<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    18. kolo, Základní část | sobota 08/12/2018, 15:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 8 421 diváků (56 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Ostravě těsně před zápasem vypadl z mužstva zraněný kapitán Baroš, a i když se jí vrátil po karetním trestu Fillo, proti zodpovědně defenzivě hostů se prosazovala lopotně. Volej Hrubého z velkého vápna v 11. minutě vypadal sice zajímavě, ale míč těsně minul tyčku a pro Baník tím výčet gólových šancí v první půli v podstatě skončil.

    Pražané podle předpokladů vsadili na obranu a brejky. Prostor pro několik kontrů jim Baník v první půli i otevřel, ale Bohemians žádný vinou nepřesné finální fáze nedohráli do koncovky. Výsledkem všeho byl fotbal, který se nejvíce zúžil na řadu fyzických soubojů mezi šestnáctkami.

    Stále zjevnější bylo, že zápas rozhodne jediná podařená akce. Aspirovat na ni mohla kombinace střídajících hostů Hilála s Reiterem, který však z gólové pozice přestřelil.

    Ostravskou ofenzivu osvěžil po hodině hry příchod uzdraveného Diopa, díky němuž Baník udržel na hrotu více míčů. Rozhodující moment však zosnoval Holzer, který v 69. minutě z 26 metrů vypálil a Fryšták jeho projektil nedokázal zkrotit.

    Pražané však s prázdnou odjet nemuseli. Domácí zlobil hlavně Reiter z pravé strany, ale i jeho další průnik skončil střelou nad. Když o centimetry přestřelil i Mašek, zůstaly body v Ostravě. Její výhru v poslední minutě hlavou po standardní situaci zpečetil Stronati.

    Ohlasy

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Důležité utkání s obrovsky nepříjemným soupeřem. Věděli jsme, že to bude bolet. V první půli jsme pozdě dostupovali a těžko jsme je chytali. Byli obrovsky nepříjemní a často jsme je zablokovali až v poslední chvíli. Věděl jsem, že přijde náš čas a přišel s Diopem. Povedla se nám akce z levé strany, kdy si hráči vyměnili strany, levý half to přihrál pravému a ten rozhodl. Bylo to o tom, kdo dá ten gól."

    Martin Hašek (trenér Bohemians 1905): "Není jednoduché to zhodnotit objektivně, nechci upadnout do nějakých splínů nebo přeceňovat věci, které se mi líbily. Dva týdny vypadáme na tréninku tak, jak jsem byl zvyklý, konečně nám to běhá, hráči jsou už na tom zdravotně tak, že můžou. To jsme přenesli do zápasu a ve většině herních činností jsme byli po většinu času lepší. Ale hraje se na góly. Příležitosti jsme neproměnili, Baník proměnil šanci, to byla ukázka kvality. Pak ze standardky výhru pojistil. Výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti, ale není to poprvé na podzim. Stává se nám nejednou, že jsme prohráli zápas, který jsme měli vyhrát."

    Daniel Holzer (záložník Ostravy): "První poločas byl hrozný, s fotbalem to nemělo nic společného. Nevím, proč jsme neměli postříkané hřiště. Trošku to na tom i záviselo. V kombinaci jsme si vůbec nevěděli rady, byli jsme všude pozdě, Bohemka kombinovala lépe než my. Naštěstí si z toho žádnou šanci nevytvořila. V poločase jsme si něco řekli, trenér nám tam něco doporučil, zvedl hlas. Druhý poločas nebyl tak rozdílný od prvního, zase válka, ale zdálo se mi, že vypadlé míče a střed hřiště jsme měli ve druhém poločase my. Viděl jsem Filla, že chce střílet, ale křikl jsem na něj, ať mi to dá na levačku proti. Já se hlavně snažil trefit bránu a hlavně doufal, že mi to na tom terénu neskočí. Jsem rád, že to tam padlo."

    FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)

    Branky: 69. Holzer, 90. Stronati.
    Rozhodčí: Franěk – Blažek, Vlasjuk.
    ŽK: J. Šašinka, Jánoš – Reiter.
    Diváci: 8421.

    Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo (75. Granečný), Jánoš, Hrubý, Holzer (84. Stáňa) – O. Šašinka, J. Šašinka (59. Diop). Trenér: Páník.

    Bohemians 1905: Fryšták – Dostál, Krch, Šmíd, Bartek – Jindřišek – Záviška (59. Reiter), M. Hašek ml., F. Hašek (71. Mašek), Vodháněl – Nečas (53. Hilál). Trenér: M. Hašek st.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.