<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    19. kolo, Základní část | sobota 03/03/2018, 15:00 | Letná | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 102 diváků (36 % z kapacity 5 898)
    Video


    Reportáž

    V sestavě Zlína sáhl Petržela, který vystřídal ve středu odvolaného Bohumila Páníka, ke třem změnám. Oproti nevydařenému utkání v minulém kole v Karviné se v základní sestavě objevili Janíček, Mehanovič a Železník. Nahradili vykartovaného Hronka, nemocného Traorého a jen na lavičce zůstal Ekpai. Naopak kouč Rada vsadil na osvědčenou sestavu z minulého vítězného zápasu na Dukle.

    Ševci drželi krok se svým soupeřem jen necelých deset minut. Postupně převzal iniciativu Jablonec a ve 13.minutě se po Hanouskově akci dostal k míči zcela volný Jovovič, na jehož střelu brankář Dostál nestačil zareagovat. Po vedoucím gólu Severočeši zcela ovládli zápas. Soupeře dobře napadali ve středu hřiště a hodně bezradní domácí ztráceli míče většinou už při založení akce.

    Jedinou výjimkou byla ve 22. minutě Mehanovičova střela ze dvaceti metrů, kterou brankář Hrubý vyrazil. Druhý gól přidal ve 32. minutě po Jovovičově přihrávce šestatřicetiletý Hübschman a byl to jeho vůbec první ligový gól ve 201. utkání v nejvyšší soutěži. Kouč Petržela se pokusil ještě před koncem poločasu oživit hru dvojím střídáním a ještě v přestávce využil třetí možnost k výměně.

    Tah se střídáním ale Petrželovi nevyšel, protože po změně stran v rychlém sledu přidal Jablonec další dva góly. Nejprve po chybě domácích v rozehrávce skóroval v 50. minutě Masopust a o čtyři minuty později potrestal další chybu soupeře po Pernicově akci Chramosta.

    Zlín tak z posledních třinácti kol porazil jen dva týmy ze spodku tabulky Jihlavu a Slovácko. Jablonec neporazil už osmkrát za sebou, z toho šest zápasů prohrál.

    Ohlasy trenérů:

    Vlastimil Petržela (trenér Zlína): "Horší premiéru jsem ve své kariéře nezažil. Nehráli jsme fotbal, byli jsme nedůrazní. Začali jsme sice tak, jak jsme si řekli, ale z toho jsme ustoupili hned po prvním gólu, kdy jsme začali hrát něco jiného. Obránci se navzájem nezajišťují, něco podobného jsem dlouho neviděl. Výsledek nemohl jinak dopadnout. Tady bude kopec práce, hodně se toho musí změnit. Nakopávali jsme míče, což nesnáším. Byl to nohejbal. Kombinačně jsme začali hrát až ve druhé půli. Nevím, zda je to kvalitou hráčů. Já jsem je viděl jen shora na tréninku. V zápase byly všechny chyby vidět. Prohráli jsme naprosto zaslouženě. Někteří hráči mají jižanské manýry, buď to vyjde, nebo nevyjde. Prohráli jsme s lepším mužstvem, než jsme v současné době my. "

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Vyhráli jsme nad týmem, který hrál evropskou ligu. Proto jsem spokojen s přístupem a nasazením našeho tým. Měli jsme z utkání po výměně trenéra obavy, jeli jsme do Zlína s velkým respektem, neboť není jednoduchým soupeřem. Na Zlínu bylo vidět, že není momentálně v pohodě. Proto jsme chtěli vstoupit do zápasu hodně aktivně. To jsme splnili do puntíku. Vytvářeli jsme si přečíslení, hlavně po levé straně. Podařilo se nám dát rychle první branku a potom přidal svůj premiérový gól v lize Tomáš Hübschman. I po poločase jsem chtěl, abychom hráli aktivně. Také proto, že domácí vystřídali a zjednodušili hru. Z rychlého brejku jsme dali třetí gól a čtvrtý přišel po vyhrané standardní situaci. Od 75. minuty jsme vyklidili pole a už se soustředili na bránění, což ovlivnilo závěr zápasu."

    FC Fastav Zlín - FK Jablonec 0:4 (0:2)

    Branky: 13. Jovovič, 32. Hübschman, 50. Masopust, 54. Chramosta.
    Rozhodčí: Matějček - Blažej, Antoníček.
    ŽK: Matejov, Železník - Pernica, Považanec.
    Diváci: 2 102.

    Sestavy:

    Zlín: Dostál - Kopečný (43. Bartošák), Hnaníček, Gajič, Holzer (46. Ekpai) - Vukadinovič, Jiráček, Janíček, Holzer - Železník, Mehanovič (43. Beauguel). Trenér: Petržela.

    Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek (69. Zelený) - Hübschman - Masopust, Trávník, Považanec, Jovovič (88. Kubista) - Chramosta (79. Doležal). Trenér: Rada.

    FOTO: fkjablonec.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.