<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 02/12/2017, 19:00 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 8 132 diváků (70 % z kapacity 11 597)
    Video



     

    Reportáž

    Mít náskok 14 bodů 14 kol před koncem je určitě zajímavá věc. Ale třeba Slavia nehraje tak špatně, jak se o ní píše. Jen neměla takové štěstí, aby měla bodů více. Určitě poslední slovo ještě neřekla. V létě jsme věřili, že budeme silní, ale samozřejmě jsem nečekal, že budeme vést o 14 bodů. Z toho pohledu jsem opravdu hodně spokojený," hodnotil trenér Plzně Pavel Vrba.

    Do plzeňské sestavy se vrátil nejlepší střelec Krmenčík a vykartovaného beka Davida Limberského nahradil Milan Havel. Jablonecký kouč Zdeněk Klucký udělal také dvě změny v základní jedenáctce, oproti remízovému duelu se Slavií (1:1) nastoupili Michal Trávník a Stanislav Tecl.

    Právě bývalý útočník Západočechů Tecl se dostal do první šance utkání, když v osmé minutě přeběhl s míčem půl hřiště a zamířil na bližší tyč, gólman Kozáčik ale střelu pohlídal. Na druhé straně minul branku Kolář po přihrávce Kopice.

    "Byla to dost nepříjemná situace, bylo to o tom Standu ustát a čekat do poslední chvíle. Naštěstí se mi to povedlo chytit," řekl Kozáčik. "Vyčítám si to, ale nevím, jestli jsme mohl udělat něco jinak. Byla to bohužel naše jediná větší šance. Výkon nebyl špatný, ale chybělo tomu, abychom lépe dohrávali situace," dodal Tecl.

    V 17. minutě Krmenčík patičkou předložil míč Kolářovi a gólman hostů Valeš se v mrazivém večeru poprvé zahřál, když záložníkovu střelu vytáhl na břevno. O minutu později si plzeňští hráči vyměnili role. Kolář, který odehrál jubilejní 300. duel v české nejvyšší soutěži, povedeným pasem vyřadil několik protihráčů ze hry a našel Krmenčíka, jenž přízemní střelou otevřel skóre.

    "S Danem jsme sehraní, chtěli jsme to takhle hrát. Našel mě tam pěkně a já to levačkou nějak dostal do brány," popisoval Krmenčík. "Michael celý podzim potvrzuje, že je nejlepším útočníkem v lize. Při prvním gólu to bylo od kluků ukázkově zahrané a celá akce byla hodně zajímavá," chválil trenér Vrba.

    Domácí následně drželi míč a nepouštěli Jablonec do výraznějších šancí, naopak mohli zvýšit skóre. Při Kopicově zakončení byl Valeš však z branky včas, v 29. minutě pak skončil Hořavův pokus na břevnu.

    Začátek druhé půle přinesl jen náznaky jabloneckých šancí: Mihálik nedokončil nadějnou akci po Masopustově přihrávce a Trávník následně jen prověřil Kozáčikovu pozornost. V 69. minutě Kopic tvrdou ranou z přímého kopu těsně minul branku Severočechů.

    Deset minut před koncem definitivně rozhodl Krmenčík, který celou akci odstartoval. Ke střele se nejprve dostal Kolář, trefil však tyč. Míč se ale odrazil k volnému útočníkovi, který si připsal jedenáctý gól v sezoně a tabulce střelců vévodí o tři zásahy před Teclem.

    "Sehráli jsme sympatické utkání, ale nevstřelili jsme branku. Naopak jsme dvakrát neuhlídali Krmenčíka, takže Plzeň vyhrála zaslouženě, protože dala dva góly. Herně to však z naší strany bylo v pořádku," mínil jablonecký kouč Zdeněk Klucký. "Chybí nám však hladovost ve vápně komplexní a rvavý útočník. Potřebovali bychom mít na hrotu svého Krmenčíka. Bez něj by i Plzeň měla problémy," dodal.

    Ohlasy trenérů:

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Čekal nás zajímavý a nebezpečný soupeř, jsme proto rádi, že jsme utkání takhle zvládli. Rozhodně to nebylo nic jednoduchého. První šanci měli oni, kdy šel Standa Tecl z boku sám na brankáře, ale podržel nás Kozáčik. Pak měl šanci Kolář a vzápětí jsme dali gól. Od té doby to byl taktický zápas, ale i tak zajímavý pro diváky. Michael Krmenčík potvrzuje celý podzim, že je nejlepším útočníkem v lize. Při prvním gólu to bylo od kluků ukázkově zahrané a celá akce byla hodně zajímavá. Mít náskok 14 bodů 14 kol před koncem je určitě zajímavá věc. Ale třeba Slavia nehraje tak špatně, jak se o ní píše, ale neměla takové štěstí, aby měla bodů více. Určitě poslední slovo ještě neřekla. V létě jsme věřil, že budeme silní, ale samozřejmě jsem nečekal, že budeme vést o 14 bodů. Z toho pohledu jsem opravdu hodně spokojený."

    Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Sehráli jsme sympatické utkání, ale nevstřelili jsme branku. Na začátku měl velkou šanci Standa Tecl, a kdyby dal, vypadalo by to jinak. Vyřešil to dobře, ale bohužel to neproměnil. Prostě nám to tam nespadlo. Naopak jsme dvakrát neuhlídali Krmenčíka, takže Plzeň vyhrála zaslouženě, protože dala dva góly. Herně to však z naší strany bylo v pořádku. Chybí nám však hladovost ve vápně. Potřebovali bychom mít na hrotu takového Krmenčíka. Bez něj by i Plzeň měla problémy. Máme rychlé hráče jako Tecl a Mihálik, kteří umí střílet branky, ale chybí nám komplexní a rvavý útočník."


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.