<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    13. kolo, Základní část | sobota 27/10/2018, 17:00 | Letná | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 147 diváků (87 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    V sestavě Zlína citelně chyběl zraněný stoper Buchta a na marodku se vrátil i útočník Poznar. Sparta postrádala ve středu pole Kangu, kterého zřejmě kvůli sedmi žlutým kartám trenér Šcasný šetřil na derby se Slavií.

    Ševci se snažili od začátku zápasu kombinovat a zbytečně neztrácet míče. Tato taktika jim vynesla vyrovnanou partii a také střelecké příležitosti. Sparta dvacet minut spoléhala na opatrnou hru, kterou prokládala protiútoky bez přesnějšího zakončení. První vážnější šanci vypracoval domácí Jiráček, který našel v trestném území volného Holíka, jehož střelu ale brankář Nita chytl.

    Sparta postupně zvýšila tlak a získala územní převahu. Po půl hodině hry po centru Stancia z pravé strany zahrozil Mebrahtu, jeho pokus z úhlu ale stačili zlínští zadáci odvrátit. Další šanci měl Čivič. Na druhé straně po Hnaníčkově centru Beauguelova hlavička těsně minula branku.

    Po změně stran se Sparta snažila zrychlit hru. Útočná snaha ale končila na obětavě bránícím soupeři. Stejně jako v úvodním poločase se Ševci zbytečně nezbavovali míčů a drželi vyrovnanou partii. Velkou šanci otevřít skóre měl po Podiově trestném kopu v 76. minutě Gajič, kterému v rozhodují chvíli míč odskočil k brankáři Nitovi.

    V závěrečné čtvrthodině dostal aktivně hrající Zlín Spartu pod tlak. Ten korunoval v 84. minutě po centru Matejova z pravé strany Beauguel svou osmou trefou v sezoně.

    Závěrečná snaha Sparty o vyrovnání už vyzněla naprázdno. Naopak v nastavení mohl výhru Zlína navýšit Hronek, který neproměnil sólový protiútok. Spartě tak potřetí za sebou venku prohrála 0:1 a ze 14 ligových zápasů ve Zlíně jen třikrát vyhrála. Domácím patří pátá příčka o dva body právě za letenským celkem.

    Ohlasy

    Michal Bílek (trenér Zlína): "V první půli jsme hráli poctivý fotbal. Byl to boj. Nedostávali jsme se tak do kombinace, jak bychom chtěli. Druhá půle byla z naší strany podstatně lepší. Soupeře jsme nenechali hrát. Napadali jsme jej už v rozehrávce. Vstřelili jsme také díky tomu i branku. Zažíváme pocit uspokojení, že jsme vyhráli. Sparta je jako klub pojem. Každý zápas proti ní je nejen pro mě, ale i pro všechny hráče, mimořádnou událostí. Do zápasu jsme šli s tím, že pokud se povede vyhrát, tak je to vzpomínka na celý život. Kluci bojovali a dřeli po celých devadesát minut. Za to jim patří dík."

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Dnešní porážka byla jiná, než předcházející dvě prohry 0:1 v Plzni a v Olomouci. Pokud chceme ve Zlíně bodovat, tak musíme v prvním poločase situace vyřešit brankou. Příležitostí na to, abychom skórovali, jsme si vypracovali poměrně dost. I když šance nebyly stoprocentní. Máme problém s agresivitou ve velkém vápně. Soupeř hrál velmi obětavě, padal do střel. Zápas jsme měli v prvním poločase na rozdíl od Zlína, který se soustředil na defenzívu, pod kontrolou. Druhý poločas už to tak nebylo. Zlín zvýšil agresivitu, změnil styl hry a hrozil z brejků. A dostali jsme také branku. Pořád se opakuje, že nejsme schopni podávat výkony z domácího hřiště i venku. To je zásadní."

    FC Fastav Zlín - AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

    Branka: 84. Beauguel.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Caletka.
    ŽK: Podio - Chipciu, Stanciu.
    Diváci: 5147.

    Zlín: Dostál - Bačo, Hnaníček, Gajič - Podio - Matejov, Libor Holík (81. Lukáš Holík), Jiráček, Bartošák - Jakubov (46. Vyhnal, 90.+ 3 Hronek), Beauguel. Trenér: Bílek.

    Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Štetina, Costa - Stanciu, Frýdek, Čivič (80. Vatajelu) - Šural (67. Sáček) - Pulkrab (60. Tetteh), Mebrahtu. Trenér: Ščasný.


    FOTO: fcfastavzlin.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.