<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | pátek 30/03/2018, 18:00 | Na Julisce

    Góly


    Návštěva: 1 761 diváků (22 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž

    Dukla se musela obejít bez svého nejlepšího střelce Holendy, přesto začala aktivněji a měla první šanci. Podaného přízemní pokus z přímého kopu v osmé minutě vyrazil brankář Buchta jen před sebe a před dorážejícím Jiránkem na poslední chvíli zasáhla obrana.

    Sigma pak hru vyrovnala, ale do vedení šli v 27. minutě domácí. Po centru se protlačil k zakončení Schranz a jeho hlavička zapadla k zadní tyči. Slovenský útočník dal první gól od srpna a celkově druhý v české lize.

    Pražané však vedli jen čtyři minuty. Domácí brankář Rada špatně rozehrál, jeho přihrávku vystihl Řezníček, udělal gólmanovi chladnokrevně kličku a do odkryté sítě srovnal. Olomouc skórovala v lize na Julisce poprvé od roku 1994 a po čtyřech zápasech.

    Dukla si brzy mohla vzít vedení zpět. Agilní Podaný ale v 39. minutě po rohu z dorážky minul a už v nastavení si Buchta poradil s dalekonosnou střelou.

    Po přestávce Olomouc přidala a v 58. minutě otočila stav. Houska se obtočil kolem obránců, poslal přihrávku na malé vápno a nabíhající Řezníček střelou k tyči překonal Radu. Devětadvacetiletý útočník dal před dnešním zápasem v lize dva góly v jednom utkání shodou okolností také na Dukle v září 2015 ještě v dresu Brna.

    V 64. minutě mohl srovnat Podaný, ale Buchtu nepropálil. Na druhé straně se neprosadil Zahradníček, v 68. minutě však už Hanáci zvýšili. Na roh si naskočil Řezníček a přesnou hlavičkou zkompletoval svůj první hattrick v české lize. Dosud dal přitom na jaře jedinou branku.

    Hned za tři minuty dokázali Pražané ještě závěr zdramatizovat. Kušnír z přímého kopu skrz zeď překonal Buchtu a navázal na gól z minulého kola v Ostravě. Srovnat už ale Dukla nedokázala.

    Ohlasy trenérů: 

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Myslím, že jsme se na Sigmu připravili velmi dobře. I start do utkání se nám velmi povedl a korunovali jsme to tím, že jsme vstřelili první branku. Ale v pasáži po té vstřelené brance jako kdyby na hřišti nebyl žádný zkušený hráč, a proto to beru na sebe. Jednoznačně měl přijít pokyn na hřiště, že pět deset minut po vstřelené brance je potřeba hrát absolutně jednoduše. My jsme tam vymysleli věc, která byla klíčová pro další vývoj zápasu. Myslím, že i v druhém poločase byl zápas velmi dobře hratelný. Ale vytvořili jsme dvě situace, ve kterých jsme polevili. Chtěli jsme situace dohrávat tak jako na Baníku, jen to nás mohlo přivést k výhře. Nestalo se tak, dvě situace, které jsme podcenili, dokázala Sigma využít. Nás to nepustilo k výsledku, i když tam pak byla korekce. Soupeř situace proměnil velmi dobře, my měli jen šance a to je na vítězství málo. Neudělali jsme vše pro to, abychom vyhráli."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Z celkového pohledu zasloužené vítězství. Byli jsme lepším týmem a vypracovali jsme si i více brankových příležitostí. Jak už to bývá v posledních zápasech, z první nebezpečné situace inkasujeme. Pak nám to soupeř vrátil a Kuba Řezníček vyrovnal. Myslím, že jsme měli od té doby navrch. Celkový ráz pak určily další dvě rychlé branky, to navýšení na 3:1. V tu chvíli jsem byl přesvědčený, že už soupeře do utkání nepustíme. Bohužel jsme dostali taky laciný gól, myslím, že jsme měli mít jinak postavenou zeď, nebo jiné poziční postavení brankáře. Ale pak už si soupeř vyloženou šanci nevypracoval. Nepodařilo se nám ještě na jaře přivézt body zvenku, takže dnes pádná odpověď na pochyby ohledně naší výkonnosti. Z pohledu našeho postavení obrovsky důležité vítězství. Tím pádem jsme dorovnali ztrátu z domácího utkání s Karvinou. Ale body budou, v uvozovkách, zbytečné, pokud je nepotvrdíme s Jihlavou. S Kubou Řezníčkem jsme měli pohovor, má na daleko víc, než předvedl v předchozích utkáních. Kuba tam rezervy viděl sám, šel tomu daleko víc naproti."

    Dukla Praha - Sigma Olomouc 2:3 (1:1)

    Branky: 27. Schranz, 71. Kušnír - 31., 58. a 68. Řezníček.
    Rozhodčí:
    Franěk - Hrabovský, Vlček.
    ŽK:
    Douděra, Bilovský, Holík, Ostojič - Manzia.
    Diváci:
    1 761.

    Sestavy:

    Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Miloševič - Bilovský - Holík (64. Djuranovič), Brandner (72. Néstor), Douděra (64. Hanousek), Podaný - Schranz. Trenér: Hynek.

    Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála - Zahradníček, Houska (89. Polom), Kalvach, Plšek, Manzia (61. Falta) - Řezníček (81. Texl). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.