<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | neděle 10/09/2017, 18:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 462 diváků (55 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž

    „Hráči odvedli fantastický výkon. Jejich přístup byl příkladný i za situace, kdy to s námi vypadalo bledě, do konce zápasu zbývalo deset minut a my jsme prohrávali,“ uvedl trenér Jihlavy Ivan Kopecký. „Musím ale říct, že se k nám přiklonilo i štěstí a doufám, že se to odrazí i do dalších utkání,“ dodal.

    Jihlava, která v předchozích pěti kolech získala jediný bod, byla od začátku aktivní. Obrana Dukly, v níž ještě chyběla čerstvá posila ze Sparty stoper Mario Holek, mohla kapitulovat už po deseti minutách. Ale Ikaunieks po sklepnutí od Dvořáka mířil nad.

    Vzápětí se k míči na zadní tyči dostal volný Popovič, ale s jeho dorážkou z blízka si poradil hostující gólman Rada. Jen o chvíli později poslal Dvořák do sóla Ikauniekse, jenže ten ze strany těsně minul tyč. Ve 22. minutě se Jihlava dočkala - po Dvořákově přihrávce se prosadil Fulnek.

    Náskok ale Vysočině vydrželo jen minutu. Holenda vystřelil z 20 metrů, jeho pokus tečoval domácí stoper Krejčí a bylo srovnáno. Vedení mohl Jihlavě vrátit Popovič, který po sólu obešel Radu, ale poté trefil pouze boční síť odkryté branky. „Přežili jsme první poločas, který byl z naší strany hrůzostrašný. Nebylo to o našich chybách, ale o kvalitní hře Jihlavy,“ řekl kouč Dukly Jaroslav Hynek.

    Po přestávce Dukla zvýšila aktivitu. Podaný však s lobem neuspěl a střelu střídajícího Mustedanagiče v 60. minutě srazila obrana na břevno. V 71. minutě už hosté vedli. Holenda našel centrem Brandnera, který se nemýlil. „V ten moment, myslím, Jihlavě došel dech a měli jsme zápas uhrát zkušeností,“ uvedl Hynek. „Soupeř měl velkou vůli, aby dnešní zápas zvládl. Měl ji větší než my,“ přidal.

    Jihlava se však nevzdala a když už to vypadalo, že Dukla prodlouží sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy, otočila skóre. V 88. minutě nejprve srovnal Dvořák a v nastavení rozhodl o první výhře Ikaunieks. „Když už v nás byla malá dušička, tak jsme hru zjednodušili a dokázali jsme vítězství zvrátit na svou stranu,“ prohlásil Kopecký. Jeho tým má na kontě čtyři body stejně jako Karviná, Mladá Boleslav a Brno, které je vinou skóre poslední.

    Ohlasy trenérů: 

    Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Jsme spokojení se třemi body. V prvním poločase jsme podali výborný výkon, ale bohužel jsme proměnili jenom jednu šanci, přitom jsme si vytvořili čtyři, nebo pět. Soupeř nás ale vzápětí potrestal po naší nekoncentrovanosti, kdy po teči se štěstím dal branku. Druhý poločas jsme si řekli, že budeme hrát stejně aktivně jako v tom prvním, ale moc šancí jsme si nevytvořili. Dukla nás po pěkné akci potrestala vedoucím gólem a když už v nás byla malá dušička, tak jsme hru zjednodušili a dokázali jsme vítězství zvrátit na svou stranu. Hráči odvedli fantastický výkon. Jejich přístup byl příkladný i za situace, kdy to s námi vypadalo bledě, do konce zápasu zbývalo deset minut a my jsme prohrávali. Musím ale říct, že se k nám přiklonilo i štěstí a doufám, že se to odrazí i do dalších utkání."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Přežili jsme první poločas, který byl z naší strany hrůzostrašný. Jihlava hrála výborně, to je potřeba vyzdvihnout. Nebylo to o našich chybách, ale o kvalitní hře Jihlavy. Musíme poděkovat Filipu Radovi a Ostojičovi, že to dvakrát vykopli z brankové čáry. Za prvním poločasem jsme chtěli udělat tlustou čáru a do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře a dokázali jsme zápas výsledkově otočit. V ten moment, si myslím, Jihlavě došel dech a při vedení 2:1 jsme zápas měli uhrát zkušeností. Bylo tam několik momentů, kdy jsme získali balón, ale zbytečně jsme ho odevzdali. Soupeři jsme dovolili skórovat a zbytečně se dostat do zápasu. Soupeř měl velkou vůli, aby dnešní zápas zvládl. Měl ji větší než my."

    FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 3:2 (1:1)

    Branky: 22. Fulnek, 88. Dvořák, 90.+2 Ikaunieks - 23. vlastní Krejčí, 71. Brandner.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Kotalík.
    ŽK: Nový - Ostojič.
    Diváci: 2 462.

    Sestavy:

    Jihlava: Rakovan - Nový (69. Pecháček), Tlustý, Krejčí, Keresteš - Fulnek (62. Klíma), Vaculík, Zoubele, Popovič (76. Urblík) - Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

    Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bezpalec (46. Mustedanagič), Tetour - Koval (59. Holík), Miloševič, Brandner (84. Preisler) - Holenda. Trenér: Hynek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.