<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 23/09/2017, 17:00 | Andrův stadión

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 657 diváků (29 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Olomouc odstartovala duel optickou převahou a z úvodní čtvrthodiny se zrodil i první gól. Plšek sklepl ze středu míč na lajnu pro Sladkého a naběhl si do vápna. Krajní bek mu míč centrem vrátil přímo na hlavu a Plšek, který na hrotu nahradil zraněného Chorého, poslal balon přesně k tyči.

    A převaha Sigmy pokračovala a druhou brankou ji korunoval po půlhodině hry opět Plšek. Velmi povedeným obranným skluzem založil protiútok stoper Radakovič a sám se vydal s míčem po křídle kupředu. Balon předal Zahradníčkovi a ten našel na malém vápně zcela volného Plška. Jeho hlavičku ještě gólman Rada vyrazil, ale Plšek zvládl dorážku.

    Pět minut před koncem první půle se připomněl také hostující útočník Holenda, ale jeho pokus hlavou mířil značně nad branku. Stejný hráč se ocitl v šanci i po přestávce, kdy se po chybě domácích v rozehrávce řítil ze strany na gólmana, ale pálil opět vysoko. S nebezpečnějším pokusem Zahradníčka si na druhé straně poradil Rada. V 63. minutě měl po signálu z rohového kopu blízko k hattricku Plšek, jeho ránu z gólového prostoru ale zblokovala defenziva Dukly.

    Hodně ostrou navštívenku poslal brankáři hostů Radovi olomoucký záložník Falta, jeho rána v 77. minutě ale pouze orazítkovala brankovou konstrukci.

    Další střela Olomoučanů už našla svůj cíl. Houska se protáhl s balonem po hranici vápna, předložil Sladkému, který měl spoustu času si zakončení nachystat a z osmnácti metrů zamířil ideálně přes šíři branky ke vzdálenější tyči. Pro Sladkého to byl první gól v nejvyšší české soutěži. V závěru mohli ještě vylepšit výsledek z pohledu domácích střídající Obročník a Manzia, jejich pokusům ale chybělo více přesnosti.

    Ohlasy trenérů:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Předvedli jsme asi vůbec nejlepší první poločas za poslední dobu. Hráli jsme hodně aktivně, agresivně. Chtěli jsme zamezit rozehrávce Dukly a to se nám dařilo. Donutili jsme je k chybám. Myslím, že to bylo hodně dobré utkání i pro diváka. Ve finální a předfinální fázi chyběla soupeři větší kvalita, my jsme to dobře zavírali. Dali jsme ještě krásný gól ze střední vzdálenosti a pak už zápas kontrolovali. Plšek dvakrát dostal hodně prostoru v šestnáctce, druhý gól byl ještě se štěstím, když se k němu vrátil míč. Odpracoval taky velké penzum práce."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Zatím jsme venkovní zápasy odehráli ne úplně příznivě. Jet do Olomouce, když se jim daří, byl těžký úkol. Chtěli jsme udržet co nejdéle čisté konto, ale rozhodla první čtvrthodina. Přicházeli jsme o spoustu míčů, do ničeho jsme se nedostali. Z kvalitního presinku Olomouce pramenil první gól a ten nás uzemnil. Pak přišel i druhý gól a koncepce se nám rozbila. Ve druhém poločase se hra částečně vyrovnala, ale my jsme si nevytvořili žádnou příležitost a Olomouc určitě vyhrála zaslouženě."

    SK Sigma Olomouc - FK Dukla Praha 3:0 (2:0)

    Branky: 17. a 31. Plšek, 80. Sladký.
    Rozhodčí: Berka - Pelikán, Pochylý.
    ŽK: Radakovič - Kušnír, Mustedanagič, Ostojič, Tetour.
    Diváci: 3657.

    Sestavy:

    Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Texl (78. Obročník), Kalvach, Falta (82. Manzia) - Plšek (87. Hála). Trenér: Jílek.

    Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Tetour - Holík (76. Schranz), Mustedenagič (69. Djuranovič), Koval (62. Douděra) - Holenda. Trenér: Hynek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.