<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 09/03/2019, 15:00 | Letná | O2 TV Fotbal

    Góly


    Návštěva: 3 164 diváků (54 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Zlínští začali velmi aktivně a uzavřeli soupeře před pokutovým územím. Jako první zahrozil Poznar, ale brankář Hruška byl u tyče včas. Tlak domácích vygradoval ve 21. minutě, kdy si centr z levé strany srazil do vlastní sítě Ostojič. Ševci tak před vlastními fanoušky skórovali po 335 minutách.

    Trenér Dukly Skuhravý sice udělal oproti minulému kolu hned sedm změn v základní sestavě, na hrotu ale ponechal dva zkušené útočníky. A právě jejich spolupráce vedla k vyrovnání. Holenda poslal kolmicí do brejku Podaného, který obešel gólmana Rakovana i obránce Zlína a umožnil Hadaščokovi pohodlně vyrovnat.

    Zlín se brzy oklepal, ale jeho hře ve zbytku úvodního poločasu chyběl větší nápad a moment překvapení. Po Čanturišviliho akci střílel po zemi Jiráček, ale Hrušku nenachytal. Domácí měli výraznou převahu, o čemž svědčí i poměr rohů 11:0 ve prospěch Fastavu.

    Úvod druhé půle přinesl očekávaný scénář. Snahu domácích o vítězný gól na straně jedné a poctivou defenzívu s rychlými brejky na straně druhé. Jenže po chvíli bylo vše jinak, protože Dukla postupně vyrovnala hru a vytvářela si i šance. V 54. minutě pálil González do brankáře, ještě blíže ke gólu měl Hadaščok po minele Bartošáka, ale Rakovan byl připraven.

    Závěrečný nápor Zlína odstartovala akce střídajícího Matejova, jeho zpětnou přihrávku dostal do ideální střelecké pozice Jiráček, ale levačkou přestřelil. Domácí ale nakonec přeci jen dokázali vstřelit rozhodující gól. Po stažení Poznara nařídil rozhodčí penaltu, kterou zlínský útočník proměnil.

    Poznar se tak střelecky prosadil ve druhém utkání po sobě, když i v minulém kole proti Ostravě vstřelil vítěznou branku. Právě po utkání s Baníkem disciplinární komise potrestala zlínského útočníka dvouzápasovým zákazem startu, který ale ještě před utkáním s Duklou nenabyl právní moci a Poznar mohl ještě nastoupit.

    Hlasy po utkání:

    Roman Pivarník (trenér Zlína): "Vstoupil jsme do zápasu velmi dobře, dostávali jsme se do šestnáctky, kde ale soupeř dobře bránil a nebylo snadné, aby naše přihrávky našly adresáta. Nepohlídali jsme si jednoduché situace, po jedné z nich soupeř vyrovnal. My jsme se ale rychle oklepali, měli jsme velký tlak. Ve druhém poločase už to nebylo tak výrazné, ale vystupňovali jsem tlak. Díval jsem se na televizní záznam inkriminovaného momentu, bylo tam jasné zatáhnutí Poznara, Holenda už ani neprotestoval, o penaltě nebylo pochyb a jsem rád, že to sudí posoudil takto."

    Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Je to pro nás abnormálně krutá porážka. V úvodu jsme domácí k pouštěli k mnoha standardkám, ale ty jsme ubránili. Byli jsme nebezpečnější mužstvo, za stavu 1:1 jsme měli dvě příležitosti, neproměnit je bylo pro nás složité. Co se stalo v závěru, si vyhodnoťte sami. Teď jsem z toho znechucen a nemá smysl, abych něco komentoval. Mohli jsme rozhodnout ještě před penaltou, ale to jen dokumentuje situaci, v jaké jsme. Udělal jsem sedm změn v sestavě, potřeboval jsem něco změnit. Kluci dřou, kluci pracujou, lehkost tam chybí. Djuranovič ví, že to byla klíčová akce zápasu, já to vím. Mrzí to hodně, mohli jsme získat tři důležité body. Věřím aspoň, že ten moment, co se stal v závěru bude tím, že Dukla začne hrát proti všem a zvládne to. Konec byl prostě pro nás krutý jak dílem nešikovnosti, tak zásahu shora."

    FC Fastav Zlín - FK Dukla Praha 2:1 (1:1)

    Branky: 21. vlastní Ostojič, 90.+6 Poznar z pen. - 29. Hadaščok.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Kříž.
    ŽK: Jiráček, Džafič - Lukáš Holík, Hadaščok, Bezpalec, Raspopovič, Ostojič.
    Diváci: 3164.

    Zlín: Rakovan - Libor Holík (71. Matejov), Bačo, Buchta, Bartošák - Hlinka - Džafič, Jiráček (84. Jakubov), Podio (78. Hronek), Čanturišvili - Poznar. Trenér: Pivarník.

    Dukla: Hruška - Kozma (43. Souček), Bezpalec, Ostojič - Raspopovič, Hanousek - Hadaščok (80. Douděra), Lukáš Holík, González (68. Djuranovič) - Holenda, Podaný. Trenér: Skuhravý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.