<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo, Základní část | sobota 30/09/2017, 20:00 | Na Julisce | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 6 547 diváků (80 % z kapacity 8 150)
    Video
    Reportáž

    Trenér Sparty Stramaccioni nasadil na Dukle stejnou sestavu jako před týdnem při výhře 3:0 nad Teplicemi, veterán Rosický se po zdravotních potížích vrátil aspoň na lavičku.

    Lépe začali domácí. Hned ve čtvrté minutě po Podaného hlavičce odvrátil míč z prázdné branky Biabiany a vzápětí Tetourovu střelu vyrazil Dúbravku. Od té doby začala hrozit Sparta. V desáté minutě si zaběhl za obranu Biabiany, ale mířil vedle, poté Kadlecovu ránu vyrazil Rada.

    Oba si ve 23. minutě souboj zopakovali a znovu byl úspěšnější domácí brankář. Kadlecovu hlavičku z bezprostřední blízkosti po Biabianyho centru reflexivně vyrazil před sebe. Dukla hrála ze zataženého bloku a po až po půlhodině se dostala do slibnější šance, Holendovi ale chyběl k míči krok.

    I po přestávce Sparta více držela balon, ale jejím kombinacím chyběl moment překvapení a Stramaccioni tak hodině hry nasadil Rosického. Více ale hrozila Dukla. Podaného střela z úhlu mířila mimo a ještě blíž měl celek z Julisky k vedení v 65. minutě. Bývalý stoper domácích nyní v letenských barvách Štetina špatným zpracováním poslal do sóla Holendu a někdejší útočník Sparty trefil tyč.

    Hostům se nedařilo, přesto mohli rozhodnout. K Marečkovi se v 80. minutě odrazil balon, ale Rada opět podržel svůj tým. Sparta dohrávala v obrovské křeči a mohla být ráda za bod. V nastavení totiž Dúbravka skvěle vytáhl Brandnerovu střelu a po následné rohu se míč odrazil těsně mimo.


    Ohlasy trenérů

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Po takovém zápase můžeme být určitě spokojeni, že jsme uhráli krásný bod. I když šance tam byly na to, že jsme to asi mohli zvládnout i vítězně. Ale se Spartou musíme brát bod s pokorou za jakékoliv vývoje. Sparta většinu utkání více držela balon, my jsme dobře bránili. Chtěli jsme se přesně dostávat do přechodové fáze a brejků, což se nám dařilo. V prvních deseti minutách jsme přežili takovou přestřelku, kdy jsme měli šanci my a pak i Sparta. Potom to bylo na šance trochu klidnější. Druhý poločas byl vyrovnanější a v závěru to šlo směrem k našim šancím. Tam se to dalo rozhodnout. Kdyby Johny (Jan Holenda) nedal tyčku, mohli jsme jít do vedení. Oba dva brankáři skvěle zachytali. My jsme předvedli, co jsme chtěli, a stačilo to na bod."

    Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "Ve svém životě nikdy nic nevzdávám, snažím se dělat svou práci na 100 procent. Jsme samozřejmě velmi zklamaní. Chtěli jsme navázat na výhru nad Teplicemi. Odehráli jsme dobrou první část zápasu, ke konci už to tak dobré nebylo. Ztráceli jsme příliš mnoho míčů, což nám dělalo problémy. Posledních deset minut jsme dělali vše pro to, abychom vyhráli, snažili jsme se tam poslat co nejofenzivnější hráče. Bylo to nahoru dolů. Měli jsme velkou šanci, Dukla měla dvě v řadě. V tu chvíli jsme trochu ztratili rovnováhu mezi defenzivou a ofenzivou. Je pravda, že mezi výkony doma a venku je velký rozdíl. Chtělo by to lepší osobnostní stránku, prostě abychom přijeli ven a chtěli tam uhrát tři body. Nestačí hrát 60 nebo 70 minut. Plzeň jede na perfektní vlně, vyhrává každý zápas. Ale příště s ní hrajeme doma a její náskok můžeme začít snižovat."


    Dukla Praha - Sparta Praha 0:0

    Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Arnošt.
    ŽK: Miloševič, Podaný, Brandner, Holenda (všichni Dukla).
    Diváci: 6547.

    Sestavy:

    Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (85. Bezpalec), Tetour - Schranz (79. Koreš), Holenda, Preisler (87. Koval). Trenér: Hynek.

    Sparta: Dúbravka - Zahustel, Štetina, Hovorka, M. Kadlec - Mavuba (85. Plavšič), Mareček - Biabiany, Lafata (71. Šural), Vatajelu (61. Rosický) - V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.