<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | sobota 23/09/2017, 17:00 | Letná

    Góly


    Návštěva: 5 564 diváků (94 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Sestavě Slavie oproti vítěznému derby se Spartou chyběli stoper Deli a Ngadeu, které nahradili Frydrych a Souček. Zlín zvolil pozornou hru v defenzívě, kterou se snažil prokládat rychlými protiútoky. První vážnější šanci měl po centru Ekpaie už v 5. minutě Vukadinovič, jemuž chyběl krok k tomu, aby před opuštěnou brankou přesněji trefil míč.

    Slavia po tomto varování postupně převzala iniciativu. Těžila z křídelní hry, po pravé straně se prosazoval Van Buren a na levé straně měl Matejov problémy s ubráněních technicky vybaveného Stocha. Ve středu pole táhl Slavii Hušbauer, kterému chyběla při dvou střelách v úvodní čtvrthodině přesnější koncovka.

    Iniciativní hosté vážněji zahrozili v 19. minutě, kdy domácí zadáci nechali volný prostor Stochovi, který se dostal po úniku od půlící čáry sám až před brankáře Dostála. Místo střely ale hledal volného Škodu, který však na nepřesnou přihrávku nedosáhl. Také ve 34. minutě stál u zrodu další gólové šance Stoch. Po centru z levé strany ve skluzu zakončoval Van Buren, který ale zblízka přestřelil branku.

    Ševci ve druhém poločase zvýšili útočnou aktivitu. K útočníkům Diopovi se Železníkem se zapojoval do ofenzívy i Vukadinovič. Na rozdíl od prvního poločasu si také domácí hráči vytvořilo více šancí. V oboustranně rychlém fotbale Slavia využívala každou chybu soupeře k bleskovým protiútokům, který chyběla přesnost v koncovce.

    V závěrečných dvaceti minutách se už dostal Zlín pod tlak soupeře. Dvakrát ohrozil zlínskou branku. V 76. minutě po rohovém kopu si hlavou srazil míč do vlastní sítě stoper Bačo. V 84. minutě obránce Jugas srazil ve vyložené šanci Diopa a z penalty vyrovnal Vukadinovič. V dramatickém závěru Zmrhal ve vyložené šanci přestřelil a na druhé straně v nastavení Vukadinovičovu střelu k tyči stačil brankář Laštůvka vyrazit.

    Ohlasy trenérů: 

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Naše hra měla v úvodních pětadvaceti minutách velkou kvalitu. Síla soupeře byla ale znát v okamžicích, když nás přitlačil. Hlavně ve druhém poločase. Remíza je oboustranně zasloužená. Fotbal byl dynamický a rychlý, takže diváci museli být spokojeni. Zápas měl v české lize vysokou úroveň. Bača odehrál výborný zápas, odrážel balony, byla to pro něj vysoká škola. To, že si dal vlastní gól, tolik neznamená. Na konci nám pomohl střídající Beauguel, který udržel na hrotu míče. Naše lehké váhy se totiž před soupeřovou brankou těžko prosazovaly."

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "První poločas byl z naší strany lepší než druhý. Byli jsme aktivní, dokázali jsme plnit naše záměry. Nicméně se nám nepodařilo vstřelit gól. Šance jsme přitom měli. Největší Stoch, který šel sám na branku a ještě přihrával Škodovi. Další měl Van Buren. Bohužel jsme je neproměnili. Ve druhém poločase se nám už tak nedařilo. Vystřídali jsme Necida, kterého jsme dali na hrot ke Škodovi. Získali jsme útočnou převahu, bohužel jsme dali jen jeden gól. Po zbytečné ztrátě míče ve středu pole jsme nabídli soupeři vyrovnání. Jsme zklamaní, že jsme ani ve čtvrtém zápase venku nezvítězili. Máme rekord čtyřiatřicet zápasů bez porážky, ale radost z něj nemám. Na Plzeň jsme si připsali další ztrátu."

    FC Fastav Zlín - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)

    Branky: 84. Vukadinovič z pen. - 76. Škoda
    Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Pospíšil.
    ŽK: Traoré - Frydrych, Jugas.
    Diváci: 5564.

    Sestavy:

    Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai (76. Beauguel), Traoré (82. Podio), Jiráček, Vukadinovič - Diop, Železník (65. Džafič). Trenér: Páník.

    Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Frydrych, Sobol - Souček, Rotaň - Van Buren (73. Necid), Hušbauer (60. Zmrhal), Stoch - Škoda. Trenér: Šilhavý.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.