<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 24/11/2018, 14:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 612 diváků (75 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Hrnčár se při náročné premiéře s favoritem musel obejít bez čtveřice klíčových hráčů. Kvůli zranění nemohli nastoupit Panák s Wágnerem, zatímco kvůli disciplinárnímu trestu byl mimo nejlepší střelec týmu Budínský, zatímco Ba Louovi skončilo vízum a zařizoval si v Pobřeží slonoviny nové.

    Slavia do začátku plnila roli favorita a už v jedenácté minutě se z první vážnější akce po Zmrhalově přihrávce prosadil Souček. Rozhodčí Franěk původně branku neuznal kvůli ofsajdu, po konzultaci s videorozhodčím Příhodou ale rozhodnutí změnil a Slavia se ujala vedení.

    Karvinští také srovnali z první vážnější akce. Po centru Dramého si po nedorozumění s brankářem Kolářem v 31. minutě dal vlastní gól Bořil. Nerozhodný stav však vydržel jen chvíli, protože Janečka fauloval ve vápně Sýkoru a rozhodčí po poradě se videorozhodčím odpískal pokutový kop. Penaltu proměnil Stoch a s deseti góly je druhý v tabulce střelců.

    V nastavení domácí reklamovali hraní rukou hostujícího stopera Deliho ve vápně, ale i tentokrát video Slavii přálo a penalta se nepískala.

    Po přestávce se dlouh hrálo opatrně, až v 66. minutě vystřelil Souček a trefil tyč. V 75. minutě už se ale Slavia dočkala, když se po pouhých dvou minutách na hřišti prosadil střídající Olayinka. Hosté si pak už v pohodě došli pro tři body a využili páteční ztráty Plzně, která remizovala 1:1 v Liberci.

    Karviná naopak prohrála čtvrté utkání za sebou a na šestnácté příčce ztrácí jeden bod na předposlední Slovácko, které má k dobru dnešní utkání proti Ostravě.

    Ohlasy

    Norbert Hrnčár (trenér Karviné): "Pokud chceme být úspěšní a něco vytěžit z utkání proti takovému týmu, jako je Slavia, je potřeba předvést kompaktní organizovaný výkon a být po zisku míče nebezpeční. To jsme nebyli a první zápas, navíc hned s videorozhodčím, nám štěstí nepřinesl. Rozhodující okamžik byl gól Slavie na 2:1 brzy po našem vyrovnání. Ten penaltový zákrok byl klíčový, Slavia se tím uklidnila, dostala do pohody a my už jsme se do nějakých akcí dostávali složitě. I navzdory prohře nesmíme klesat na duchu a musíme zůstat pozitivní, jsem přesvědčený, že sezonu zakončíme s úsměvem. Ofsajd u první branky neumím posoudit, to bych musel mít ostříží zrak. U penalty jsem ale viděl kontakt, ale ne detailně, takže jsem to nechával na videu."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ovládali jsme hru. Domácí vycházeli hodně z bloku, ale nám pomohl rychlý gól. Pak měl i Hušbauer solidní šanci, kdy šel sám na bránu, jenže najednou bylo po našem vlastňáku vyrovnáno a my znervózněli. Vzápětí nás vrátila do hry penalta, ale náš výkon od té doby do konce prvního poločasu nebyl dobrý. Ve druhé půli jsme hráli níž z bloku a dávali si pozor na chybu v rozehrávce. Naštěstí z první šance jsme dali na 3:1 a pohlídali si to. Vítězství se ale nerodilo tak lehce, jako by se mohlo zdát, domácí hráli důrazně, dostupovali nás, hráli aktivně. My si to sami komplikovali některými nedotaženými útočnými akcemi. I když domácí jsme do šancí nepouštěli, zase tak klidný jsem nebyl. Karviná si po nákopech na Gubu a Dramého vytvářela nebezpečné situace, které sice nedotahovala do konce, ale byly tam propadlé balony a centry, se kterými jsme se museli prát. Video jsme neřešili, nechávali jsme to na rozhodčích. Věděli jsme akorát to, že penalta byla jasná."

    MFK Karviná - SK Slavia Praha 1:3 (1:2)

    Branky: 31. vlastní Bořil - 11. Souček, 33. Stoch z pen., 75. Olayinka.
    Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Příhoda (video).
    ŽK: Piroch - Kúdela.
    Diváci: 3612.

    Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Letič (86. Tusjak) - Lingr, Smrž, Moravec, Dramé, Galuška (82. Piroch) - Guba (69. Ramírez). Trenér: Hrnčár.

    Slavia: Kolář - Frydrych, Kúdela, Deli, Bořil - Stoch (90.+1 Matoušek), Hušbauer, Souček, Sýkora (78. Traoré), Zmrhal - Škoda (72. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.