<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | neděle 22/07/2018, 18:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 548 diváků (77 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Olomouc doma v lize se Slavií prohrála poprvé od května 2008 a doma ztratila všechny body teprve podruhé z posledních 35 soutěžních zápasů. Třígólovým rozdílem naposledy Olomouc prohrála v lize doma v dubnu 2013.

    Sigma, které chyběl kvůli lehčímu zranění klíčový hráč ofenzivy Plšek, přitom začala výrazně aktivněji a prvních 20 minut Slavii přehrávala. Dostávala se do zajímavých situací, ale obrana hostí fungovala dobře a vyloženou šanci domácím nedovolila. Akce tak končily většinou zablokovanými střelami či nepřesnými přihrávkami.

    Slavia pak dala Sigmě lekci z produktivity. Ve 21. minutě zahrávala autové vhazování, míč se dostal ve vápně k Součkovi, který ho vypálil na branku a Tecl ještě tečoval míč do branky. Sudí Zelinka ještě konzultoval situaci s videorozhodčím kvůli možnému ofsajdu, ale následně branku uznal.

    Hra se pak vyrovnala a ve 30. minutě Slavia opět udeřila. Stoch dostal zhruba 30 metrů od branky hodně času, tak napřáhl a tvrdou střelou nachytal nepřipraveného nejlepšího brankáře minulé sezony Buchtu. Tomu situaci zkomplikovali stínující obránci.

    Hostující fanoušci gól slavili rozsáhlou pyrotechnickou show, zatímco Olomouc chtěla rychle odpovědět, ale střela Housky se do branky nevešla.

    V 55. minutě odmítl Stoch utkání definitivně rozhodnout. Olomoucká obrana propadla, Tecl si obhodil posledního stopera a běžel se Stochem sám na gólmana. Slovenskému záložníkovi předložil míč před odkrytou branku, ale Stochovi střela nesedla a dal šanci Buchtovi zasáhnout a nebezpečí odvrátit.

    Ofenzivu Olomouce pak přišel posílit bývalý reprezentant Pilař a hned zahrozil, když po přetaženém centru v krkolomné pozici hlavičkoval na branku, ale hostující obrana stihla nebezpečí odvrátit.

    V 74. minutě už ale Slavia vedení navýšila. Centr z levé strany po brejku propadl až na zadní tyč k Coufalovi, který propasíroval míč do branky a definitivně zápas rozhodl. Sigma ještě mohla zápas alespoň zdramatizovat, ale velkou šanci nevyužil střídající Yunis.

    Ohlasy trenérů po utkání

    Václav Jílek (Olomouc): „Představovali jsme si úvodní zápas s jiným výsledkem, ale dnes jsme narazili na hodně silného soupeře, který potvrdil, že bude patřit ke kandidátům na titul. Ale neřekl bych, že nás Slavia nějak přehrávala. V první půli neměla šanci, přesto dala dva góly ze situací, které bych šancemi nenazval. Ukázal se jednoznačný rozdíl v kvalitě a volbě řešení. Prostě jsme se potkali s lepším soupeřem a výsledek je pro nás až krutý. Ale musíme se z něj oklepat a jít dál. Doufám, že výsledek neodradí fanoušky, kterých dnes přišlo opravdu hodně. Plšek je jeden z těch fyzičtějších hráčů, určitě nám chyběl, ale za to se nechci schovávat. U branky Stocha asi mohl mít brankář lepší postavení, ale byla to hlavně chyba hráčů kolem Stocha. Víme, jak je nebezpečný, přesto mu dáme dostatek prostoru. Máme na startu ligy těžký los, ale věřím, že to kluky nepoloží a už v Boleslavi nějaké body uděláme."

    Jindřich Trpišovský (Slavia): „Jsem rád, že oproti přípravě, ve které jsme se trápili s proměňováním šancí, jsme dnes byli efektivní. Olomouc se do zakončení dostala až někdy kolem 65 minuty, i když hrála dobře a kontrolovala míč. Není snadné tu hrát, Slavia tu vyhrála naposledy před 10 lety, takže si vítězství hodně cením. Odsud se body snadno vozit nebudou. I když to podle výsledku vypadá snadné, tak za tím stojí hodně úsilí. Hráli jsme týmově, eliminovali jsme silné stránky soupeře a potvrdili jsme věci z přípravy."

    SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 0:3 (0:2)

    Branky: 21. Tecl, 30. Stoch, 74. Coufal.
    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták – K. Hrubeš (video).
    ŽK: Hušbauer, Ngadeu (oba Slavia).
    Diváci: 9548.

    Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Kalvach, Texl (46. Hála) – Zahradníček (59. Pilař), Houska, Falta – Nešpor. Trenér: Jílek.

    Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Hušbauer – Stoch (90. Zelený), Sýkora, Zmrhal (85. Baluta) – Tecl (71. Škoda). Trenér: Trpišovský.


    FOTO: slavia.cz.
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.