<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | neděle 24/02/2019, 17:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 15 225 diváků (83 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Dočkal, který se Spartou absolvoval zimní soustředění a v pátek dotáhl svůj návrat na Letnou z Číny, nastoupil s kapitánskou páskou a ze základní sestavy dostal Kangu. Do zahajovací jedenáctky se vrátil šestnáctiletý Hložek, místo dalšího mladíka Plechatého pak na stoperu hrál Štetina.

    Pražané začali náporem, jako první ale zahrozil Baník. V osmé minutě postupoval k brance Holzer a v poslední chvíli ho zablokoval Štetina. Za dvě minuty měla blízko k vedení Sparta. Zahustelova přihrávka prošla až k Dočkalovi, jemuž pokazila gólový návrat tyč.

    Po čtvrthodině se hosté vymanili z tlaku a začali hrozit. V 17. minutě po rohu ještě hlavičkoval Baroš vedle, o devět minut později však už Baník slavil. Baroš nahrál Diopovi a ten ve skluzu zblízka překonal Nitu.

    Spartě pomohla k vyrovnání standardka. V 39. minutě propadl centr z rohu od Karlssona až k volnému Štetinovi, který neměl problém doklepnout míč do sítě. Letenský stoper dal první ligový gól od předloňského října.

    I druhou půli odstartovala Sparta náporem. Zahustel však hlavičkoval vedle a stejně se v 53. minutě vedlo střílejícímu Hložkovi. O dvě minuty později na druhé straně pálil po hezkém uvolnění Diop.

    V 57. minutě Letenští otočili stav. Z přímého kopu se přesně k tyči trefil Karlsson a připsal si první soutěžní trefu ve sparťanském dresu. O dvě minuty později mohl zvýšit Hložek, ale ve vyložené šanci minul.

    Domácím pak situaci zkomplikoval Štetina, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Pražané i v oslabení dostali soupeře pod tlak a v 67. minutě Tetteha po vráceném míči před branku po rohu vychytal Laštůvka.

    Až poté si Slezané vytvořili chvilkový nápor a čtvrthodinu před koncem je dělily centimetry od vyrovnání. Po rohu a Barošově dorážce vytěsnil Nita míč vynikajícím zákrokem na tyč.

    Za dvě minuty Sparta potrestala Baník za hanebně sehranou přesilovku brankou. Dočkal poslal do úniku střídajícího Drchala, nejlepší střelec zimní přípravy nezaváhal a proměnil první jarní start v gól. Drchalova další branka kvůli ofsajdu neplatila a ve třetí minutě nastavení snížil do horního rohu střídající Kuzmanovič, ale na srovnání už hosté neměli čas.

    Hlasy po utkání:

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Rozdělil bych zápas na různé pasáže. Začali jsme výborně, ale po pár ztrátách jsme trochu znervózněli. Přišel inkasovaný gól a jako jeden z klíčových momentů považuji, že jsme dokázali před přestávkou vyrovnat. V druhé půli jsme navázali na začátek první a začali jsme Baník přehrávat. Dali jsme druhou branku. Na chvíli nás zase zabrzdilo vyloučení. Po něm jsme věděli, že tam musíme dostat větší pracovitost a náběhavost, proto tam šel Drchal. Jeho výkon byl výborný, korunoval to třetím gólem, klíčovým. Zvládli jsme oslabení díky tomu, že jsme nezačali couvat. Myslím, že jsme na tom byli fyzicky velmi dobře. Pro mě příjemné překvapení, že jsme oslabení takhle zvládli. Měli jsme pasáže, kdy jsme jim vůbec nepůjčili balon. Klobouk dolů, jak to Bořek zvládnul na to, že nehrál soutěžní zápas od listopadu. Věděli jsme, že v první řadě potřebujeme v úvodu jara vyhrávat. Dnes jsme podali na jaře nejlepší výkon, navázali jsme na výkony z přípravy. Hrozně si cením, že jsme podruhé za sebou dokázali otočit zápas, hlavně o deseti lidech. Cením si toho, že jsme to zvládli výsledkově i herně. Byl to kolektivní výkon."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Sparta měla nástup, my jsme to postupně nějakým způsobem odrazili. Přežili jsme tyčku a pak už jsme srovnali hru. Dali jsme potom rychlý gól a utkání začalo být otevřené. Sparta to musela víc otevírat. Dostali jsme gól po sporném rohu. Nepohlídali jsme si to na zadní tyči, hráč, který měl mít Štetinu, se nechoval zodpovědně. V druhé půli před druhým gólem chyba v útočné fázi při rozehře a myslím, že ten samý hráč chyboval i před třetím gólem. Bylo jasné, že když budeme hrát zodpovědně a rychle točit těžiště hry, tak se tam Spartě dostaneme. Ale ten hráč to nesmyslně propíchává středem a je z toho ztráta a třetí gól. Ten prakticky utkání rozhodl. Sparta za stavu 2:1 přežila závar a věřím, že kdyby to dál bylo 2:1, tak bychom 2:2 udělali. Ten třetí gól neměl být, Sparta má takovou kvalitu, že takovou chybu potrestá."

    AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava 3:2 (1:1)

    Branky: 39. Štetina, 57. Karlsson, 77. Drchal - 29. Diop, 90.+3 Kuzmanovič.
    Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Caletka - Marek (video).
    ŽK: Štetina, Karlsson - Baroš, Fillo, Fleišman, Diop, Jánoš.
    ČK: 61. Štetina (Sparta).
    Diváci: 15 225.

    Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Frýdek, Sáček - Hložek (80. Hašek), Dočkal, Karlsson (64. Radakovič) - Tetteh (71. Drchal). Trenér: Ščasný.

    Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo (80. J. Šašinka), Jánoš (71. Jirásek), Hrubý, Holzer - Diop (58. Kuzmanovič), Baroš. Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.