<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | neděle 25/11/2018, 17:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 11 604 diváků (63 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    První ligový start v základní sestavě Letenských si připsal mladík Wiesner a bek Chipciu se posunul na kraj zálohy. Jablonec začal aktivně, ale po deseti minutách převzali iniciativu sparťané, kteří při oslavě výročí nastoupili v černých retro dresech.

    Ve 13. minutě hostující brankář Hrubý vytěsnil Tettehův tečovaný pokus na roh a o devět minut později vyhrál souboj s nejlepším letenským střelcem ligové sezony znovu, když vyrazil jeho hlavičku. Mezitím z přímého kopu z úhlu Stanciu těsně přestřelil.

    Jablonec dal v předchozích dvou venkovních ligových zápasech pokaždé šest gólů, ale na Letné v první půli do ofenzivy skoro nehrozil. Až ve 38. minutě tečoval Costa střelu Trávníka, hrajícího 150. zápas v české lize, a domácí brankář Nita musel rychle na zem.

    Jablonecký kouč Rada, který vloni na jaře trénoval Spartu, po přestávce poslal na trávník místo Jovoviče Kratochvíla, ale ten se brzy zranil a musel střídat.

    V druhé půli se dlouho hrálo bez větších šancí, až v 67. minutě po Wiesnerově centru hlavičkoval do tyče Pulkrab. Sudí Královec se po dohrání akce vrátil k následnému souboji a po zhlédnutí videozáznamu za Trávníkův faul na Pulkraba nařídil penaltu. Domácího kapitána Stanciua však vychytal gólman Hrubý.

    V 81. minutě po dlouhé době zahrozil i Jablonec, Lischkovu hlavičku po rohu však Nita chytil. V nastavení pak střídající Chramosta střílel jen slabě. Severočeši i tak remízu brali, neboť na Letné v lize bodovali poprvé po pěti zápasech.

    Ohlasy

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Hodnotí se mi to špatně, protože jsme zaprvé ztratili dva body a zadruhé jsme trochu dost pokazili oslavy. Jediné pozitivum snad bylo to, že jsme víceméně Jablonec, který dokázal vyhrát na Slavii a hraje dobře i v pohárech, nepustili do gólové šance. Nicméně nám chyběla kvalita směrem nahoru. Hlavně v první půli jsme měli v přechodových fázích některé situace vyřešit líp. Mohli jsme z toho vytěžit víc, ale bohužel jsme branku nedali. Ve druhé půlce jsme chtěli se zápasem něco udělat, ale nezvedlo se to, i když jsme tam měli pasáže, kdy jsme je trochu dostali pod tlak. Nicméně chyběla nám trpělivost, kvalita ve finální fázi a vyvrcholení bylo, že jsme neproměnili penaltu. Celkem logicky to skončilo 0:0. Jsem zklamaný, protože jsem věřil, že dokážeme zápas vyhrát. Projevilo se i to, že Kanga hlavně v domácích zápasech je ten, který nejen při výstavbě, ale hlavně při držení míče na polovině soupeře dokáže mužstvu dát kvalitu. To tam dnes nebylo. To není výmluva, to je fakt. Takže zklamání."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Myslím, že jsme vstoupili do zápasu velice dobře, byli jsme hodně aktivní směrem dopředu. Do 20. minuty jsme Spartu do ničeho nepustili, pak se hra vyrovnala a Sparta měla jednu velkou šanci, kdy nás podržel Hrubý. Hráče jsem o přestávce upozorňoval, že Sparta zvýší úsilí, že bude chtít strhnout vítězství na svou stranu. Že pokud budeme jen bránit, neuspěli bychom. I když Sparta v druhé půli měla víc pod kontrolou balon, až na jednu situaci si velkou šanci nevytvořila. Mrzí mě, že když jsme měli dvě situace, kdy jsme mohli jít sami na bránu, tak jsme se o to špatnou finální přihrávkou připravili. Ale nejvíc mě mrzí, když tam Nita vyběhl a Považanec se trochu zalekl. Kdyby do toho šel, šel by asi sám na bránu. Domácí se mohli dostat do vedení penaltou, ale podržel nás Hrubý. Prokázal, že je nadprůměrný ligový gólman. Cením si, že jsme získali na Spartě bod, odsud se body nevozí. Je to plusový bod. Poděkoval jsem hráčům, teď musíme odhodit ligu a připravit se na Evropskou ligu. Samozřejmě mě těší, že jsme se Spartou, Slavií ani Plzní nedostali gól. Uhráli jsme s nimi dobré výsledky a myslím, že jsme se jim vyrovnali i herně."

    AC Sparta Praha – FK Jablonec 0:0

    Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek - Franěk (video).
    ŽK: Frýdek, Čivič - Sobol, Hübschman.
    Diváci: 11604.

    Sparta: Nita - Wiesner (78. Vukadinovič), Radakovič, Costa, Čivič - Chipciu, Stanciu, Frýdek, Plavšič (62. Vatajelu) - Pulkrab (75. Šural), Tetteh. Trenér: Ščasný.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Jovovič (46. Kratochvíl, 63. Kubista), Trávník, Považanec, Sobol (83. Chramosta) - Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.