<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | sobota 16/03/2019, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 348 diváků (34 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Ve zlínské sestavě nechyběl útočník Poznar, který sice už před minulým kolem dostal dvouzápasový trest za úder loktem, ale příslušná komise stále nerozhodla v jeho odvolání, takže mohl stejně jako před týdnem nastoupit. V prvním poločase však nebyl prakticky vůbec nebezpečný a převahu měl naopak Liberec.

    Ve 20. minutě Mikulovu střelu zablokovala hostující obrana, ale chvíli nato už domácí vedli. Po Potočného centru se přes Breiteho dostal míč až ke Kozákovi, který si balon dobře zpracoval a v mírném záklonu s pomočí tyče překonal Rakovana. V šestém jarním kole dal po zimním příchodu do Liberce svůj čtvrtý gól.

    Poté z přímého kopu protáhl zlínského brankáře Karafiát. "Ševci" se osmělili až v závěru poločasu, ale nezmohli se na víc než několik nepříliš nebezpečných hlaviček. Naopak ještě před pauzou mohl zvýšit Pešek. Nejprve však po Mikulově centru hlavičkoval z hranice malého vápna jen do středu branky a Rakovana poté trefil i při následné přízemní střele.

    Po přestávce začal aktivněji Zlín a v 56. minutě mohlo být srovnáno. Domácí gólman Nguyen pouze vyboxoval vysoký centr před sebe a Čanturišviliho střelu do odkryté branky v poslední chvíli zblokovali Severočeši na další roh.

    Liberec po vystřídání a příchodu Koscelníka srovnal hru a držel hosty na distanc od vápna. Minutu před koncem poslal domácí Kozák míč podruhé v utkání do sítě, sudí Královec ale po poradě s videorozhodčím branku kvůli ofsajdu neuznal. Severočechy to pak ještě mohlo mrzet. Zlín se v závěru nastavení dostal k velkému závaru ve vápně, ale žádný z hráčů nezakončil. Liberec tak porazil soupeře stejným výsledkem jako na podzim a počtvrté z posledních pěti vzájemných ligových duelů neinkasoval.

    Ohlasy

    Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Děkuji mužstvu za bojovnost a za to, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce. Tři body nám utíkaly v minulých zápasech, kdy jsme byli dominantní. Dnes jsme po bojovném výkonu zaslouženě vyhráli, i jsme se na vítězství nadřeli. Rozdělil bych to na dva poločasy. V prvním jsme byli naprosto dominantní, dobře jsme kombinovali. Po krásné akci Kozáka jsme se dostali do vedení, škoda, že na konci poločasu Pešek neskóroval hlavou na 2:0. To by nás uklidnilo. Do druhého poločasu jsme vstoupili trochu nervózně a přizpůsobili jsme se soupeři. Trošku mi vadilo, že jsme přestali kombinovat ve středu pole. Může za to i nepřítomnost zraněného Sýkory, hráli jsme na tři defenzivní hráče uprostřed, což není naším zvykem. Když přišel Nešický, naše hra se trošku změnila. V závěru jsme zase měli navrch, dali gól, bohužel video ukázalo, že to byl ofsajd. Jsem spokojený víc s výsledkem než s hrou."

    Roman Pivarník (trenér Zlína): "Nezasloužili jsme si prohrát. Věděli jsme, že nás čeká hodně složitý zápas, Liberec je běhavé mužstvo s vysokým presinkem. Dokázali jsme kombinovat, ve středu pole jsme neměli problémy s odraženými balony. Bohužel jsme jednu akci nepohlídali a inkasovali jsme z ní gól. Nechali jsme Kozákovi dost prostoru, aby vstřelil gól. První poločas nebyl z naší strany tak odvážný, jak by měl být. Ve druhém jsme začali hrát více dopředu, presovat a to se nám dařilo. Ale pak jsme se zbytečně zbavovali balonů. Terén nebyl tak kvalitní, takže z toho pramenila řada nepřesností. Ve druhém poločase jsme se ale hodně zlepšili, snažili se tlačit do vápna, bohužel se nám nepodařilo dát gól. Je to škoda."

    FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín 1:0 (1:0)

    Branka: 21. Kozák.
    Rozhodčí: Královec - Hájek, Poživil - Adam (video).
    ŽK: Mara, Nešický - Bartošák, Matejov.
    Diváci: 3348.

    Liberec: Nguyen - Mikula, Vukliševič, Karafiát, Hybš - Oscar, Mara (57. Nešický) - Potočný (66. Koscelník), Breite, Pešek (81. Malinský) - Kozák. Trenér: Hornyák.

    Zlín: Rakovan - Holík, Bačo, Buchta, Bartošák (83. Vyhnal) - Hlinka - Džafič (46. Matejov), Hronek, Podio, Čanturišvili (66. Jakubov) - Poznar. Trenér: Pivarník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.