<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 23/09/2017, 18:00 | Městský stadion | ČT 2

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 098 diváků (62 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž

    Západočeši zvítězili v lize nad Boleslaví teprve podruhé z posledních šesti zápasů a využili zaváhání mistrovské Slavie. Na prvním místě tabulky jí odskočili už na osm bodů, před druhou Olomoucí mají náskok sedmi bodů. Boleslav nebodovala po předešlých dvou výhrách a zůstává v druhé polovině tabulky.

    Boleslav začala aktivně, ale Západočeši ji hned po třech minutách zmrazili úvodní brankou. Limberský nacentroval do vápna šajtlí a Krmenčík z voleje akrobatickým pokusem překonal Vejmolu.

    Po šesti minutách dostali balon hosté do sítě podruhé, ale pomezní rozhodčí chybně odmával zakončujícímu Kopicovi ofsajd. Ve 14. minutě už se Plzeň mohla radovat. Po dalším centru Limberského z levé strany přiťukl Hájek jemně míč ke Krmenčíkovi a ten ranou pod břevno nezaváhal. Šestou trefou v ligové sezoně se dostal do čela tabulky kanonýrů.

    Domácí se snažili snížit, ale k vyloženým šancím je hostující obrana příliš nepouštěla. Marešovu střelu chytil Kozáčik a Stronati hlavičkoval vedle. Na druhé straně mohl naopak ve 35. minutě přidat třetí gól Petržela, jehož únik zlikvidoval Vejmola.

    Plzeň na startu druhé půle kontrolovala hru, po hodině hry ale musel hostující brankář Kozáčik vyrazit na roh Přikrylovu přízemní střelu. Boleslav na chvíli ožila po příchodu čerstvého Komličenko, před nímž odklidit balon plzeňský gólman. Jinak ovšem hosté kontrolovali hru a v 74. minutě mohl zkompletovat hattrick Krmenčík, jenž z první těsně minul.

    Rozhodčí Franěk pak odpustil Komličenkovi červenou kartu za bezohledný faul loktem do obličeje Limberského, který musel střídat a sanitka ho odvezla do nemocnice s podezřením na zlomeninu lícní kosti. V nastavení ještě mohl zdramatizovat závěr Stronati, ale minul.

    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin mladší (trenér Boleslavi): "Chtěli jsme k utkání přistoupit aktivně, to jsme přistoupili, ale vzadu jsme si počínali naivně. Dělali jsme triviální chyby hlavně v pokutovém území, kde jsme neměli obsazené hráče. To, co jsme si na začátku utkání řekli, jsme začali dodržovat až po 25 minutách. Možná jsme se nechali v úvodu trochu strhnout, instrukce byly jiné. Měli jsme být kompaktnější, měli jsme moc vytaženou obranu. Chtěli jsme se poučit z Liberce a ze Zlína, ale soupeř nás nachytal stejně. Soupeř byl kvalitní a potrestal nás v podstatě ze všech akcí, které měl. Možná dal regulérní třetí branku. My jsme měli taky hned příležitosti od začátku, neproměníme to. Je těžké proti Plzni hrát, když každá jejich počáteční akce končí gólem. Krmenčík a jiní nebezpeční hráči měli být obsazeni natěsno, bohužel se nestalo. Hlavně nám dvakrát nepochopitelně prošel míč na volného hráče. Byla to nezodpovědnost v obsazování."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Myslím, že jsme opět ukázali venku slušný fotbal, hlavně v první části, kdy jsme zápas svým způsobem asi rozhodli. Potom jsme zápas celkem kontrolovali. Nepouštěli jsme domácí mužstvo do vyloženě gólových příležitostí, i když závary tam ve velkém vápně byly. Ale i my jsme měli zase brejkové situace, ale bohužel jsme v nich nebyli tak přesní jako na začátku utkání. Výsledek odpovídá tomu, co jsme předvedli. Hráli jsme dobře. S Davidem Limberským to prý vypadá slušně, vypadá to, že to není zlomené. Ale zatím to byl jen rentgen. Doufejme, že po hlubším vyšetření zítra v Plzni bude výsledek stejný. To znamená, že by David měl být k dispozici. Přiznám, že mě tyhle mety (rekordní vstup do ligy) moc nezajímají. Mě zajímá výsledek v tabulce po 30. kole. Že Slavia remizovala? Zajímavý výsledek."

    FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)

    Branky: 3. a 14. Krmenčík.
    Rozhodčí: Franěk - Antoníček, Caletka.
    ŽK: Mareš, Magera, Fleišman - Limberský, Hrošovský, Petržela.
    Diváci: 3098.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (83. Vukadinovič), Matějovský, Mareš - Chramosta (61. Komličenko), Magera (72. Mebrahtu). Trenér: Uhrin ml.

    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) - Hořava, Hrošovský - Petržela (67. Zeman), Kolář, Kopic - Krmenčík (88. Bakoš). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.