<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 07/04/2018, 17:00 | Městský stadion

    Góly


    Návštěva: 3 773 diváků (75 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž

    Utkání dlouho nabízelo nepřesné kombinace a spíše hru ve středu hřiště bez vážnějších šancí. Až ve 28. minutě domácí zahrozili ze standardní situace, kdy Mageru vychytal brankář Hrubý. Z následného rohu už domácí udeřili díky chytrému signálu.

    Mareš svůj roh hodně přetáhl, našel zcela volného Šušnjara, který vrátil míč před branku a Křapka jej tečoval mimo dosah brankáře. Pro mladoboleslavského obránce to byl první gól v nejvyšší soutěži, ve které za čtyři sezony odehrál 16 zápasů.

    Jablonec se snažil rychle odpovědět, ale Kubistova tvrdá střela z 35 metrů skončila těsně vedle branky. A když hostům vyšla kombinace a Trávník byl v ideální pozici na hranici vápna, trefil jen protihráče.

    Ve druhé půli se Boleslav dlouho dobře bránila, ale závěr patřil hostům. Nejprve v 84. minutě zahodil dobrou šanci proti svému bývalému klubu Chramosta a chvíli nato přišel roh, na Trávníkův centr si naskočil Doležal a dobře umístěnou hlavičkou vyrovnal.

    V závěru byl ještě po dvou rychlých žlutých kartách vyloučen Trávník, ale domácí toho už nestihli využít.

    Ohlasy trenérů:

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Remízové utkání. Z pohledu celého zápasu je dělba bodů spravedlivá. Nepodali jsme dobrý výkon. Možná nejhorší za mého působení. Ale má to příčinu a to je soupeř, který byl hodně kvalitní. Z pohledu toho, že jsme hráli s lídrem jarní tabulky, je ten bod dobrý. Dostali jsme se do vedení po velmi dobře rozehrané standardní situaci. Ve druhé půli jsme to chtěli oživit, ale dnes nám nebylo dáno. Soupeře jsme do šancí nepouštěli, možná si kluci mysleli, že už to uhrají, ale pak přišel trest. V domácích zápasech je to o tom, jako kdyby se kluci báli hrát. Dnes měli mít sebevědomí po výhře v Plzni, ale sezona je taková jaká je. Kluci si tolik nevěří, ale my to otočíme. Oni umí hrát fotbal, jen je to o psychice. Až budou v lepší situaci, tak se to zvedne. Sice se nám nedařilo, ale hráčům nemůžu vyčíst bojovnost. Jen jim to nelepilo. Ale poslední čtyři zápasy jsme neprohráli, navíc proti silným soupeřům, takže musíme dát hlavu nahoru. Povzbuzení to je, beru to pozitivně."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "První poločas nám chyběl pohyb, ale soupeře jsme až na jednu standardku do ničeho nepustili. Takový inkasovaný gól vždy nejvíce mrzí. Dostali jsme laciný gól. Hráče taková rozehrávka nemůže zaskočit, protože hrajeme osobní obranu, takže je nesmí zajímat nic jiného než jejich hráč. Letělo to dlouho a Šušnjar měl hrozně moc času. Celkově nám chyběla větší výbušnost, byly tam zbytečné ztráty. V kabině byla trochu tvrdší kritika. Chtěl jsem hráče nabudit. To se podařilo a byli jsme ve druhé půli jasně lepší. Domácí nějakou vyloženou šanci neměli. My dlouho také ne, ale byli jsme hodně aktivní a nakonec jsme zaslouženě vyrovnali. Toho bodu si ceníme, zvláště po těch posledních výsledcích Mladé Boleslavi. Je to pro nás plusový bod. Hráčům jsem za druhý poločas poděkoval. Jsme rádi, že jsme neprohráli a že jsme se ve druhé půli vrátili k naší jarní hře. Máme na jaře 19 bodů, já jsem spokojený."

    FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1 (1:0)

    Branky: 28. Křapka - 87. Doležal.
    Rozhodčí: Berka - Dobrovolný, Flimmel.
    ŽK: Matějovský, Jánoš, Valenta, Konaté - Trávník.
    ČK:
    90. Trávník.
    Diváci: 3773.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Šušnjar, Křapka - Jánoš - Konaté, Matějovský (46. Hubínek), Mareš (85. Ladra) - Přikryl (60. Valenta), Magera. Trenér: Weber.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - V. Kubista - Masopust (88. Diviš), Trávník, Považanec (56. Doležal), Jovovič (76. Hanousek) - Chramosta. Trenér: Rada.

    FOTO: fkjablonec.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.