<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 15/09/2018, 17:00 | Stadion Na Litavce

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 825 diváků (53 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    "Chyběla nám větší vůle, odhodlání, agresivita a touha utkání zlomit. Fotbalová kvalita tam je, ale musíme se o výsledek porvat více než dnes. Podle mě je to ale hlavně o tom, že jsme ztratili velkou dávku sebevědomí. Je třeba jeden výsledek, který to zlomí. Věřil jsem, že to bude dnes, ale soupeř využil svou jedinou šanci a zkušeně si to pohlídal k vítězství," řekl na tiskové konferenci trenér Sigmy Václav Jílek.

    Příbram poprvé v sezoně nemohla využít svého nejproduktivnějšího hráče Matouška, který přestoupil do Slavie. Na pozici podhrota se místo něj posunul Fantiš a šanci v základní sestavě poprvé dostal Antwi. Naopak posily z reprezentační přestávky Mingazov, Voltr a Pejša zůstaly jen na lavičce.

    "Pro nás důležité vítězství, zasloužené, vydřené, i když zápas byl vyrovnaný. Teď jsme v přechodu, v době pomatouškovské, o to je to pro nás důležitější," řekl příbramský kouč Josef Csaplár.

    Olomouc nastoupila v téměř totožné sestavě jako před reprezentační pauzou, jen se do ní po zranění vrátil Václav Jemelka a vytvořil stoperskou dvojici s Kotoučem.

    Oběma týmům zápasy před pauzou nevyšly, a tak se chtěly chytnout, ale zároveň se vyvarovat chyb. Obrany tak převládaly nad útoky. Dlouho se hrál spíše opatrný fotbal bez větších šancí. Na olomoucké straně prověřil domácího gólmana Falta, Příbram se dostávala jen k závarům.

    Ve druhé půli už ale měli více ze hry domácí. V 52. minutě poslal Tregler dlouhý pas za obranu na Hlúpika, ten ale pod tlakem vybíhajícího gólmana přehodil i branku. V 58. minutě už Příbram vedla, když Antwiho přihrávku zužitkoval ve svůj čtvrtý zásah v ligové sezoně Slepička.

    "Antwi mi to dal krásně pod sebe, já se to v pádu snažil trefit na přední tyč a prošlo to. Jsem strašně rád, protože nám to dalo tři strašně důležité body, které nám pomohou se odrazit po těch předchozích prohrách. Potřebovali jsme dnes prostě bodovat," řekl Slepička.

    Domácí útočník pak měl ještě jednu dobrou šanci. Ocitl se tváří v tvář gólmanu Buchtovi, ten ale jeho pokus zneškodnil. Olomouc se v závěru snažila o tlak, nasadila druhého a třetího útočníka, ale Příbram se celkem bez komplikací ubránila. Jen v 89. minutě zapomněla na Zahradníčka, ale ten v zajímavé pozici hlavičkoval jen na brankáře Švengera.

    "Zase jsme dostali lacinou branku, zase jsme nedali gól. Nedokážeme si vytvořit šanci, když už ji vytvoříme, tak ji zase neproměníme. Je to pořád dokola. Nevím, čím to je. Nějaká krize a ne a ne to prolomit," uvedl Jemelka. "Při tréninku jsme vypadali dobře, dřeli jsme. Prvních 30 minut se nám to povedlo přenést, ale pak to odešlo. Musíme začít střílet branky, bez toho to nejde," dodal olomoucký stoper.

    Hlasy po utkání:

    Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Pro nás důležité vítězství, zasloužené, vydřené, i když zápas byl vyrovnaný. Teď jsme v přechodu, v době pomatouškovské, o to je to pro nás důležitější. Olomouc měla v úvodu šance, ale pak jsme je do ničeho nepustili. Největší plus dnešního utkání je udržená nula. Olomouc měla gólovky Falty a Plška, ale ve druhé půli už byly spíše jen závary. Procházíme teď změnou, přivedli jsme hráče, nasadili jsme poprvé do základu Antwiho a Průchu. S odchodem Matouška, který jsem nakonec po přemýšlení a pohovorech posvětil já, a předchozích porážkách nám odešla lehkost. Ale Antwi ukázal, že jsme na rychlosti neztratili, a když se přidal Mingazov, tak jsme na ní možná získali."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Z celkového pohledu jsme odehráli dobrých 30 minut. Byli jsme jednoznačně lepší, měli jsme tam šance, ale neproměnili jsme. Pak soupeř srovnal hru a bylo to rozhárané. Soupeř se pak dostal do jediné šance a z ní skóroval. Nám chyběla větší vůle, odhodlání, agresivita a touha utkání zlomit. Fotbalová kvalita tam je, ale musíme se o výsledek porvat více než dnes. V Evropské lize jsme se prali o každý balon, teď to tam není a nevím proč. Bez toho budeme body sbírat těžko. Podle mě je to ale hlavně o tom, že jsme ztratili velkou dávku sebevědomí. Je třeba jeden výsledek, který to zlomí. Věřil jsem, že to bude dnes, ale soupeř využil svou jedinou šanci a zkušeně si to pohlídal k vítězství. Musíme to dokázat příště, kdy to bude asi nejdůležitější zápas pro další vývoj sezony. Strach o pozici nemám. Buď to otočíme, nebo to půjde s někým jiným. Strach do toho ale nepatří."

    1. FK Příbram - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

    Branka: 58. Slepička.
    Rozhodčí: Matějček - Pelikán, Antoníček.
    ŽK: Slepička, Mingazov, Tregler - Zahradníček, Kalvach, Jemelka.
    Diváci: 4825.

    Příbram: Švenger - Soldát, Nitrianský, Tregler, Skácel - Květ (67. Kilián), Průcha - Hlúpik, Fantiš (59. Mingazov), Antwi - Slepička (78. Voltr). Trenér: Csaplár.

    Olomouc: Buchta - Sladký (67. Dvořák), Kotouč, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Plšek (78. Yunis), Houska, Falta (59. Hála) - Nešpor. Trenér: Jílek.


    FOTO: fkpribram.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.