<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo, Základní část | neděle 26/11/2017, 18:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 11 028 diváků (88 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, ale o něco nebezpečnější byli domácí. Do největší šance se dostal Falta, který šel sám na gólmana Dúbravku, ale netrefil branku. V 35. minutě zahrozila Sparta, ale Šural v dobré pozici hlavičkoval jen do náruče brankáře Buchty.

    Do druhého dějství vstoupila Olomouc ve velkém stylu. Po náporu v úvodu poločasu otevřel v 56. minutě po závaru po rohovém kopu skóre Sladký. Deset minut nato zahodil další dvě velké příležitosti Chorý, kterého v úniku nejprve vychytal Dúbravka a vzápětí vystřelil z dálky těsně vedle.

    V 66. minutě se opět zaskvěl sparťanský brankář, jenž zneškodnil Kalvachův pokus z hranice vápna. Poté přišly opět chvíle Chorého. Jeho střelu nejprve zblokovala obrana, o pár okamžiků později domácí útočník vystihl rozehrávku Sparty a sebral míč Dúbravkovi, ale už nedokázal trefit prázdnou branku.

    Spartě pomohl alespoň částečně oslabit tlak domácích příchod Rosického, který nastoupil po čtyřtýdenní pauze. Do slibné šance se dostal Václav Kadlec, ale Buchta včas vyběhl. Poslední slovo patřilo Olomouci, když Moulis obešel Dúbravku a už střílel do odkryté branky, ale hostující brankář pohotovým skokem míč chytil.

    Olomouc si připsala první domácí vítězství nad Spartou od května 1998 a na první Plzeň ztrácí 11 bodů. Sparta se naopak dostala do ještě větších problémů. Po dalším nevýrazném výkonu ztrácí na čtvrtý Liberec dva body, na třetí Slavii tři a na druhou Sigmu sedm.

    Ohlasy trenérů:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Dnes jsme napsali pěknou kapitolu naší podzimní pohádky, po tolika letech. O to je to příjemnější, pro mě je důležité po jakém výkonu. Šla z nás od začátku větší touha, síla, byť byla první půle vyrovnaná. Hosté měli šanci Šuralem, my Faltou. Druhý poločas byl od nás těch třicet minut fantastických, byli jsme aktivní, agresivní. Podařilo se nám důrazem dát branku, pak to bylo o tom, zda dáme druhý gól, protože Sparta individuální kvalitou určitě sahal po bodu. Buchta nás tam při šanci Kadlece zachránil, před všemi kluky musím dnes smeknout. Splnil jsem si dílčí sen porazit Spartu, ale to, že máme 32 bodů je také neuvěřitelné a zároveň zavazující. Jsme na pohárových příčkách, ale nebudeme o tom nějak nahlas mluvit a upínat se k tomu. Jsme v polovině soutěže, máme dost bodů, ale cesta je dlouhá. Pokud zůstaneme pokorní, tak na poháry šanci máme."

    Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "V první půli jsme hráli dobře, byť měla Sigma velkou šanci z brejku Faltou, ale i my jsme měli dvě šance Šuralem a Kadlecem. Ve druhém poločase dala Sigma gól Sladkým z rohu, byl trochu se štěstím. Gól domácí nastartoval, měli tam velké šance. My jsme tam dali Rosického s Ben Chaimem a měli jsme obrovskou šanci, kterou bohužel Václav Kadlec nedal. Kdyby ji Václav proměnil, tak jsme remizovali, což jsme si zasloužili. Dobře si uvědomujeme, že nám Sigma odskočila na sedm bodů, náš cíl je druhé místo a ten je nyní vzdálen na těch sedm bodů. Hráči bojovali, nechali na hřišti všechno, nemůžeme jim nic vytknout, je to ale už poněkolikáté, kdy jsme duel prohráli po standardní situaci. Sigma je výborný tým s výborným koučem, zaslouží si být druzí. Tento tým před dvěma roky sestoupil, je to stejný tým, který dostal čas uzrát a jak nyní hrají, to je završení toho příběhu. Klub, hráči i trenér něčemu věří a pracovali na tom. Velké týmy však tolik času nemají. Ale pokud té práci věříte, tak se výsledky dostaví. Vím, že si Sparta zaslouží být výš, věřím, že se nám to podaří. Nejsem z této naší situace šťastný, ale kluci jako Dúbravka, Štetina, Hovorka, Mavuba dnes bojovali za to, aby dokázali, že nosí dres Sparty právem. Musíme pracovat ještě více a věřit naší cestě, že ať povedu Spartu já, nebo jiný trenér, tak vznikne nová silná sparťanská generace."

    Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:0 (0:0)

    Branka: 56. Sladký.
    Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hájek.
    ŽK:
    Chorý - Šural, Frýdek.
    Diváci: 11 028.

    Sestavy:

    Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (87. Moulis), Houska, Kalvach, Falta (79. Hála) - Chorý (90.+2 Texl), Plšek. Trenér: Jílek.

    Sparta: Dúbravka - Zahustel, Hovorka, Štetina, Costa (73. Ben Chaim) - V. Kadlec, Sáček (64. Rosický), Frýdek, Mavuba (87. Biabiany), Vatajelu - Šural. Trenér: Stramaccioni.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.