<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | neděle 29/04/2018, 18:30 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 426 diváků (95 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Liberec začal aktivněji a hned ve čtvrté minutě velkou měl šanci Da Silva, který v útoku nahradil potrestaného Pulkraba. Po Wiesnerově přihrávce se sám před bránou domácího gólmana Hrubého nepřekonal.

    Jablonec brzy srovnal hru a pomalu přebíral iniciativu. Doležalovi nejprve chyběl kousek, aby dosáhl na centr, poté ve velké šanci mířil těsně vedle, ale v 16. minutě už se dočkal. Po Holešově centru zatloukl hlavou balon do sítě a ukončil jablonecké čekání na ligový gól, které trvalo přes dvě kola. Branka ale kvůli těsnému ofsajdu neměla platit.

    Okamžitě vyrovnat mohl Breite, odražený míč však napálil mimo. Domácí jinak byli dál nebezpečnější a mohli svůj náskok navýšit. Trávník však nevyužil Kerbrovy nepovedené malé domů a po půlhodině Považanec zase z hranice malého vápna minul. Jablonec předtím marně žádal penaltu za ruku a pokutový kop se nezahrával krátce předtím ani na druhé straně po Hübschmanově faulu na hranici vápna.

    Po přestávce se Liberec těžko dostával do zatažené domácí obrany. Až v 59. minutě se dostal za obranu, ale vysoký balon poslal z voleje mimo. Jablonec mohl podnikat rychlé brejky a po jednom z nich Doležal z úhlu nepropálil Hladkého.

    Slovan většinu druhé půle držel míč, jenže šance mu to nevynášelo. Naopak zvýšit mohli Doležal, který z malého vápna hlavičkoval vedle, a krátce po něm v 78. minutě Masopust, jehož v sólu vychytal Hladký. Doležalova střela pak s tečí proskákala kousek vedle.

    V 86. minutě už Jablonec přidal pojišťující gól. Z velké dálky napřáhl střídající Diviš a gólman Hladký na jeho ránu nereagoval.

    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "První zahrozil Liberec, nás podržel brankář Hrubý. To byla velká šance. Pak se hra vyrovnala, my měli určité náznaky a dostali jsme se do vedení po hlavičce Doležala. Poločas jsme dohráli, měli jsme tam ještě jednu šanci, kterou jsme neproměnili. Do druhého poločasu jsme věděli, že Liberec zvýší úsilí. Bylo to vidět už v kabině, byli vyhecovaní, slyšeli jsme to. Já spíš hráče uklidňoval, aby zbytečně nezačali jančit. Celkem se nám to dařilo, až ke konci nás Liberec vykombinoval a my jsme skočili do střely. Liberec měl balon víc pod kontrolou, tím pádem se vzadu víc otvírala okénka a my jsme je měli víc využít. Ty šance byly stoprocentní. Pak se nám povedlo střídání jak Chramosta, tak Diviš, který krásným gólem rozhodl. Liberec až na tu první šanci v úvodu žádnou brankovou příležitost neměl. Cením si vítězství, je to derby a víme, co se za tím skrývá. Vrátili jsme jim podzimní prohru. Po prohře na Spartě jsme chtěli, aby tři body zůstaly doma. Už s námi nikdo moc nepočítal, ale jsme tam mezi tou první šestkou a budeme o to bojovat."

    David Holoubek (trenér Liberce): "Zlomové momenty byly v prvním poločase, kdy jsme si vypracovali nějaké příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. To nás teď sráží, nejsme v koncovce tak kvalitní. Ti útoční hráči, kteří by to měli táhnout, jsou buď mimo, nebo jsou zranění. Tam se to lámalo. Soupeř z jedné šance dal branku v prvním poločase. Od toho tam rozhodčí je, aby to mávnul. Když to nemávl, asi je to špatně. Ale chyby se ve fotbale stávají. Chyby dělám já, dělají je hráči i rozhodčí. Tak to je. My jsme se pak snažili, ale druhý poločas už nebyl tak kvalitní. Bohužel jsme se nedostali do závěrečného tlaku. Naše největší bolest je na útočné třetině hřiště. Mrzí nás to, ale pořád jsou ještě čtyři zápasy, hraje se o 12 bodů. Liga je vyrovnaná, furt ještě žijeme a chceme bojovat o pohárové příčky."

    FK Jablonec - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

    Branky: 16. Doležal, 86. Diviš.
    Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Hájek.
    ŽK: Hübschman, Považanec - Ševčík, Malinský.
    Diváci: 5426.

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Hübschman (78. Chramosta) - Masopust, Považanec, Trávník (90. Piroch), Jovovič (81. Diviš) - Doležal. Trenér: Rada.

    Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Wiesner (66. Malinský), Folprecht, Breite, Potočný (61. Bosančič) - Ševčík - Da Silva (82. Köstl). Trenér: Holoubek.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.