<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | sobota 07/04/2018, 13:00 | Městský fotbalový stadión | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 546 diváků (51 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž

    Do sestavy Brna se vrátil po doléčení zranění Polák a obranu Slavie posílil uzdravený Ngadeu. Úvodní poločas mnoho střeleckých šancí nenabídl. Už ve 2. minutě na centr Sobola nedosáhl Michal Škoda a na druhé straně měl o sedm minut později podobnou možnost Zikl. Pražané se snažili o nakopávané míče do trestného území soupeře. Jejich pokusy ale končily buď v ofsajdové pasti nebo je stačili domácí zadáci odvrátit.

    Podobně na tom byla i Zbrojovka, která zahrozila po půlhodině hry, kdy po Juharově centru Acostova hlavička mířila nad branku. Před koncem poločasu vynikli dvakrát zadáci Slavie, kteří střely Michala Škody a následně po rohovém kopu Poláka odvrátili mimo branku.

    Po změně stran Brňané zvýšili aktivitu, navzdory územní převaze se ale do koncovky nedostali. Slavia spoléhala na rychlé protiútoky. V 60. minutě se před trestným územím srazil s Milanem Škodou domácí stoper Pavlík, který se při obranném zákroku zranil a hrací plochu opustil na nosítkách.

    V závěrečné půlhodině po příchodu útočníka Tecla převzala Slavia režii zápasu. V 65. minutě Stochovu dělovku ještě stačil brankář Melichárek vytáhnout nad břevno, ale v 71. minutě po Hušbauerově rohovém kopu už Tecl hlavičkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre utkání.

    V závěru zápasu se ještě snažili Brňané o vyrovnání. V 80. minutě dvakrát vynikl brankář Kolář, jenž kryl šance Bazeljuka a následně Acosty. Slavia ale výhru ubránila a v závěru mohl ještě její náskok zvýšit Necid, jenž ve vyložené šanci přestřelil branku.

    Ohlasy trenérů:

    Roman Pivarník (trenér Brna): "Podali jsme opět doma vynikající výkon s obrovským nasazením a dobrým přechodem do útoku. Škoda, že v obou zápasech po sobě, kdy jsme hráli na doraz, jsme získali jen jeden bod. Bohužel v soupeřově trestném území dobře nezakončíme. Přitom v předfinální fázi hrajeme dobře. Výsledek ovlivnilo, že jsme museli nuceně střídat zraněného stopera Pavlíka, což nám rozhodilo obranu. Věděli jsme, že se Slavia dlouhodobě prosazuje hlavně ze standardních situací, na které má dostatek vysokých hráčů. Z jedné z nich jsme také dostali branku. S výkonem i hrou, kdy jsme měli častěji míč v držení než Slavia, jsem spokojen. Mohu našemu týmu pouze vyčíst, že nedáváme góly. Nyní bude důležité, abychom nepolevili a pokračovali ve výkonech z předcházejících zápasů. A dokázali situaci zvrátit v nadcházejících venkovních utkáních."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Brno hraje hodně disciplinovaně a terén, jako nyní všude v Česku, byl složitý. Takže fotbal moc koukatelný nebyl. Spíše se na obou stranách válčilo se spoustou odražených míčů a standardními situacemi. My jsme byli z jedné šťastnější. Očekával jsem takový zápas, neboť oběma týmům jde o hodně. Hrálo se hodně nervózně se souboji ve středu pole se spoustou ztrát míčů. Brno hrálo jednoduše za naši obranu, rvalo se o každou píď hřiště. Což bylo z pohledu defenzívy složitější. Jsme rádi, že jsme duel zvládli."

    FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

    Branka: 71. Tecl.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler.
    ŽK: Lutonský, Juhar, Michal Škoda - Ngadeu, Sobol, Frydrych.
    Diváci: 5 546.

    Sestavy:

    Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík (63, Sukup), Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Polák, Sedlák, Juhar - Michal Škoda (89. Růsek) - Zikl (72. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

    Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol - Souček - Stoch (83. Necid), Hušbauer, Hromada (55. Tecl), Bořil - Milan Škoda (81. Danny). Trenér: Trpišovský.

    FOTO: slavia.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.