<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    30. kolo, Základní část | sobota 26/05/2018, 16:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 453 diváků (77 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž

    Jihlava vsadila na opatrný fotbal, který provázela i nervozita doplněná nepřesnostmi při zakládání akcí. Naopak Karviná, které dávala naději na záchranu jedině výhra, působila od úvodních minut aktivním dojmem. Z územní převahy si po chybách v defenzivě soupeře vypracovala i střelecké příležitosti.

    Nejvíce problémů měli jihlavští stopeři s důrazným Wágnerem, kterému v zakončení chyběla přesnost. Jeho pokusy buď mířily mimo tyče nebo přímo do náruče brankáře Rakovana. Největší šanci na otevření skóre měl ve 24. minutě Budínský, jehož střela z trestného kopu se odrazila od tyče.

    Z herního útlumu se Vysočina probrala až v závěru poločasu. Nejprve po Fulnekově centru Ljovinovu slabou ránu brankář Berkovec chytil a vzápětí se dostal za karvinské obránce nejlepší střelec Jihlavy Ikaunieks, jehož tvrdá rána mířila jen do boční tyče. Na druhé straně Čoličovu dělovku Rakovan vyrazil.

    Po změně stran pokračovala Karviná v ofenzivní hře. Ve 49. minutě Eismann z trestného kopu přestřelil branku. Jihlava spoléhala pouze na protiútoky, v 54. minutě Ikaunieks přehodil brankáře Berkovce, jeho lobu však chyběla přesnost.

    Po hodině hry se v karvinské sestavě objevil místo Štěpanovského Kalabiška, který výrazně oživil hru. Po pěti minutách pobytu na trávníku založil útočnou akci, kterou sám stačil po centru z levé strany zakončit brankou. V 72. minutě našel Kalabiška přihrávkou za obránce nabíhajícího Letiče, jenž ve vyložené šanci netrefil branku.

    Jihlava v závěru vsadila na zoufalý nápor, který jí už ale vyrovnání nepřinesl. Naopak v nastavení po faulu Ljovina přidal druhý gól z penalty Wágner. Po extralize hokeje tak Jihlava opustila i první fotbalovou ligu.

    Ohlasy trenérů: 

    Martin Svědík (trenér Jihlavy): "Bez vstřelené branky se nedá vyhrát. Bohužel jsme i dva góly dostali. Mělo se hrát na remízu, což nám nevyšlo. Vypracovali jsme si čtyři šance a neproměnili jsme je. Stejný obraz měla naše hra se Spartou, kdy jsme v závěru dostali gól a ztratili bod. Projevila se kvalita v zakončení, která na naší straně nebyla v posledních zápasech v pořádku. Celé jaro, až na dva zápasy s Jabloncem a Baníkem, nám fungovala defenziva velice dobře. Nedokázali jsme ale dát více než jeden gól. Bohužel dnes jsme si nechali dát velmi laciný a hloupý gól. Pro mě je sestup obrovským zklamání. Nyní nejsem schopen nějakého racionálního uvažování co a jak. Emoce jsou stále ve mně."

    Lubomír Vlk (trenér Karviné): "Vítězství bylo zasloužené. Byť kolikrát lepší mužstvo nevyhrává. Cítím velkou radost. Je to jedna z mých největších euforií, které jsem ve fotbale zažil. Chtěl bych hráčům poděkovat za fantastický výkon, protože na nich ležela po nezdarech deka. Věděl jsem, že za dva dny hráče nezměním. Do hlavy jsme jim ale vtloukali, že mají na to v Jihlavě vyhrát. Důležitá byla psychika. Budinský i Kalabiška jsou výborní fotbalisté. Ale když nefunguje hlava, tak ani nefungují nohy. Předpokládali jsme, že bude v začátku utkání opatrné a budou rozhodovat chyby. A také kdo dá první gól. Proto jsme na začátku zápasu nasadili hráče, kteří lépe brání. S tím, že Kalabiška přijde do hry později a prosadí se. Což se povedlo. Taktický záměr se nám podařil."

    FC Vysočina Jihlava - MFK Karviná 0:2 (0:0)

    Branky: 66. Kalabiška, 90.+3 Wágner z pen.
    Rozhodčí: Příhoda - Paták, Arnošt.
    ŽK: Schumacher, Ljovin, Štěpánek - Čolič.
    ČK: 90.+3 Ljovin.
    Diváci:
    3 453.

    Sestavy:

    Jihlava: Rakovan - Tlustý (77. Klíma), Štěpánek, Buchta, Schumacher (86. Opluštil) - Mara, Ljovin - Fulnek, Dvořák, Zoubele (54. Keresteš) - Ikaunieks. Trenér: Svědík.

    Karviná: Berkovec - Čolič, Dreksa, Janečka, Eismann - Panák, Šisler (24. Weber) - Štepanovský (61. Kalabiška), Budínský (84. Štěrba), Letič - Wágner. Trenér: Vlk.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.