<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | pátek 23/11/2018, 18:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 555 diváků (46 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Plzeň s Libercem neprohrála v lize podvanácté za sebou a v tabulce ztrácí bod na vedoucí Slavii, která má však sobotní zápas v Karviné k dobru. Slovan v nejvyšší soutěži počtvrté po sobě bodoval a je sedmý.

    V Liberci na sebe narazily týmy s podobným herním stylem a od úvodu se hrál velmi vyrovnaný zápas. Jako první zahrozili domácí, Breite však střelou z dálky v 18. minutě minul.

    Ve 23. minutě se na druhé straně stejně vedlo po Ekpaiově přihrávce ze strany do vápna Chorému. O minutu později se po kolmici středem hostující obrany hnal na branku Aarons, v tísni však vystřelil hodně vedle.

    S blížícím se koncem první půle Plzeň přidala a zahrozila dvěma centry. Na Čermákovu střílenou přihrávku však nikdo nedosáhl a po rohu v 41. minutě hlavičkoval Chorý v záklonu nad. Těsně před pauzou pak domácí Ševčík těsně nedosáhl na Aaronsův střílený centr.

    Po přestávce začal Liberec náporem a ve 49. minutě Pešek málem nachytal hostujícího brankáře Hrušky, který střelu zlikvidoval krkolomně a se štěstím. V 54. minutě plzeňský gólman, slavící 33. narozeniny, vyrazil Oscarovu ránu z voleje a poté Aaronsova dorážka z velkého úhlu prošla souběžně s brankovou čárou.

    V 63. minutě hostující Hejda srazil unikající Peška, sudí Orel mu nejprve udělil žlutou kartu, ale po zhlédnutí videozáznamu ho vyloučil. Viktoria šla do deseti potřetí v sezoně.

    Zatímco v nedávném šlágru se Slavií hrál Liberec od 12. minuty v oslabení, s dalším adeptem na titul ho čekala téměř půlhodinová přesilovka, kterou rychle využil. Ševčík v 70. minutě vysunul Peška a ten střelou mezi nohy překonal Hrušku. Domácí záložník dal první ligový gól.

    Liberec mohl náskok pojistit, ale Potočného střelu Hruška skvěle vyrazil. Domácí to hodně mrzelo, protože v 84. minutě hosté i v deseti srovnali.

    Střídající Petržela se zbavil dvou obránců a předložil míč před prázdnou branku Kovaříkovi. Plzeňský krajní hráč se v soutěžním duelu trefil poprvé od předloňského srpna. Liberec v lize inkasoval po více než třech zápasech. Viktoria, kterou v úterý čeká utkání Ligy mistrů v Moskvě, už remízu udržela.

    Ohlasy

    Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Chtěl bych poděkovat mužstvu za charakter a předvedený výkon. Určitě velká škoda výsledku. Všichni jsme si přáli Plzeň zdolat a měli jsme k tomu dobře nastavené všechny taktické pokyny. Bohužel gólově jsme dobrý výkon nepotvrdili. Pustili jsme Plzeň v druhé půli jednou pořádně do vápna a ta z toho dokázala vyrovnat. Fotbal bývá i takový. Udělali jsme jednu chybu a soupeř nás za to potrestal. Plzeň považuji za kvalitní mužstvo, ale my jsme dnes hráli velmi slušný fotbal a hlavně druhý poločas se hrálo na jednu branku. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Hráli jsme velmi dobře, na každém postu jsme 90 minut přehráli Plzeň na plné čáře, ale bohužel výsledkem jsme to nepotvrdili."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Když budu brát průběh utkání, musíme být hodně moc spokojeni za ten bod, protože zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Nejen tím, že jsme hráli od 64. minuty v deseti, ale v druhém poločase Liberec dominoval. První poločas byl vyrovnaný. V druhém byl Liberec lepší, lépe kombinoval a my jsme měli štěstí, že jsme uhráli bod. K rozhodčím se nikdy nevyjadřuji, ani se vyjadřovat nebudu. Hráči Liberce v útočné fázi a ve středu pole byli v dovednostech lepší, kombinačně silnější, víc si dovolili. My jsme udělali individuální akci za zápas možná jen jednu při gólu, kdy se Petržela prosadil a nahrál to Kovaříkovi. Možná ještě v prvním poločase Limberský. Zápas vůbec nebyl ovlivněn reprezentační přestávkou, naopak nám přišla vhod. Liberec nám možná ukázal, že pokud nebudeme ve větším pohybu a nebudeme schopnější v určitých individuálních činnostech, tak to bude špatně. Možná je dobře, že jsme hráli proti tak těžkému soupeři. Abychom si uvědomili, že fotbal je trošku o něčem jiném, ne že přijede někam favorit a bude dominovat."

    FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

    Branky: 70. Pešek - 84. Kovařík. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kubr - Hrubeš (video).
    ŽK: Karafiát, Oscar, Ševčík - Chorý, Řezník.
    ČK: 64. Hejda (Plzeň).
    Diváci: 4555.

    Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite - Potočný (87. Oršula), Ševčík, Oscar, Pešek - Aarons (89. Pázler). Trenér: Hornyák.

    Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Ekpai (82. Petržela), Čermák (65. Pernica), Kopic (60. Kovařík) - Chorý. Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.