<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 02/03/2019, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Fotbal

    Góly


    Návštěva: 3 419 diváků (43 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Slovácko koučoval z lavičky asistent Michal Šmarda, neboť hlavní trenér Martin Svědík si odpykával první ze dvou zápasů, v nichž nesmí na lavičku. V hostujícím týmu měla premiéru stoperská dvojice složená z hostujících hráčů Hájek, Jugas a byla to právě obrana Boleslavi, která měla v úvodu plno starostí.

    Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a vytěžili z toho sérii rohových kopů. Po jednom z neměl v desáté minutě daleko k otevření skóre Daníček, ale z úhlu trefil pouze tyč. Do největší šance první půle se dostal ve 22. minutě domácí Navrátil, který dostal milimetrový pas z hloubi pole od Reinberka, ale tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl.

    Boleslav měla problémy s kombinační hrou i protiútoky domácích a do větší ofenzivní aktivity dostala až v poslední čtvrthodině první půle. Do té doby velmi dobře bráněný Komličenko se snažil zblízka procpat míč za brankáře Trmala, ale neuspěl. Mimo šla i střela Ladry.

    Také do druhé půle vtrhla s větší vervou domácí sestava a tentokrát už za to byla brzy odměněna. Reinberkův centr usměrnil k tyči Zajíc a otevřel tak skóre utkání. Pro Boleslav šlo o první inkasovanou branku po dvou předchozích zápasech s čistým kontem.

    Středočeši ihned posílili ofenzívu Mešanovičem, což jim sice přineslo větší držení míče, ale také otevřenější obranu. Nejprve se o průnik snažil domácí Sadílek, avšak jeho pokus mířil mimo tyče. Stejně poté dvakrát dopadl i Navrátil.

    Snahu Boleslavi o vyrovnání poté otupil střídající Tatajev, který během osmi minut na hřišti stihl dvakrát faulovat a po dvou žlutých kartách byl vyloučen. Hosté se přesto dočkali vyrovnání, když Buchův dlouhý centr propadl mezi stopery Slovácka a Přikryl jej poslal do branky.

    V posledním úseku zápasu už oslabení hosté rezignovali na útoky a bránili všemi silami perně vydřený bod. Před Šedou to hodně vřelo, ale Slovácko se kýženého gólu už nedočkalo a poprvé v sezoně remizovalo. Naopak Boleslav ani ve čtvrtém jarním duelu neprohrála a na kontě má dvě remízy a stejný počet výher.

    Ohlasy

    Michal Šmarda (asistent trenéra Slovácka): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, získávali jsme odražené míče, byly tam šance. Škoda, že Navrátil nedal svoji příležitost, pomohlo by to týmu i jemu osobně. I po přestávce jsme byli důraznější na míči a vyvrcholilo to vstřeleným gólem. Po vyloučení hostujícího hráče jsme inkasovali, což by se nemělo stávat. V závěru nám chyběla trpělivost, byly tam náznaky šancí, měl tam být lepší výběr místa v šestnáctce. Celkově jsme byli lepší, měli jsme vyhrát, jsme z toho zklamaní. Takový gól v naší přesilovce jsme si neměli nechat dát."

    Jozef Weber (Mladá Boleslav): "Hodnotí se mi to dobře z toho pohledu, že jsme neprohráli. Ale jinak to bude hodnocení kritické, protože jsme hlavně v první půli nedrželi s domácími krok. Dravost domácích byla větší, měli tam víc důrazu, dostali jsme gól. Po vyloučení přišla jediná část utkání, s kterou mohu být spokojen, vyrovnali jsme, ale dopředu jsme toho moc nepředvedli. Je to upachtěný bod, ale moc si ho ceníme na těžké půdě s těžkým soupeřem."

    1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0).

    Branka: 49. Zajíc - 77. Přikryl.
    Rozhodčí: Machálek - Caletka, Dresler.
    ŽK: Reinberk - Fulnek, Hájek, Přikryl, Hubínek, Tatajev.
    ČK: 74. Tatajev (Boleslav).
    Diváci: 3419.

    Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Sadílek (80. Hološko), Daníček - Navrátil, Janošek, Kalabiška - Zajíc. Trenér: Šmarda.

    Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek - Takács (66. Tatajev), Hubínek - Přikryl, Bucha (83. Wiesner), Ladra (52. Mešanovič) - Komličenko. Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.