<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    4. kolo, Základní část | sobota 19/08/2017, 18:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 4 812 diváků (76 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž
    Fotbalisté Slavie remizovali v utkání 4. ligového kola v malém pražském derby na půdě Bohemians 1905 0:0. Úřadující mistr hrál bez branek i ve druhém venkovním zápase tohoto ročníku nejvyšší soutěže a už podruhé ztratil body. Červenobílí se tak nedokázali naladit vítězstvím na středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů s APOELem Nikósie, v níž budou dohánět ztrátu 0:2 z Kypru.

    "Klokani" bodovali v šestém z posledních sedmi vzájemných ligových duelů a stále drží v nové sezoně neporazitelnost. Po Spartě sebrali body i dalšímu posílenému aspirantovi na titul.

    Slavia udělala oproti úterní duelu v Nikósii hned šest změn v sestavě, v zahajovací jedenáctce nastoupili Sobol, Altintop, Zmrhal, Mešanovič a uzdravení Sýkora s Hromadou, který si připsal první start za červenobílé.

    Zatímco v Nikósii Slavia ve druhé minutě inkasovala, dnes mohla ve stejném čase otevřít skóre. Sýkorovu kličku ale nejprve vystihl brankář Bohemians Fryšták a následnou dorážku vykopl před čárou stoper Šmíd. V osmé minutě pálil z úhlu těsně nad hostující Bořil.

    Slavia byla aktivnější, ale k velkým šancím se příliš nedostávala. Sýkorovu střelu zastavil domácí Šmíd, a protože měl ruku u těla, rozhodčí Proske penaltu neodpískal. Až ve 34. minutě zahrozili i Bohemians, Dostálův centr ani jeden ze tří nabíhajících spoluhráčů do sítě neusměrnil. Na druhé straně pak po zemi vystřelil těsně vedle Zmrhal.

    Bohemians vycítili šanci a po změně stran hrozili z brejků. Po hodině hry zastavil při skluzu Reiterův centr Hromada rukou, ale ani tentokrát sudí Proske penaltu nenařídil.

    Slávistický trenér Šilhavý postupně poslal na trávník Stocha a Hušbauera, hosté více drželi míč, ale "Klokani" dál byli nebezpečnější. V 72. minutě po rohu střílel na hranici malého vápna Kocič a Souček se štěstím zblokoval ránu na roh.

    V 78. minutě se po přihrávce od Kabajeva protlačil až před Laštůvku střídající Nečas, ale hostující branku těsně přestřelil. O čtyři minuty později pálil Bořil a domácí brankář Fryšták musel na zem. Slavii nepomohl ke gólu ani příchod kanonýra Škody. V lize sice neprohrála ani ve 30. utkání pod trenérem Šilhavým, ale remíza je pro ni ztrátou.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Hašek starší (trenér Bohemians): "Už ve čtvrtém kole máme za sebou dva zápasy s top týmy, které mají obrovské rozpočty i špičkové hráče. Mám sparťanskou minulost, takže když jsme obrali Spartu, teď byla povinnost obrat Slavii. To samozřejmě zlehčuji. Hráči nechali na hřišti vše a to dnes stačilo k remíze. Při troše štěstí to mohlo stačit na tři body, při smůle na nic. To, jak zápas skončil, bereme. Zlomový okamžik byla druhá minuta a šance Slavie. Musel to řešit brankář a pak jsme to se štěstím odvrátili. I když jsme neinkasovali, vzalo nám to vzalo vítr z plachet. Chtěli jsme na Slavii vletěl, ale takhle nám trochu pokleslo sebevědomí. První půli měli naši hráči mírný strach hrát. V druhém poločase jsme přidali na sebevědomí, víc jsme si dovolili. Přišly tři příležitosti, kdy jsme mohli uvažovat o gólu. Mohlo se možná písknout ruka, pak šance Kociče a pak velká možnost Nečase. Bohužel jsme to nedokázali proměnit. Ale těší mě, že jsme špičkový český tým pustili do jediné gólové šance. Ještě jsme nestačili opéct špekáčky za výhru nad Karvinou, náš správce, který to organizuje, měl dovolenou. Dnes to je podobný úspěch jako se Spartou."

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Vstoupili jsme do zápasu velice dobře. Hned v druhé minutě jsme si vytvořili obrovskou šanci, bohužel tam došlo k vlastnímu nedorozumění. Sýkora a Mešanovič se srazili. Soupeř byl pak pasivnější, dostával se dopředu jen dlouhými nákopy. My jsme hráli a vytvořili jsme si některé šance, které jsme opět nedotáhli. Druhý poločas soupeř vycítil šanci, čekal na brejky a vytvořil si šance, kdy mohl vstřelit gól. Bohužel ani v závěru, kdy jsme nasadili čerstvé síly, se nám nepodařilo rozhodnout. Řešení v poslední fázi nám teď poslední zápasy chybí. Věřím, že se to třeba ve středu prolomí. Určitě hraje roli i to, jak rotujeme sestavou. Za čtyři dny hrajeme pro nás hodně důležitý zápas, z toho pohledu jsme se takto rozhodli ke změnám. Tím nechci říct, že jsme chtěli nechat na Bohemce body. Když se vyhrajeme, nálada do práce je lepší. Ale někdy když se člověku něco nepodaří, další zápas o to víc bojuje. Věřím, že to setřepeme a budeme se plně připravovat na APOEL."


    Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Proske - Hrabovský, Kotalík.
    ŽK: Jindřišek - Souček.
    Diváci: 4 812.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Švec, Martin Hašek ml. - Reiter (71. Nečas), Mašek (80. Jindřišek), Bartek (88. Buchta) - Kabajev. Trenér: Martin Hašek st.

    Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol - Hromada (64. Hušbauer), Souček - Sýkora (59. Stoch), Altintop, Zmrhal - Mešanovič (77. Škoda). Trenér: Šilhavý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.