<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    19. kolo, Základní část | neděle 04/03/2018, 18:00 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 7 513 diváků (41 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Trenér Sparty Andrea Stramaccioni udělal oproti minulému utkání tři změny v sestavě. V záloze nastoupil Mavuba, na stoperu dostal šanci Costa a vykartovaného Frýdka na levém kraji obrany nahradil Michal Kadlec, který se na jaře objevil v základu poprvé.

    Úvod utkání patřil Brnu. Juhar nejprve z přímého kopu po zemi těsně minul a poté Acosta prošel středem domácí obrany, ale zakončil slabě a navíc přímo do brankáře. Sparta postupně převzala aktivitu, ale střely Václava Kadlece i Kangy branku minuly a v největší šanci prvního poločasu selhal osmnáctiletý Drchal, jenž Kangův centr poslal zblízka nad.

    Trápení Sparty vyvrcholilo v 50. minutě, kdy se Zbrojovka ujala vedení. Michal Kadlec ztratil míč a rychlou akci Brna zakončil ranou z rohu velkého vápna bývalý hráč letenského celku Juhar, jehož střelu do horního rohu branky tečoval obránce Zahustel.

    Bouřlivý pískot po inkasovaném gólu vyburcoval Spartu k aktivitě. Na hřiště v krátkém sledu přišli Lafata a Vatajelu, který nahradil chybujícího Michala Kadlece a v 61. minutě zařídil vyrovnání, když se po jeho centru trefil Zahustel. Vzápětí navíc hostujícímu gólmanovi Melichárkovi nadělala velké problémy Ben Chaimova střela.

    V 69. minutě přiživil šance Sparty na obrat hostující Kryštůfek, když dostal za úmyslnou ruku červenou kartu. Přesilovku mohl využít v 74. minutě Ben Chaim, kterého našel za obranou Vatajelu, ale domácí záložník zblízka proti Melichárkovi neuspěl.

    Deset minut před koncem se nevedlo ani Lafatovi, který hlavičkoval pouze do břevna, zatímco chvíli nato v těžké pozici mířil Václav Kadlec těsně mimo. Šanci strhnout vedení na svou stranu mělo v závěru nečekaně i Brno, ale Sedlák po sólu trefil jen Nitu.

    Sparta po remíze zaznamenala teprve třetí domácí ztrátu v sezoně a na čtvrtý Liberec ztrácí bod. Naopak Brno bodovalo na Letné poprvé od roku 2008 a po osmi porážkách za sebou. Od pásma sestupu Zbrojovku dělí tři body.

    Ohlasy trenérů:

    Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "Když Sparta ve dvou zápasech za sebou nevyhraje, tak to není dobře, protože musí vítězit. Nelíbil se mi první poločas, ve kterém jsme nehráli tak, jak obvykle hrajeme doma. Neměli jsme šance a nedostávali jsme se ani moc do vápna. Dostali jsme smolný gól po teči, ale po přestávce jsme hráli dobře a měli jsme asi sedm osm šancí. Na konci jsem na poslední zteč nechal na hřišti Kangu i Stanciua, ale nestačilo to. Na druhou stranu Lafata trefil břevno, kdyby potom Ben Chaim v další šanci viděl volného Lafatu, tak by to byl jistý gól a bavíme se o jiném zápase. Je to škoda, protože jsme promarnili šanci, protože Liberec remizoval."

    Roman Pivarník (trenér Brna): "V naší situaci musíme sbírat body doma i venku, takže jsem rád, že výkon byl hodně aktivní. Dokázali jsme vykrýt prostory a chodit do rychlých protiútoků. Soupeř měl větší držení míče, ale mě zajímá držení míče v nebezpečných prostorech, takže klidně necháváme stopery, ať si na vlastní půlce přihrávají. Šli jsme do vedení, ale pak přišlo podle mě přísné vyloučení, protože ruce předcházel faul na našeho hráče. Ale i v oslabení jsme dokázali hrát aktivně. Na můj vkus jsme navíc útočili až v moc velkém počtu hráčů a šli jsme sami na bránu, ale nedokázali jsme to proměnit. Je to pro nás plusový bod, takže spokojenost."

    Sparta Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

    Branky: 61. Zahustel - 50. Juhar. 
    Rozhodčí: Pechanec - Myška, Horák. 
    ŽK: Sukup, Krejčí, Lutonský, Polák (všichni Brno).
    ČK: 69. Kryštůfek (Brno). 
    Diváci: 7513.

    Sestavy:

    Sparta: Nita - Zahustel, Kaya, Costa, M. Kadlec (57. Vatajelu) - V. Kadlec, Mavuba (81. Plavšič), Stanciu, Kanga, Ben Chaim - Drchal (52. Lafata). Trenér: Stramaccioni.

    Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Kratochvíl (81. Sedlák), Krejčí, Polák, Juhar (90. Vraštil) - Růsek (68. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.