<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | pondělí 30/07/2018, 18:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 10 753 diváků (93 % z kapacity 11 597)
    Rozhodčí: K. Hrubeš - P. Blažej, Z. Koval (O. Berka) | VAR: P. Královec | AVAR: P. Orel
    Video
    Reportáž

    Plzeň nastoupila v základní sestavě se dvěma změnami oproti úvodnímu utkání na Dukle (3:1). Hořava v záloze nahradil Procházku, v útoku vedle Krmenčíka dostal šanci Řezníček, zatímco Čermák začal na lavičce. Za Liberec poprvé hrála letní posila z Jihlavy středopolař Mara.

    Slovan se už ve čtvrté minutě dostal do obrovské šance. Pešek od poloviny hřiště běžel sám na branku, ale nezvládl zakončení a přízemní střelu mu vyrazil brankář Kozáčik. Hosté byli v úvodu aktivnější a také víc stříleli, i když většinou nepřesně.

    Plzeňští vyrovnali hru a častěji drželi míč, ale do nebezpečného zakončení se dlouho nedostávali. Až ve 42. minutě Řezník našel v šestnáctce Řezníčka, jehož pokus stoper Kačaraba tečoval vedle branky.

    Domácí i druhý poločas začali velkou příležitostí. Petržela dostal prostor ke střele, ale z dobré pozice trefil jen Kačarabu. Liberecký obranný val po rohovém kopu nepropálil ani Pernica.

    Plzeňští se dočkali v 61. minutě. Po akci Limberského a Kopice sice střídající Čermák promáchnul, ale Krmenčík dotlačil míč do sítě. Nejlepší střelec minulé sezony se v novém ročníku trefil podruhé. O chvíli později Kopic povedenou ranou trefil tyčku.

    Západočeši přes závěrečnou převahu nedokázali přidat pojistku. Čermák po Kopicově přihrávce ve skluzu netrefil odkrytou branku, gólman Slovanu Hladký pak Chorého hlavičku vytáhnul na tyčku. Plzeň ještě mohla o těsný náskok přijít, ale Mashike Sukisa z voleje pálil nad břevno a Kozáčik na poslední chvíli napravil svoje zaváhání.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): „Liberec tady odehrál velice dobré utkání. Zvlášť v prvním poločase jsme měli velký problém s mezihrou. Liberec měl ve středu hřiště o jednoho hráče víc a dokázal toho využívat. My se málo dostávali do hry, nezískávali jsme druhé balony. Poločas byl pomalu bez šancí, my byli zklamaní, že jsme nedokázali soupeře zatlačit a nevyužili víc dvou útočníků. Ve druhém poločase už to bylo lepší, změnili jsme rozestavení. Už jsme měli lepší mezihru a víc brejkových situací. Dali jsme gól a měli i další situace, které už byly fotbalově řešeny zajímavě. Liberec tady hrál dobře, my jsme se na tři body hodně nadřeli.“

    Zsolt Hornyák (trenér Liberce): „Bodově jsme to nezvládli, o to víc mě to mrzí, protože jsme do zápasu dobře nastoupili. Vyvíjeli jsme tlak, věděli jsme, že nesmíme nechat žádný prostor Viktorce. Chtěli jsme hrát vysoký presink a být agresivní. To se nám dařilo i do té 60. minuty, kdy jsme dostali gól. Moji hráči si vybrali pětiminutovou pauzu, ustoupili víc do šestnáctky. Co se týká tempa hry, dalo se na to dívat. Takticky to bylo v pořádku, víme o tom, že Plzeň je dobré mužstvo, ale jednoznačně jsme sem přijeli vyhrát. To, co bylo dobré, od toho jsme upustili a stálo nás to výsledek."

    FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 1:0 (0:0)

    Branka: 61. Krmenčík.
    Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Koval.
    ŽK: Kačaraba, Mara, Koscelník (všichni Liberec).
    Diváci: 10753.

    Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Petržela (72. Zeman), Hořava, Hrošovský, Kopic – Řezníček (46. Čermák) – Krmenčík (81. Chorý). Trenér: Vrba.

    Liberec: Hladký – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr – Breite – Pešek, Ševčík (80. Mashike Sukisa), Mara (71. Nešický), Potočný (63. Koscelník) – Pázler. Trenér: Hornyák.


    FOTO: fcviktoria.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.