<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 17/02/2018, 15:00 | Letná

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 024 diváků (51 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Už v páté minutě se do vyložené příležitosti dostal Tetour, ale v pokutovém území selhal a přestřelil Dostálovu branku. Na druhé straně se zpoza šestnáctky dostal ke střele Jiráček, jenže jeho střelu Rada pohodlně lapil.

    Zlínští působili čerstvějším a aktivnějším dojmem. Jejich dvě slibně vypadající šance zastavil ofsajd a obrana soupeře si poradila i s dalšími útočnými výpady "Ševců". A tak přišla řada i na Duklu. Miloševič se opřel do míče z velké vzdálenosti a vystrašil Dostála.

    Bezbrankový stav mohl změnit Holenda v 56. minutě, ale Dostál jeho hlavičku reflexivně vyrazil. Vpřed tak vzápětí vyrazili domácí a sudí odpískal pokutový kop, když Podaný loktem ve vápně srazil Vukadinoviče. Míč si postavil na penaltu Mehanovič, jenže jeho zakončení k tyči brankář Rada vystihl.

    Dukla zlínské zaváhání brzy potrestala. V 62. minutě Podaný posadil míč na hlavu Tetoura a ten se zblízka nemýlil. Zvýšit mohli Holík nebo hlavičkující Holenda, ale Dostál domácí tým podržel.

    Hru Zlína oživil střídající Ekpai. Po jeho odraženém centru to zkusil Traoré, kterého ale ještě vychytal Rada. V 73. minutě už se domácí dočkali. Mehanovič se neukvapil, posunul míč na Ekpaie, který nacentroval na nabíhajícího Hronka. Ten už neměl problém umístit míč k tyči.

    Domácí po brance na 1:1 nadále okupovali šestnáctku Dukly. Aktivní Ekpai po rohu málem ještě překvapil brankáře Dukly, který na poslední chvíli vytáhl míč nad břevno. Pod tlakem hrající Pražané ale odolávali a Fastav se jen složitě dostával do dalších šancí. Zlínským fanouškům zatrnulo v nastavení, když se hostům podařilo dostat míč do sítě. Pomezní rozhodčí však odmával ofsajd.

    Ohlasy trenérů:

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Zůstali jsme za očekáváním. Dukla nás dokázala vyvést z tempa a my se do něj dostali jen, když jsme srovnali na 1:1. Museli jsme do hry dát nejhernější hráče. Příchodem dvou hráčů jsme to dokázali zvrátit, Ekpai a Traoré přinesli do hry oživení. Nedali jsme penaltu, v závěru jsme dostali gól z ofsajdu. Někteří hráči neodvedli to, co dokazovali třeba v přípravě. Máme přetlak na křídlech, v útoku nám to chybí. Mehanovič v přípravě všechny penalty kopal a proměnil, tentokrát brankář zvolil stranu a penalta byla v ideální výšce pro něj. Ekpai od úterý trénoval naplno a když šel do hry, oživil ji a vytvářel na soupeře tlak."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "První poločas se hrálo dost opatrně na obou stranách. Oba týmy měly jen po jedné šanci. Ve druhé půli nám zatrnulo, když Zlín kopal penaltu, ale Rada ji chytil. Chtěli jsme toho využít a povedlo se. Poté jsme ale přistoupili na hru Zlína, z čehož vyplynula branka. Remíza tomu utkání sluší. Neměli jsme v zápase na víc, abychom si zasloužili výhru. Dnes to byl nejhernější zápas, co jsme se Zlínem zatím sehráli. Je to proti tomuto soupeři vždy těžké. Mají jednoduché a efektivní mechanismy."

    FC Fastav Zlín - FK Dukla Praha 1:1 (0:0)

    Branky: 73. Hronek - 62. Tetour. 
    Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Dresler. 
    ŽK: Ostojič (Dukla). 
    Diváci: 3024.

    Sestavy:

    Zlín: Dostál - Kopečný (67. Ekpai), Hnaníček, Gajič, Matejov - Vukadinovič (82. Džafič), Hronek, Jiráček, Holzer - Mehanovič - Beauguel (46. Traoré). Trenér: Páník.

    Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bilovský, Holík (84. Doumbia), Tetour - Brandner (74. Djuranovič), Holenda, Koreš (89. Schranz). Trenér: Hynek.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.