<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | sobota 28/07/2018, 17:00 | Stadion Na Litavce

    Góly


    Návštěva: 4 448 diváků (49 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Příbram vstoupila do zápasu lépe a už ve třetí minutě ji mohl poslat do vedení Skácel, ale hlavou přestřelil. V páté minutě už se domácí prosadili, když Slepička našel kolmicí za obranu Matouška, který sólo zakončil přesnou střelou podél vybíhajícího Fryštáka.

    Bohemians mohli vyrovnat v 15. minutě, jenže Juliš v jasné šanci hlavičkoval mimo. Trest přišel v 22. minutě, kdy Fryšták ve výskoku naprosto zbytečně kopnul do ramene Rezka a rozhodčí Královec neváhal. Hostujícímu brankáři dal rovnou červenou kartu a nařídil penaltu. Střídající gólman Valeš sice vystihl směr, ale na Slepičkovu ránu nedosáhl a domácí vedli 2:0.

    Hosté se mohli dostat zpět do zápasu ve 38. minutě. Příbram špatně rozehrála a na vápně se najednou objevil zcela volný Mašek, který ale akci zbytečně zbrzdil, a i když poté našel na levé straně Filipa Haška, tak si s jeho střelou poradil domácí brankář Švenger.

    Po přestávce Příbram těžila z početní výhody a v 51. minutě se podruhé prosadil Matoušek, který obešel dva protihráče a nedal Valešovi šanci. O sedm minut později domácí vedli už 4:0. Tvrdou ranou z přímého kopu pod břevno se o to postaral Květ a navázal tak na gól z úvodního kola.

    Příbram poté ubrala a Bohemians toho využili ke zmírnění debaklu. V 66. minutě po Maškově střele do tyče se míč odrazil, ke střídajícímu Helalovi a ten ho uklidil do branky. V závěru ještě první bahrajnský fotbalista působící v Evropě našel za obránci Filipa Haška, který prostřelil Švengera.

    Příbram už další drama nedovolila a prožívá tak povedený návrat do nejvyšší soutěže, když navázala na remízu 1:1 z Teplic z úvodního kola. Bohemians naopak po předchozím vítězství 2:1 nad Slováckem propadli.

    Hlasy po utkání:

    Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Jsem spokojený s výsledkem i s hrou v úseku, kdy to bylo jedenáct na jedenáct. Zvláště když to vezmu tak, že máme v sestavě osm hráčů, kteří tady hráli druhou ligu. Trochu naštvaný jsem byl, že jsme se pak dopustili spousty lehkomyslností a lajdáctví a to by se nám mohlo v dalších zápasech vymstít. Dostat gól proti deseti, dobře, ale dostat gól proti devíti a ještě čelit šancím soupeře, to už bylo trochu moc. Toužím po dokonalosti a tu jsem tam neviděl. Matoušek má něco navíc, co čeští fotbalisté nemají. Už minule ho všichni chválili, ale já když to s ním rozebíral, tak se málem rozbrečel. A dnes dal dva góly. Ten první jsme včera ještě po tréninku pilovali. Takže mám radost, že to tam pak uklidil. Ale to, jak se o něm teď píše, to mu ubližuje."

    Martin Hašek st. (trenér Bohemians 1905): "Někdy se stane to, že mužstvo odehraje zápas blbec. Většinou ten zápas blbec přijde po chybách, který udělají hráči nebo trenér. Dnešní zápas bych zařadil do kategorie zápas blbec. První útok gól. Velká kvalita, jak to Příbram sehrála. Odskočený Slepička, kterého jsme nedostoupili. Balón přes hlavu na rozběhnutého Matouška, který je nesmírně rychlý hráč. V naší lize ještě naši střední obránci nenarazili na tak rychlého hráče. Poté jsme měli stoprocentní šanci, tu jsme samozřejmě neproměnili. Pak jsme dostali červenou kartu po zatmění našeho brankáře, kdy zbytečně zvedá nohu proti protihráči. Pomalu jsem cítil, že přebíráme iniciativu a místo 1:1 je to 0:2 a jdeme do desíti. Pak jsme měli ještě jednu šanci na zkorigování, zase nevyšla. Do druhé půle jsme věřili, že je v našich silách zápas ještě třeba zremizovat nebo otočit. Z hráčů jsem to cítil. Jenže první akce, Matoušek utekl našim stoperům a 0:3. Poté přímý kop z třiceti metrů do šibenice. Za Stavu 1:4 jsme měli šanci, kterou kdybychom dali, domácí by znervózněli, ale přišel protiútok, druhá červená karta a pak byla jen otázka, jestli dostaneme gól nebo ne. Chtěl bych pochválit kluky, že i když jsme hráli o devíti proti jedenácti, šli za gólem, presovali, tlačili, bojovali do poslední minuty. Toto jsem obdivoval na Kanaďanech, když hráli hokej, prohrávali, pořád makali. Tak jsme dneska makali i my. Přišla odměna v podobě gólu. Dá se najít spousty pozitiv. Hráči se snažili a povedl se i nástup Hilála, který okamžitě zapadl, i když nás s ním čeká spousty práce."

    1. FK Příbram – Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)

    Branky: 5. a 51. Matoušek, 27. Slepička (pen.), 58. Květ – 66. Helal, 88. F. Hašek.
    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Flimmel.
    ŽK: Matoušek, Květ – Hilál, Jindřišek.
    ČK: 22. Fryšták, 74. Šmíd (oba Bohemians).
    Diváci: 4448.

    Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Fantiš, Kilián, Květ (75. Katidis), Matoušek (77. Jandera), Rezek – Slepička (70. Průcha). Trenér: Csaplár.

    Bohemians 1905: Fryšták – Dostál, Bederka, Šmíd, Švec – Reiter (66. Záviška), Jindřišek, F. Hašek, Vaníček (26. Valeš) – Mašek, Juliš (56. Helal). Trenér: M. Hašek st.


    FOTO: fkpribram.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.