<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | sobota 17/03/2018, 15:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 649 diváků (59 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž

    Jablonečtí začali souboj nejlepších týmů jara mnohem lépe. Střelu Holeše ještě vyrazil Rakovan, ale jihlavského brankáře už v deváté minutě zblízka překonal Doležal po Jovovičově centru za obranu. Černohorský reprezentant už za pět minut připravil druhý gól, když se v šestnáctce zbavil Holíka a před brankou našel snadno zakončujícího Masopusta.

    Další komplikace pro Jihlavu nastala ve 24. minutě, kdy musel kvůli zranění vystřídat nejlepší týmový střelec Ikaunieks. Lotyšského útočníka nahradil Klíma, který pak ze slibné šance těsně minul. V závěru prvního poločasu kvalitu hry ovlivnilo silné sněžení a těžký terén.

    Výborný úvodní poločas Jablonce ve 41. minutě korunoval třetí brankou Holeš, který potrestal chybu obránce Nového a přízemní ranou překonal Rakovana. Bývalý bek Hradce Králové se dočkal premiérového ligového zásahu v jabloneckém dresu.

    I ve druhé půli měli hosté velkou převahu. Nejprve aktivní Jovovič zakončil sebevědomý průnik jihlavskou obranou nepřesnou střelou, čtvrtý gól pak přidal v 59. minutě Masopust, který zblízka zakončil akci Jovoviče a Chramosty.

    Svěřenci Petra Rady dál kontrolovali zápas a mohli přidat i pátou branku. Střelu Holeše však vyrazil Rakovan. Jeho protějšek Hrubý zase na konci vychytal Dvořáka.

    Jablonec tak prodloužil ligovou šňůru bez inkasované branky na 444 minut, Jihlavu porazil potřetí za sebou a téměř zopakoval předchozí dva jednoznačné triumfy 5:0.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Svědík (trenér Jihlavy): "Byl to nevydařený zápas z naší strany ve všech směrech. Vždycky jsme zatím měli vydařené vstupy do utkání, ale dnes jsme svoji šanci neproměnili, a naopak Jablonec ze dvou šancí, které jsme mu nabídli, skóroval. Ve všech činnostech byl Jablonec lepší. Začátek určil ráz toho utkání. Byli jsme všude pozdě. Jablonec se lépe pohyboval, vše mu svědčilo, byl nebezpečný v krajních prostorech. Na dnešní zápas musíme hodně rychle zapomenout a vrátit se na začátek. Druhý poločas už hodnotit ani nemusím. Už ten první rozhodl zápas, pak už se jen dohrával. Nejvíc mi vadí, že jsme zaostali a Jablonec nepředčili v nepříjemném herním způsobu, kterým jsme se prezentovali v minulých utkáních. Čekal jsem i víc od hráčů, kteří dnes dostali příležitost. Očekával jsem, že se toho chopí lépe. Utkání ovlivnily brzké dva inkasované góly. Ztratili jsme sebevědomí, které jsme měli. Poté už jsme ho neměli a zabředávali jsme do toho hůř a hůř."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Pro nás to bylo velmi důležité utkání před reprezentační pauzou. Chtěli jsme naši vítěznou sérii prodloužit, ale věděli jsme, že nás dnes čeká těžký soupeř. Do zápasu jsme vstoupili tím, že tam soupeř měl takovou ošemetnou situaci, kterou jsme přežili, a pak jsme dominovali celou první půli. I jsme si vytvořili šance, které jsme dokázali proměnit. Terén nebyl ideální, ale pro oba mančafty byl stejný. V úvodu jsme dali dvě branky, které nám pomohly do herní pohody. První poločas jsme odehráli kvalitně po všech stránkách. Do druhého poločasu jsem hráče upozorňoval, aby byli pořád aktivní a hráli směrem dopředu. To se nám podařilo. Domácí asi byli trochu otřesení z průběhu prvního poločasu. V druhém poločase jsme je až na jednu střelu prakticky do ničeho nepustili, ale i k tomu pak nahrával terén, protože už nešlo moc kombinovat. Jsem spokojený, vyhráli jsme nad těžkým soupeřem a vítězství si ceníme."

    FC Vysočina Jihlava - FK Jablonec 0:4 (0:3)

    Branky: 14. a 59. Masopust, 9. Doležal, 41. Holeš.
    Rozhodčí: Proske - Myška, Horák.
    ŽK: Schumacher (Jihlava).
    Diváci: 2 649.

    Sestavy:

    Jihlava: Rakovan - Nový (70. Popovič), Tlustý, Buchta, Schumacher - Ljovin - Fulnek, Dvořák, Urblík (57. Daníček), Holík - Ikaunieks (24. Klíma). Trenér: Svědík.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Masopust (88. Jankovič), V. Kubista, Trávník (72. Považanec), Jovovič (79. Hanousek) - Chramosta, Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.