutového kopu vyrovnal.

    Domácí vyrovnávací trefa ale nezlomila. Tatajev v 80. minutě po akci z rohového kopu hlavičkoval nad, ale vzápětí mladoboleslavský kapitán Matějovský z hranice vápna umístil přesnou ránu k pravé tyči a rozhodl o vítězství pro svému bývalému klubu.

    Ohlasy

    Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Pro nás je to krásné sobotní odpoledne. I přesto, že jsme měli dost ztrát ofenzivních hráčů, tak jsme věřili, že budeme Spartě vyrovnaným soupeřem. Bohužel se nám to v první půli až tak nedařilo, hlavně ze začátku. Měli jsme před nimi velký respekt a přežili jsme tam dvě šance Sparty. Poločas 0:0 byl pro nás ještě smířlivý, mohlo to být ještě horší. O poločase jsme si řekli, že takhle zbabělým výkonem směrem do ofenzivy bychom stejně prohráli a jsem rád, že si to hráči vzali za své. Ve druhé půli jsme podali diametrálně odlišný výkon, co se týče hry směrem dopředu. Lidi to bavilo, aspoň z mého pohledu. Bylo to výborné utkání a se šťastným koncem pro nás. Mělo to takové etapy, jak to v poslední době bohužel s tím videem bývá. Penalta, pak trošku emocí do toho, hráči se nastartovali. Jsem rád, že po každé pauze, ať jsme ten gól dali, nebo když jsme ho dostali, vždycky se to mužstvo nabudilo víc a to utkání zvládlo. V závěru jsme to bez nějakých větších komplikací dovedli. Jsem rád, porazili jsme velmi těžkého soupeře. Samozřejmě vidíme chyby z první půle, ale pro nás je to velice cenné a sladké vítězství."

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Budeme se s tím muset vyrovnat. Příjemné to samozřejmě není, protože jsme si to prohráli vyloženě sami z několika důvodů. Zaprvé jsme úplně nedokázali srovnat výkon z první půle, to byl první moment. Hlavně ten poločas měl být 3:0, 4:0. To, co jsme tam dokázali zahodit, bylo neuvěřitelné. I ty parametry zápasu po reprezentační pauze byly v první půli velmi dobré. Hráli jsme v pohybu, hráli jsme rychle, byli jsme strašně nebezpeční. Ve druhé půlce to začalo pomalu upadat. Po vyrovnávacím gólu jsem očekával, že ten zápas znovu otočíme, ale my jsme paradoxně úplně přestali hrát. Nebudu brát dvě chyby, které jsme v defenzivě za celý zápas udělali. To není moc. My jsme za obě dvě dneska zaplatili brankou. Nevzpomenu si na jinou šanci, kterou by Boleslav měla. Pro mě bylo špatné zjištění, že po brance jsme přestali hrát a že jsme přenechali iniciativu Boleslavi. Nenašli jsme dneska v sobě sílu dotáhnout ten zápas do vítězného konce. Špatně se mi s tím vyrovnává, i když jsem věděl, že jednou ta porážka přijít musí."

    FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 2:1 (0:0)

    Branky: 53. Komličenko, 81. Matějovský - 73. Kanga z pen.
    Rozhodčí: Nenadál - Caletka, Horák - Hrubeš (video).
    ŽK: Túlio, Matějovský, Bucha, Komličenko, Takács, Hájek, Šeda - Frýdek.
    Diváci: 5000.

    M. Boleslav: Šeda - Túlio, Hájek, Jugas, Hubínek - Fulnek, Tatajev, Matějovský (90.+4 Mašek), Takács, Bucha (85. Mareš) - Komličenko (89. Klíma). Trenér: Weber.

    Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Hašek, Frýdek, Kanga (88. Čivič), Sáček, Karlsson (56. Hložek) - Tetteh (76. Drchal). Trenér: Ščasný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.