<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 15/12/2018, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 112 diváků (39 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Domácí tým vstoupil do zápasu aktivněji a vytvořil si územní převahu. V 10. minutě o sobě dal vědět pěknou individuální akcí Navrátil, ale jeho střela jen těsně minula cíl. Skóre se ale měnilo vzápětí. Divíšek krásným lobem přehodil příliš vysunutou obranu Dukly včetně gólmana Rady a Zajíc z bezprostřední blízkosti dorazil míč do sítě.

    Hosté sice okamžitě kontrovali nebezpečnou střelou Bredy a následnými závary po rozích, jinak ale museli čelit kreativní převaze Slovácka. Ve 23. minutě střílel jen o kousek vedle Janošek, brzy poté hlavičkoval nad Kalabiška. Po chybné rozehrávce Dukly se řítil do přečíslení Divíšek, ale jeho střelu hostující obránci na poslední chvíli zblokovali.

    Těsně vedle skončil i další pokus aktivního Zajíce. Velká převaha domácích v první půli mohla skončit druhým gólem, ale Navrátil mířil ve slibné pozici vedle.

    Hostující trenér Skuhravý udělal po přestávce dvě změny v sestavě a nové tváře přinesly do hry Dukly více pohybu a aktivity, ale nikoliv střelecké příležitosti. Slovácko se brzy vrátilo k nátlakové hře, jeho středová řada jasně přehrávala zálohu hostů. Velký závar před brankou se odehrál v 67. minutě, ale druhým gólem tato situace neskončila.

    V závěrečných minutách se přece jen Dukla pokusila aktivnější hrou směrem dopředu otočit vývoj skóre. Když už se ale dostala na dostřel Trmalovy branky, chyběla jí přesnost v zakončení.

    Nápor hostů poté roztříštilo přerušení hry kvůli dýmu z pyrotechniky. Slovácko si pak těsnou, ale zaslouženou výhru nenechalo vzít, byť se Dukla v nastavení dožadovala penalty za kontakt Divíška s Brandnerem.

    Hlasy po utkání:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas z naší strany byl opravdu dobrý, povedl se nám úvod, dali jsme rychle gól a hráli jsme tak, jak jsem si představoval, tedy agresivně, se zisky míčů a efektivně jsme využívali míče k rozvíjení akcí. Bylo jich hodně, ale stále nás trápí finální fáze, jsme prostě nedůrazní v koncovce. Ve druhé půli na nás dolehla důležitost utkání, pustili jsme Duklu do hry, obraz byl vyrovnanější. Soustředili jsme se na udržení výsledku, což je pro nás nesmírně důležité."

    Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Byla to zasloužená prohra. To, co jsme předvedli v prvním poločase, nemělo s ligovým fotbalem nic společného. Po změně stran jsme se trochu zvedli zařazením dvou mladých hráčů, ale dlouhodobě se potýkáme se střeleckou impotencí. Bez vstřeleného gólu se nedá uspět. Pro nás bude důležité učinit na jaře takové kroky, abychom byli konkurenceschopní. Pokud se má Dukla v nejvyšší soutěži zachránit, tak bude potřebovat posílit. Musí se změnit charakter týmu. Máme šikovné hráče, ale chybí mu válečnické srdce. Mužstvo není v tomto směru dobře poskládané."

    1. FC Slovácko - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

    Branka: 12. Zajíc.
    Rozhodčí: Franěk - Fišer Kožár.
    ŽK: Navrátil, Šimko, Kalabiška - Bezpalec, Ďurica.
    Diváci: 3112.

    Sestavy:

    Slovácko: Trmal - Šimko, Hofmann, Krejčí, Divíšek - Navrátil, Daníček, Havlík - Janošek (78. Hellebrand), Kalabiška (86. M. Kadlec) - Zajíc (64. Kuchta). Trenér: Svědík.

    Dukla: Rada - Ostojič, Raspopovič, Ďurica, Souček - Bezpalec, Miloševič - Brandner, Breda (46. Krunert), Bilovský (46. Kott) - Podaný. Trenér: Skuhravý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.