<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | pondělí 05/11/2018, 18:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 933 diváků (40 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Celý první poločas se hrál prakticky na jednu branku. Domácí soupeře hlavně ve středu pole jednoznačně přehrávali, mnohem lépe kombinovali, ale z trvalé převahy vedení v úvodních 45 minutách nevytěžili.

    V páté minutě přízemní střelou trefil Pešek tyč. O chvíli později se dvakrát blýskl brankář hostů Šeda, který nejprve vyrazil Aaronsovu hlavičku a poté se téměř zázračně přesunul i ke Karafiátově dorážce.

    Mladoboleslavští dopředu za první poločas téměř nezahrozili a nejlepší ligový střelec Komličenko, který dal v předchozích devíti kolech deset gólů, se vůbec nemohl prosadit. V 18. minutě hosty podruhé zachránila branková konstrukce, když Ševčíkovu tečovanou ránu zastavilo břevno.

    Osm minut před poločasem pak Mladá Boleslav znovu děkovala Šedovi. Po Takácsově faulu na pronikajícího Peška nařídil rozhodčí Hrubeš penaltu, ale pokus nejlepšího libereckého střelce Potočného hostující gólman vyrazil.

    Do druhé půle vstoupil znovu lépe Liberec, Potočný však v 49. minutě hlavičkoval mimo a poté se neprosadil ani Aarons. Hosté se dostali do zápasu až po příchodu střídajícího Džafiče a po hodině hry si málem po Komličenkově centru srazil míč do vlastní sítě domácí Karafiát.

    Severočeši však poté opět vystupňovali tlak, ale jejich zakončení bylo tristní. Střídajícího Pázlera vychytal Šeda a v ještě větší šanci z hranice malého vápna selhal i Ševčík.

    Nečekaně udeřit tak mohli hosté, Komličenkův únik však zlikvidoval domácí gólman Nguyen. V 73. minutě se po zmatcích v liberecké obraně málem prosadil Diviš, po následném rohu pak zblízka přestřelil Komličenko.

    Liberec se tlačil za vítězným gólem a nakonec se dočkal tři minuty před koncem. Předešlý hrdina utkání Šeda jen vyrazil Koscelníkův centr před sebe a Oršula s pomocí tyče doklepl míč do sítě. Slovenský útočník se trefil podruhé v ligové sezoně. Boleslav nenavázala na minulou výhru 3:0 nad Bohemians a potvrdila pověst týmu s nevyrovnanými výkony.

    Hlasy po utkání:

    Miroslav Holeňák (asistent trenéra Liberce): "Od první minuty jsme šli za vítězstvím, které jsme si myslím zasloužili. Hráli jsme hodně ofenzivní fotbal a vytvářeli jsme si šance. Samozřejmě nejsme spokojeni s tím, že jsme je neproměnili. Zápas jsme si mohli udělat lehčí, kdybychom šance dali. Bylo by to klidnější. Takhle to byly nervy do poslední minuty. Ale chtěl bych pochválit mužstvo za nasazení, bojovnost, chtění vyhrát. Bylo tam to srdíčko. Brankář Šeda podal nadstandardní výkon a byl velkou oporou pro hostující tým. Vychytal spoustu šancí. V prvním poločase dvě šance plus penaltu, v druhém toho také spoustu pochytal. Boleslav měla za stavu 0:0 taky šanci, ale kdybychom dostali gól, bylo by to hodně nezasloužené. Myslím, že se dnes štěstí spravedlivě přiklonilo na naši stranu."

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Domácím pochvala za vynikající výkon. Co se týče nás, jenom zásluhou brankáře Šedy, stoperů a Hubínka jsme drželi dlouho bezbrankový stav a naději. Jinak zbytek mužstva nestál za nic. Viděl jsem tam strach hrát. Ve druhém poločase to bylo trochu lepší, bohužel ve fázi, kdy jsme začali být vyrovnanějším soupeřem, jsme dostali branku. Měli jsme taky nějaké šance, ale domácí jich měli daleko víc. Z pohledu statistik, šancí a střel, co jsem viděl, bylo vítězství pro domácí absolutně zasloužené. Je to kruté (prohrát gólem v závěru), ale zasloužené."

    FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

    Branka: 88. Oršula.
    Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Caletka - Adam (video).
    ŽK: Ševčík, Karafiát, Breite - Přikryl, Kateřiňák, Komličenko.
    Diváci: 3933.

    Liberec: Ngueyn - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite - Potočný (61. Pázler), Ševčík, Oscar, Pešek (80. Oršula) - Aarons (90.+2 Mikula). Trenér: Sokoli.

    M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Takács, Křapka - Matějovský (46. Kateřiňák), Hubínek - Diviš (77. Novák), Přikryl, Ladra (52. Džafič) - Komličenko. Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.