<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | pondělí 17/12/2018, 18:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 115 diváků (55 % z kapacity 5 690)
    Rozhodčí: O. Berka - P. Blažej, M. Vlček (O. Lerch) | VAR: P. Královec | AVAR: P. Orel
    Video
    Reportáž

    Slavia oplatila Jablonci srpnovou domácí prohru 0:2 a Severočechy v lize porazila poprvé po jedenácti zápasech. Jablonec po druhé porážce v nejvyšší soutěži po sobě zůstal čtvrtý se ztrátou 16 bodů na Pražany.

    Jablonec byl v souboji týmů, které ve čtvrtek vyhrály poslední zápas skupinové fáze Evropské ligy, celou první půli aktivnější, ke gólu to ale nevedlo. Šance domácího týmu neproměňoval hlavně Chramosta, jenž nahradil v útoku potrestaného Doležala. Hned ve druhé minutě obešel Koláře, vrátil míč před branku, ale Jovovičova střela byla zblokována.

    Jablonec pokračoval v náporu a Kratochvíl těsně minul horní roh. V šesté minutě měl další možnost Chramosta, ale zblízka z dorážky Koláře nepropálil. Slávistický gólman se překonával a ve 13. minutě vychytal domácího útočníka znovu, když vyškrábl na roh střelu na zadní tyč.

    Severočeši tlak nezužitkovali a naopak udeřila Slavia. Škoda nejprve nastřelil spojnici, Olayinka následně při centru trefil do ruky domácího Holeše a rozhodčí Berka nařídil penaltu. Verdikt si ještě nechal potvrdit na videu a kapitán Škoda poté navázal na proměněný pokutový kop z minulého kola.

    Jablonec mohl v 36. minutě vyrovnat, ale Trávníkovu ránu pod břevno vyškrábl Kolář. Následně se domácí hodně zlobili, že sudí neodpískal Součkovu ruku zřejmě těsně před vápnem. Před pauzou ještě vytáhl na druhé straně Hrubý Stochovu ránu k tyči.

    Pět minut po přestávce doklepl míč do sítě domácí Kratochvíl a Berka nejprve branku uznal, po zhlédnutí videozáznamu ale gól odvolal, neboť posoudil Chramostův střet s Kolářem jako faul.

    Na druhé straně technicky zakončil Škoda, ale míč těsně přeletěl břevno. V 70. minutě už Pražané slavili. Stoch v tísni poslal přízemní centr na malé vápno a Hušbauer dostal balon zblízka do sítě. Domácí se z druhého inkasovaného gólu už neoklepali a Slavia si závěr pohlídala.

    Hlasy po utkání:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Hodnotí se mi to blbě, protože jsme prohráli poslední utkání podzimu. Z toho jsem trochu zklamaný, ale nejsem zklamaný z výkonu. Myslím, že v prvním poločase jsme odvedli velice kvalitní výkon, byli jsme lepší, měli jsme spoustu šancí. Do 20. minuty jsme měli tři velké šance, bohužel jsme ani jednu neproměnili a pak jsme byli potrestaní z penalty. Do druhého poločasu jsem hráčům říkal, že se s tím zápasem dá něco udělat. Takových 20 minut to bylo vyrovnané, nebyly moc šance. Pak jsme dostali branku z ničeho, byli jsme zbytečně daleko od balonu a Slavia nás potrestala druhým gólem. Proti takhle silnému týmu už bylo 0:2 pro nás hodně těžké, už jsme to ani nezdramatizovali kontaktním gólem. Slavia to vyhrála zkušeností, v závěru už nás k ničemu nepustila. Celkově z naší strany ale dobré utkání. Za podzim jsem hráčům poděkoval."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "To utkání pro nás nezačalo dobře, Jablonec byl od první minuty takový pohyblivější. Přehrával nás ve středu pole, měl dobrý pohyb, hodně odražených míčů. Nás dnes výrazně podržel Ondra Kolář, který nás udržel v zápase. Potom se nám podařilo vstřelit branku a přežít poločas. V druhém poločase se naše hra trochu zlepšila, bylo to takové vyrovnanější. Celkově jsme ale v zápase tahali za kratší konec, Jablonec byl určitě lepší. Měl víc nebezpečných situací, ale my jsme ten zápas zvládli vítězně. Hráči potvrdili, že už jsou nebo mohou být velký tým, když dokážou zvládnout utkání, které se pro nás špatně začne vyvíjet, s takovýmhle soupeřem. Jablonec hraje výborně a pro nás to byl jeden z nejtěžších zápasů podzimu. Uhráli jsme to silou vůle a bojovností. S podzimem spokojenost. V lize máme z 19 zápasů 49 bodů, což je úžasné, navíc se nám podařilo postoupit v Evropské lize."

    FK Jablonec - SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

    Branky: 18. Škoda z pen., 70. Hušbauer.
    Rozhodčí: Berka - Blažej, Vlček - Královec (video).
    ŽK: Jovovič - Stoch, Ngadeu, Coufal.
    Diváci: 3115.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Kratochvíl (86. Sobol), Trávník, Považanec (82. Acosta), Jovovič (75. Ikaunieks) - Chramosta. Trenér: Rada.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal, Stoch (78. Sýkora), Hušbauer, Olayinka (89. Frydrych) - Škoda (82. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.